Landlig bad

- Her kan vi ligge i badet og se ut på naturen

Familien ønsket seg et stort bad med plass til både nye og gamle ting.

BADEIDYLL. Badet på 17 kvm ble planlagt tidlig i byggeprosessen. Kjøpmannsdisk og badekar i stor størrelse sto høyt oppe på listen. Fliser i mursteinsfasong bidrar til gammelt preg.
BADEIDYLL. Badet på 17 kvm ble planlagt tidlig i byggeprosessen. Kjøpmannsdisk og badekar i stor størrelse sto høyt oppe på listen. Fliser i mursteinsfasong bidrar til gammelt preg. Foto: FOTO: Sveinung Bråthen
Publisert Oppdatert

Da familien på to store og to små skulle bygge hus på landet, var et stort bad tidlig en del av byggeplanen. Småbarnsfamilien trengte tumleplass samt plass til oppbevaring.

- Vi bygde hvitt hus med rødt tak. For meg var det naturlig at det ble et hyggelig bad med plass til nye og gamle ting, sier Birgit Wibe, som fikk kyndig hjelp av interiørdesigner Tahani Aiesh. Det hvite huset i Asker rommer nå et bad på 17 kvm.

Pakket inn i skrå vegger

Badet fikk fliser i hvitt på veggene, og det ble en mer grålig farge på det oppvarmede flisegulvet. De avlange flisene på veggene og badekaret gir assosiasjoner til mursteinsvegger. Skråveggene skaper en følelse av å bli godt pakket inn.

På grunn av de skrå veggene ble det vanskelig med fastskrudde speil over vaskene, men Birgit fikk tak i to romantiske småspeil som passer godt til kjøpmannsdisken.

ROMMELIG: I kjøpmannsdisken fra Home og Cottage er det plass til hele familiens badromsartikler. Her har barna også parkert sine badeleker. Det ble lagt inn ekstra tynne vannrør, slik at skuffene fikk beholde dybden. På grunn av skråtaket er det ikke plass til å montere speil over vaskene, men småspeilene fra Lene Bjerre gjør nytten.
ROMMELIG: I kjøpmannsdisken fra Home og Cottage er det plass til hele familiens badromsartikler. Her har barna også parkert sine badeleker. Det ble lagt inn ekstra tynne vannrør, slik at skuffene fikk beholde dybden. På grunn av skråtaket er det ikke plass til å montere speil over vaskene, men småspeilene fra Lene Bjerre gjør nytten. Foto: FOTO: Sveinung Bråthen
INNRAMMET. Badekaret fra Duravit er husfars materialiserte drøm, det er kledd med fliser i mursteinsfasong, alle fra Flisekompaniet og Megaflis. Trekrakken foran karet er fra Palma.
INNRAMMET. Badekaret fra Duravit er husfars materialiserte drøm, det er kledd med fliser i mursteinsfasong, alle fra Flisekompaniet og Megaflis. Trekrakken foran karet er fra Palma. Foto: Sveinung Bråthen
HYLLELØSNING. Dusj og badekar er samlet i et av baderommets hjørner. Håndklærne har fått plass i en nisje med eikehyller, dekorativt og praktisk. Under treplaten på benken, ved siden av badekaret, er det skjult oppbevaringsplass.
HYLLELØSNING. Dusj og badekar er samlet i et av baderommets hjørner. Håndklærne har fått plass i en nisje med eikehyller, dekorativt og praktisk. Under treplaten på benken, ved siden av badekaret, er det skjult oppbevaringsplass. Foto: FOTO: Sveinung Bråthen

Inn med kjøpmannsdisken

STILMIKS. Det moderne baderommet er innredet med klassiske møbler som myker opp det stramme. Det opprinnelige rottingverket var utslitt, men stolrammen holdt. Nå har den fått lavendelfarget fløyelstrekk. Stettfat i tre fra Ha det på badet.
STILMIKS. Det moderne baderommet er innredet med klassiske møbler som myker opp det stramme. Det opprinnelige rottingverket var utslitt, men stolrammen holdt. Nå har den fått lavendelfarget fløyelstrekk. Stettfat i tre fra Ha det på badet. Foto: Sveinung Bråthen

Tips for stilen

  • Konsekvent bruk av gamle møbler skaper myk stemning.
  • Fliser lagt i mursteinsmønster gjør at badet ikke føles sterilt selv om det er hvitt.
  • Lag nisjer for maksimal plassutnyttelse.

I den grågrønne disken er to hvite vasker nedfelt, og treplaten er lakket med åtte solide strøk på overflaten, slik at den tåler vannsøl fra vaskene.

- Vi var bekymret for at vannrørene skulle ta for stor plass bak innredningen, slik at vi ikke fikk utnyttet dybden. Jeg visste ikke at vi kunne få ekstra tynne rør i tilknytning til vaskene; det ble en gledelig overraskelse for oss, sier Birgit.

Drømte om XL-badekar

Mannen i huset har snakket om et stort boblebad i ti år. Birgit forteller at det store rommet ga mulighet til å innfri ønsket.

Birgit var litt skeptisk til badekar i xl-størrelse i starten, men det fungerer aldeles utmerket.

- Her kan vi ligge i karet og se ut på naturen. Et kveldsbad og levende lys er dessuten fin avkobling i en hektisk hverdag med jobb og små barn. Også barna elsker å bade i det store karet.

Møbler med minner

Vinduet og innredningen gir et hyggelig uttrykk. For familien var det viktig at ikke badet ble sterilt, men et lunt oppholdsrom. Det store vinduet bidrar sterkt til romfølelsen, og de personlige gjenstandene skaper atmosfære.

- Jeg kommer fra gård, og er vant til møbler som forteller en historie. Mange av møblene er funnet på låven, og de har jeg pusset opp, slik at de passer inn. Vi har også arvet gamle, fine ting som har fått plass på badet og ellers i boligen.

Vaskeservise i porselen med gullkanter er ett av arveinnslagene på badet. Kjøpmannsdisken er ny, men har likevel et slitt preg. En avslapningstol er blitt reddet fra vraktilværelsen. Den er pusset opp og har fått hedersplassen i utsiktshjørnet.

Les også

På jakt etter nye interiørideer? Du finner dem i Bonytts inspirasjonsguide

Rått bad i Nordmarka

Badet ble totalforandret

Syv tegn på at babyen elsker deg

Tre av ti bilstoler får strykkarakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning