Spektakulær arkitektur

Vanntårn ble spektakulær bolig

Det industrielle landemerket ble bolighus.

TÅRNBOLIG: Boligen ligger i den belgiske landsbyen Steenokkerzeel. Interiørarkitekt Mauro Brigham har hatt ansvaret for interiøret og å koordinere prosjektet.
TÅRNBOLIG: Boligen ligger i den belgiske landsbyen Steenokkerzeel. Interiørarkitekt Mauro Brigham har hatt ansvaret for interiøret og å koordinere prosjektet. Foto: FOTO: Mauro Brigham
Publisert Oppdatert

Det finnes med mange kreative byggeprosjekter.

Noen bygger om et gammelt bakeri til en leilighet, andre bygger om båten for å finne helårsboligen.

Det å flytte inn i et gammelt vanntårn, 30 meter over bakken, føyer seg inn i rekken av spektakulære husprosjekter.

MODERNE: Hele boligen er på 450 kvadratmeter. Hvert betongelement på innsiden som er synlig er malt i mørk grå for å markere det gamle fra den nye.
MODERNE: Hele boligen er på 450 kvadratmeter. Hvert betongelement på innsiden som er synlig er malt i mørk grå for å markere det gamle fra den nye. Foto: FOTO: Mauro Brigham

Vanntårnet, som har blitt forvandlet til bolig, ble bygget mellom 1938 og 1941 og ligger i den belgiske landsbyen Steenokkerzeel.

Tårnet var i drift til begynnelsen av nittitallet.

I 2004 ble det bestemt at bygget var verdt å bevare. Eksteriøret ble restaurert tilbake til opprinnelige tilstand og betongsøyler som var skadet ble reparert og malt

Familiehus

NYANSER AV GRÅTT: I tredjeetasje ligger baderommet som er utstyrt med en 4,5 meter høy dusj som ble laget for å maksimere opplevelsen av å stå i en vannstrøm.
NYANSER AV GRÅTT: I tredjeetasje ligger baderommet som er utstyrt med en 4,5 meter høy dusj som ble laget for å maksimere opplevelsen av å stå i en vannstrøm. Foto: FOTO: Jasmine Van Hevel

En fullstendig renovering og konvertering til et familiehus startet for fullt i 2007.

Byggets eiere bor her til daglig, men én eller to ganger i måneden leies deler av boligen ut til eksklusive arrangementer.

Dette er gjerne bedrifter som skal ha workshops eller kundemøter. Hvert rom er utstyrt med relativt avansert IT-teknologi og det mulig å installere projektorer nærmest hvor som helst i øverst etasje.

Det er interiørarkitekt Mauro Brigham i BHAM designstudio som har vært ansvarlig for å koordinere prosjektet.

Han forteller i en e-post til bonytt.no at den største utfordringen var å finne den rette balansen mellom å styrke tårnet, som har et unikt arkitekturspråk, med å integrere moderne elementer som forvandler det til et hus.

GREI UTSIKT: Det er ingenting å si på utsikten. Her går et SAS-fly inn for landing på flyplassen i nærheten.
GREI UTSIKT: Det er ingenting å si på utsikten. Her går et SAS-fly inn for landing på flyplassen i nærheten. Foto: FOTO: Mauro Brigham

Mens Mauro Brigham har stått for interiøret, hagen og terrassen, har arkitekt Wouter Bilzen i Muna hatt ansvaret for rehabilitering av eksteriøret og at det strukturelle fungerer.

450 kvadratmeter bolig

Hele boligen er på 450 kvadratmeter. Hvert betongelement på innsiden som er synlig, er malt i mørke gråtoner for å markere det gamle fra den nye.

I første og andreetasje ligger gjesterom, kontor og lager. I tredjeetasje ligger baderommet som er utstyrt med en 4,5 meter høy dusj som ble laget for å maksimere opplevelsen av å stå i en vannstrøm.

LUFTIG: Det er lyst og luftig i den belgiske tårnboligen. Takhøyden er på hele fem meter i femteetasje.
LUFTIG: Det er lyst og luftig i den belgiske tårnboligen. Takhøyden er på hele fem meter i femteetasje. Foto: FOTO: Mauro Brigham

Soverommene er i fjerdeetasje og i femteetasje ligger stua, kjøkkenet og spisestuen.

Helt på toppen finner vi terrassen med 360 graders full panoramautsikt. Her er det lagt tregulv og utedusj.

Les også:

Rester fra en gammel arbeiderbolig ble drømmehytte

SPEKTAKULÆRT: Det er arkitekt Wouter Bilzen i byrået Muna som har stått for rehabilitering av eksteriøret og at det strukturelle fungerer.
SPEKTAKULÆRT: Det er arkitekt Wouter Bilzen i byrået Muna som har stått for rehabilitering av eksteriøret og at det strukturelle fungerer. Foto: FOTO: Jasmine Van Hevel

Få nye interiørideer i Bonytts inspirasjonsguide

Her er eiendommene du bare kan drømme om

- Hell matolje i sluket

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning