Interiør på bad

Hexagonfliser er det nye hotte

Dette er høstens baderomstrender.

HEXAGONFLISER: Små sekskantede fliser i retrostil, også kjent som hexagonfliser, er populært. Dette gulvet er flislagt med hexagonfliser fra Konradssons.
HEXAGONFLISER: Små sekskantede fliser i retrostil, også kjent som hexagonfliser, er populært. Dette gulvet er flislagt med hexagonfliser fra Konradssons. Foto: FOTO: Produsenten.
Publisert Oppdatert
HEXAGON: Sekskantede hexagonfliser i sort/hvitt.
HEXAGON: Sekskantede hexagonfliser i sort/hvitt. Foto: FOTO: Produsenten.

Det er høst og tid for å sette seg inn i sesongens interiørtrender. Også på badet.

Baderomstrendene har endret seg de siste årene, i takt med produsentenes utvikling av fliser.

I en periode ville vi ha store fliser på baderommet, nå er det «lov» både med små og veldig store fliser. Så lenge det er fliser. For fliser gjelder fortsatt.

- Storformatfliser krever en del, både av den som legger flisene og av arealet. Derfor brukes disse oftest mest på vegg. Det er fortsatt litt mosaikk med i bildet, men her har det kommet en hel del av typen hexagonfliser (små sekskantede fliser i retrostil) som bidrar til å gjøre uttrykket mer oppdatert, sier Mia Kjeldstad Hansen, koordinator og interiørdesigner hos Intro Interiørdesign.

For ikke å glemme marokkanske fliser.

- Her hiver produsentene seg på, og utvalget på fargefronten blir bare større og større. Det blir mer av de malte flatene på badet, gjerne med kalkmaling eller betong, eventuelt med lyst furupanel i kombinasjon med fliser, opplyser interiørdesigneren.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Hamamhåndklær

DELIKAT: Tidsriktig baderom med sorte hexagonfliser fra Konradssons.
DELIKAT: Tidsriktig baderom med sorte hexagonfliser fra Konradssons. Foto: FOTO: Produsenten.

Hamamhåndklær er også en sikker vinner på badet denne høsten.

Så er det fargene.  For farger er populært, i alle rom. Blått i alle nyanser er en viktig basisfarge. Vi ser en del lilla nyanser og rustne farger som en varm kontrast.

- Kanskje fordi vi nordmenn lever så tett opp til naturen og får med oss alle årstidene? Vi elsker blå og grønne farger, i alle nyanser. Jotun har nettopp lansert en ny fargekolleksjon med mange fantastisk blåtoner, og disse blir nok brukt i mange hjem i tiden fremover, både på kjøkken og bad, sier Kjeldstad Hansen.

Før du bestemmer deg bør du sjekke hva slags interiørtype du er.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Spafølelse og velvære

HAMAMHÅNDKLE: Blått og hvitt hamamhåndkle fra Cosa.
HAMAMHÅNDKLE: Blått og hvitt hamamhåndkle fra Cosa. Foto: FOTO: Produsenten.

Pernille Kirstine Møller er trendredaktør og koordinator i trendanalysebyrået Pej-gruppen. Hun fokuserer på spafølelse, velvære og mindfulness når baderommet skal innredes. Her skal vi slappe av og være helt i ro.

- Det er viktig at rommet passer til flere, så det møter hele familiens behov, sier Pernille Kirstine Møller.

Flisene skal være uten mønster og overflatene skal være rene uten for mange detaljer.

Fargene til sesongen høsten og vinter 2015 har en bred variasjon av lyse og nedtonede nyanser. De lyse fargene er et frisk innspill til vintersesongen. Helt lyse fargekombinasjoner og overflater visualiseres og skaper ro.

- Inspirasjonen til sesongens farger kommer fra det urbane. Ofte snakkes det om inspirasjon fra naturen, men akkurat nå er det urbane miljøet den store inspirasjonskilden, ifølge trendredaktøren.

GULLSPEIL: Spafølelse og velvære er viktig på badet denne høsten, ifølge trendredaktør Pernille Kirstine Møller. Dette gullspeilet fra Anouska gir den riktige stemningen.
GULLSPEIL: Spafølelse og velvære er viktig på badet denne høsten, ifølge trendredaktør Pernille Kirstine Møller. Dette gullspeilet fra Anouska gir den riktige stemningen. Foto: FOTO: Produsenten.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning