Baderom på hytta

Dette er ei hytte i Nordmarka

Bak kjellerdørene på hytta i Nordmarka åpner det seg bad med badstue, boblebad, peis og salong.

SPA TIL 1000. Badekaret tar 1000 liter vann og har plass til fire. Varmebehandlet ask fra danske Hørning Parket Fabrik på gulvet og på veggen bak boblebadet.
SPA TIL 1000. Badekaret tar 1000 liter vann og har plass til fire. Varmebehandlet ask fra danske Hørning Parket Fabrik på gulvet og på veggen bak boblebadet. Foto: FOTO: Espen Grønli
Publisert Oppdatert
FINE DETALJER. Den skulpturelle håndkleholderen i rustfritt stål pg granitt er levert av meldgaard.no
FINE DETALJER. Den skulpturelle håndkleholderen i rustfritt stål pg granitt er levert av meldgaard.no Foto: Espen Grønli
ROMMELIG. Det er god plass i hyttas spaavdeling. Interiørdesigner Tove Meldgaard fikk utfordringen å designe oasen for den friluftsglade familien.
ROMMELIG. Det er god plass i hyttas spaavdeling. Interiørdesigner Tove Meldgaard fikk utfordringen å designe oasen for den friluftsglade familien. Foto: FOTO: Espen Grønli

Interiørdesignerens tips

  • Først og fremst: Bruk dyktige håndverkere og gode materialer, da varer badet lenge.
  • Velg varme farger, det gir en harmonisk og delikat virkning.
  • Bland gjerne kalde og varme materialer som stål, glass, fliser med treverk og tekstiler.
  • Store fliser og tynne fuger er et must for bad som skal se flotte ut i minst 20 år.
  • Få fuger gir et rolig og elegant uttrykk. Store fliser får også små rom til å virke større.
  • Belysningen er alltid viktig, ta hensyn til hvor og hva belysningen skal dekke/brukes til.
  • Vær nøytral i store flater og innredning, så kan du leke deg med farger i håndklær og småting som kan byttes ofte.

Den friluftsinteresserte familien bruker hytta nærmere 200 dager i året. De ønsket seg et velværerom som de kunne dele med venner og familie. Interiørdesigner Tove Meldgaard fikk utfordringen i å tegne oasen bak kjellerdørene.

Plass for alt

- Ved siden av soverommene har familien bad og badstue, og i stuen har de peis som de setter pris på. Men beboerne ville i tillegg ha et fellesrom i kjelleren, der de fikk både sitteplasser, peis, badstue og stort boblebad, sier interiørdesigneren.

Velværerommet passer fint for seks personer, og er også utmerket for sosiale samlinger. Etter turen kan peisilden nytes med en god bok eller et glass vin. Dusjen og badstuen er skjermet fra selve oppholdsavdelingen.

Samstemt materialbruk

Meldgaard forteller at materialbruken er samstemt. Veggen mellom badekaret og den private sonen er kledd med varmebehandlet ask. Den har en varm, lun farge og tåler dessuten vann.

For å skape balanse i rommet har interiørarkitekten felt inn en utsmykning av ask i veggen over sittegruppen. Familien ba om tregulv, og interiørdesigneren valgte askeparkett med innslag av innstøpte natursteiner. Det danner et mønster ut fra boblebadet.

Det er også støpt steingulv med runde steiner som er godt å trå på for bare føtter, rundt badekaret, i dusjen og badstuen. Materialene er varme og kalde, stål, glass og fliser sammen med treverk og tekstiler.

Omvendt effekt

Taket er malt i samme farge som på de store badekars- og dusjflisene. Det elegante fargevalget skaper på enkel måte en helhet i rommet.

Det er ikke vinduer i velværeværelset, og de to store speilene skal forestille vindu og reflektere lys. Inn til toalettet og badstuen er det montert dører i delvis frostet glass.

- Glassdørene inn til toalettet og badstuen har jeg tegnet like, men med omvendt mønster: De flatene som ikke er gjennomsiktig på toalettdøren, er gjennomsiktig på døren inn til badstuen, sier interiørdesigner Melgaard

VARMEPLASS.  På gulvet er det varmebehandlet ask fra danske Hørning Parket Fabrik, det samme materialet er brukt som detaljer på veggen. En liten sittegruppe er plassert ved peisen.
VARMEPLASS. På gulvet er det varmebehandlet ask fra danske Hørning Parket Fabrik, det samme materialet er brukt som detaljer på veggen. En liten sittegruppe er plassert ved peisen. Foto: FOTO: Espen Grønli
PRIVAT SONE. Dusjen er skilt fra oppholdssonen med en fliselagt vegg. Vannfallsdusj, armatur og  fliser er levert av E.C. Dahl.
PRIVAT SONE. Dusjen er skilt fra oppholdssonen med en fliselagt vegg. Vannfallsdusj, armatur og fliser er levert av E.C. Dahl. Foto: FOTO: Espen Grønli
INN i VARMEN. Varmestuen Tylø er levert av Bygg og Tømmerteam. På gulvet er det støpt strandsteiner fra E.C. Dahl.
INN i VARMEN. Varmestuen Tylø er levert av Bygg og Tømmerteam. På gulvet er det støpt strandsteiner fra E.C. Dahl. Foto: FOTO: Espen Grønli
FROSTET: Glassdørene inn til toalett og badstu er frostet og hindrer innsyn.
FROSTET: Glassdørene inn til toalett og badstu er frostet og hindrer innsyn. Foto: FOTO: Espen Grønli

Les også

Norges kuleste interiørbutikker

Se våre inspirende interiørbilder

Slik får du plass til badekaret

Badet ble totalforvandlet

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning