TÅRNBOLIG: Boligen ligger i den belgiske landsbyen Steenokkerzeel. Interiørarkitekt Mauro Brigham har hatt ansvaret for interiøret og å koordinere prosjektet.
TÅRNBOLIG: Boligen ligger i den belgiske landsbyen Steenokkerzeel. Interiørarkitekt Mauro Brigham har hatt ansvaret for interiøret og å koordinere prosjektet. Foto: FOTO: Mauro Brigham

Spektakulær arkitektur

Vanntårn ble spektakulær bolig

Det industrielle landemerket ble bolighus.

Publisert Oppdatert

Det finnes med mange kreative byggeprosjekter.

Noen bygger om et gammelt bakeri til en leilighet, andre bygger om båten for å finne helårsboligen.

Det å flytte inn i et gammelt vanntårn, 30 meter over bakken, føyer seg inn i rekken av spektakulære husprosjekter.

MODERNE: Hele boligen er på 450 kvadratmeter. Hvert betongelement på innsiden som er synlig er malt i mørk grå for å markere det gamle fra den nye.
MODERNE: Hele boligen er på 450 kvadratmeter. Hvert betongelement på innsiden som er synlig er malt i mørk grå for å markere det gamle fra den nye. Foto: FOTO: Mauro Brigham

Vanntårnet, som har blitt forvandlet til bolig, ble bygget mellom 1938 og 1941 og ligger i den belgiske landsbyen Steenokkerzeel.

Tårnet var i drift til begynnelsen av nittitallet.

I 2004 ble det bestemt at bygget var verdt å bevare. Eksteriøret ble restaurert tilbake til opprinnelige tilstand og betongsøyler som var skadet ble reparert og malt

Familiehus

NYANSER AV GRÅTT: I tredjeetasje ligger baderommet som er utstyrt med en 4,5 meter høy dusj som ble laget for å maksimere opplevelsen av å stå i en vannstrøm.
NYANSER AV GRÅTT: I tredjeetasje ligger baderommet som er utstyrt med en 4,5 meter høy dusj som ble laget for å maksimere opplevelsen av å stå i en vannstrøm. Foto: FOTO: Jasmine Van Hevel

En fullstendig renovering og konvertering til et familiehus startet for fullt i 2007.

Byggets eiere bor her til daglig, men én eller to ganger i måneden leies deler av boligen ut til eksklusive arrangementer.

Dette er gjerne bedrifter som skal ha workshops eller kundemøter. Hvert rom er utstyrt med relativt avansert IT-teknologi og det mulig å installere projektorer nærmest hvor som helst i øverst etasje.

Det er interiørarkitekt Mauro Brigham i BHAM designstudio som har vært ansvarlig for å koordinere prosjektet.

Han forteller i en e-post til bonytt.no at den største utfordringen var å finne den rette balansen mellom å styrke tårnet, som har et unikt arkitekturspråk, med å integrere moderne elementer som forvandler det til et hus.

GREI UTSIKT: Det er ingenting å si på utsikten. Her går et SAS-fly inn for landing på flyplassen i nærheten.
GREI UTSIKT: Det er ingenting å si på utsikten. Her går et SAS-fly inn for landing på flyplassen i nærheten. Foto: FOTO: Mauro Brigham

Mens Mauro Brigham har stått for interiøret, hagen og terrassen, har arkitekt Wouter Bilzen i Muna hatt ansvaret for rehabilitering av eksteriøret og at det strukturelle fungerer.

450 kvadratmeter bolig

Hele boligen er på 450 kvadratmeter. Hvert betongelement på innsiden som er synlig, er malt i mørke gråtoner for å markere det gamle fra den nye.

I første og andreetasje ligger gjesterom, kontor og lager. I tredjeetasje ligger baderommet som er utstyrt med en 4,5 meter høy dusj som ble laget for å maksimere opplevelsen av å stå i en vannstrøm.

LUFTIG: Det er lyst og luftig i den belgiske tårnboligen. Takhøyden er på hele fem meter i femteetasje.
LUFTIG: Det er lyst og luftig i den belgiske tårnboligen. Takhøyden er på hele fem meter i femteetasje. Foto: FOTO: Mauro Brigham

Soverommene er i fjerdeetasje og i femteetasje ligger stua, kjøkkenet og spisestuen.

Helt på toppen finner vi terrassen med 360 graders full panoramautsikt. Her er det lagt tregulv og utedusj.

Les også:

Rester fra en gammel arbeiderbolig ble drømmehytte

SPEKTAKULÆRT: Det er arkitekt Wouter Bilzen i byrået Muna som har stått for rehabilitering av eksteriøret og at det strukturelle fungerer.
SPEKTAKULÆRT: Det er arkitekt Wouter Bilzen i byrået Muna som har stått for rehabilitering av eksteriøret og at det strukturelle fungerer. Foto: FOTO: Jasmine Van Hevel

Få nye interiørideer i Bonytts inspirasjonsguide

Her er eiendommene du bare kan drømme om

- Hell matolje i sluket

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen