Beste designhotell

Sydens mest sexy designhoteller

På disse hotellene kan du bare nyte, nyte og nyte.

TRENDY: Det går fint an å få kul design og høy trendfaktor på syden-turen.
TRENDY: Det går fint an å få kul design og høy trendfaktor på syden-turen. Foto: FOTO: Hotellet
Publisert Oppdatert

Nordmenn reiser mer, lengre og oftere enn noen gang før. Vi har forelsket oss i hastige storbyhelger og nyter å ta med familien på rundreise til fjerne himmelstrøk.

Og i mange av landene rundt Middelhavet dukker det stadig opp nye hoteller med høy trendfaktor, hvor design og unike soveopplevelser står i fokus. For stadig flere ønsker barnefrie hoteller.

Bonytt.no har plukket ut noen av de hotellene vi synes er mest sexy og trendy. Og med denne listen foran deg og lavprisflyselskapene på banen, hva venter du på? Her er det bare å booke!

1. Belvedere Hotel, Mykonos, Hellas

Nordmenn elsker det greske øyriket, men er ofte ikke så unike i sine valg av øyer og hoteller. På Mamma Mia-øya Mykonos kan du fort bli lurt til å tro at du befinner deg i franske St. Tropez eller på italienske Sardinia. Her samles festglade og rike reisende fra hele verden hver sommer. Mest trendy bor du på Belvedere Hotel.

Hotellet, som klassifiserer seg selv som et boutique-hotell i luksusklassen, er dekorert i jordtoner og hvitt, hvitt, hvitt - eller som hotellet sier selv, Mykonos White.

MYKONOS: Ikke så kjent blant nordmenn, men den lille øye er kjent som Hellas svar på Ibiza.
MYKONOS: Ikke så kjent blant nordmenn, men den lille øye er kjent som Hellas svar på Ibiza. Foto: FOTO: Hotellet

2. Elounda Beach Hotel, Kreta, Hellas

Kreta er ifølge reiseoperatøren Star Tour nordmenns absolutte favorittøy når sommerferien står for døren.

Og skulle du dele drømmen om Kreta, men ønsker å bo i stil på den vakre ferieøya, ja, da kan du sjekke inn på Elounda Beach Hotel.

Hotellet, som ligger ved Elounda Bay på Kreta, tilbyr både hotellrom, leiligheter og egne villaer, alle i 5-stjernesklassen. Villaene har alle egne oppvarmede svømmebassenger, og er innredet i stram og moderne stil.

3. Five Hotels & Spa, Cannes, Frankrike

Si Cannes og de fleste av oss vil la tankene flyte til glitter, glamour og Hollywood-stjerner. Og på Five Hotels & Spa bor du som en stjerne selv. Hotellet har 45 rom og 15 suiter, og regnes som et av de flotteste 5-stjernes hotellene på Côte d'Azur kysten.

Ikle deg din mest glamorøse og sexy bikini, og tilbring en time eller to ved det flotte bassenget.

4. Adriana Hvar Spa Hotel, Hvar, Kroatia

KRETA: Nordmenns favoritt i Hellas. Og ikke uten grunn.
KRETA: Nordmenns favoritt i Hellas. Og ikke uten grunn. Foto: FOTO: Hotellet
LATE DAGER: Det er ikke like mange bråkete turister på Elounda Beach Hotel som det er andre steder på Kreta.
LATE DAGER: Det er ikke like mange bråkete turister på Elounda Beach Hotel som det er andre steder på Kreta. Foto: FOTO: Hotellet
SEXY: Hvem drømmer vel ikke om å menge seg med stjerne på ferie i Cannes? Det kan du gjøre på dette hotellet.
SEXY: Hvem drømmer vel ikke om å menge seg med stjerne på ferie i Cannes? Det kan du gjøre på dette hotellet. Foto: FOTO: Hotellet

De siste årene har flere og flere nordmenn oppdaget Kroatia, og vil du besøke landet i stil, ja, da sjekker du inn på Adriana Hvar Spa Hotel. Hotellet, som regnes som et av de flotteste boutique-hotellene i landet, ligger flott til med utsikt over den gamle byen.

Her skal du nyte fra begynnelse til slutt. Sengetøy i myk egyptisk bomull, innslag av dype farger og bruk av varmt tre, dette er et hotell som passer for deg som liker de bedre ting i livet.

5. Almyra, Paphos, Kypros

Ifølge designnettstedet The Coolist er 5-stjerners hotellet Almyra en reinkarnasjonen av det kjente Paphos Beach Hotel, som daterer seg fra 1972.

Almyra åpnet i 2003, og ble raskt et populært valg for besøkende til den populære ferieøya Kypros. Hotellet av hele 189 rom, inkludert noen suiter, hele fire restauranter og basseng med både sjøvann og ferskvann. Hele hotellet er utstyrt med gratis wi-fi, og har til og med en egen "Baby Concierge", som skal sørge for at selv de minste nyter sitt opphold her til det fulle.

6. Hotel Grand Bretagne, Athen, Hellas

Om du skal legge turen til den greske hovedstaden, er det få andre hoteller som er like imponerende som Hotel Grand Bretagne. Det nylig renoverte luksushotellet har hele 320 rom, og er innredet i en blanding av klassisk og moderne stil - med enhver moderne fasilitet man som gjest måtte kunne ønske seg. Her finner du unike kunstverk utsmykker veggene, rommene er møblert med antikke møbler og det er utsikt mot Akropolis fra hovedterrassen.

FRISTENDE: På Almyra kan du senke skuldrene - og til og med en egen babybutler ta seg av alt småttingene måtte ønske i ferien.
FRISTENDE: På Almyra kan du senke skuldrene - og til og med en egen babybutler ta seg av alt småttingene måtte ønske i ferien. Foto: FOTO: Hotellet
STRAM STIL: På Almyra på Kypros er det ikke så mye som minner som de syden hotellene vi alle kjenner.
STRAM STIL: På Almyra på Kypros er det ikke så mye som minner som de syden hotellene vi alle kjenner. Foto: FOTO: Hotellet
VÆR KUL PÅ HVAR: Kroatia blir hippere og hippere. På Hvar kan du nyte varm sol, kald drikke og kul design.
VÆR KUL PÅ HVAR: Kroatia blir hippere og hippere. På Hvar kan du nyte varm sol, kald drikke og kul design. Foto: FOTO: Hotellet

7. Grace Hotel, Santorini, Hellas

På Santorini, den dramatiske lille øya med alle klippeformasjonene, kan du velge og vrake mellom unike hoteller. Men vil du omgi deg med luksus på ferien, ja da sjekker du inn på Grace Santorini.

Boutique hotellet har vunnet en rekke prestisjetunge priser for sitt design, og havnet blant annet på magasinet Tatlers liste over de 101 beste hotellene i verden i 2011.

Nordvest på øya ligger hotellet, og fra terrassen kan man se for seg selv de fantastiske solnedgangene som Santorini er så kjent for.

8. Marmara Antalya Hotel, Antalya, Tyrkia

Mange nordmenn sverger til Tyrkia som sin favorittdestinasjon i ferien. Kysten i Antalya er pepret med pakkereisehoteller, men vil du nyte en litt annen standard i dine dyrebare ferieuker, ja da bør du vurdere et opphold på Marmara Antalya Hotel.

Dette luksushotellet, som fikk reisenettstedet Tripadvicors pris, Certificate of Excellence, tidligere i år, har store lyse rom som er designet for å både vekke en følelse av luksus, samtidig som man som gjest skal få en følelse av at man befinner seg i et uhøytidelig "beach house", forklares det på hotellets nettside.

I ATHEN: Bo i stil - og med utsikt rett mot Akropolis - på dette luksushotellet.
I ATHEN: Bo i stil - og med utsikt rett mot Akropolis - på dette luksushotellet. Foto: FOTO: Hotellet
STILRENT: På Grace Hotel Santorini vil designelskere finne sin feriefavoritt.
STILRENT: På Grace Hotel Santorini vil designelskere finne sin feriefavoritt. Foto: FOTO: Hotellet
LEKKERT: Grace Hotel er en opplevelse for alle som elsker moderne design.
LEKKERT: Grace Hotel er en opplevelse for alle som elsker moderne design. Foto: FOTO: Hotellet

9. Puro Hotel, Palma, Mallorca

De hippeste av de hippe har gjenoppdaget Mallorca, som var alle pakkereisendes favoritt allerede på 80-tallet. Etter noen år som et litt slitent ferieparadis, har den lille spanske øyen gjenoppstått som et reisemål for de som setter pris på sol og sand, men som også kan tenke seg spennende mat, morsomme drinker, eksklusiv shopping og unike hoteller.

Aller mest trendy bor du på Puro Hotel i Palma, som hvert år tiltrekker seg mengder med hippe turister fra fjern og nær. Alle rommene har dockestasjoner for iPoden eller iPhonen din, gratis wi-fi, flatskjerm-TV og moderne kunst på veggene. Den store terrassen er for tiden Palmas hippeste se-og-bli sett sted.

Les også:

Stjel ideer fra disse hotellbadene

Beryktet fengsel ble luksushotell

Hvert rom er et kunstverk

TYRKIA: Moderne og innbydende på Marmara Antalya Hotel.
TYRKIA: Moderne og innbydende på Marmara Antalya Hotel. Foto: FOTO: Hotellet
JA, TAKK: Hvem bytter vel ikke ut det slitne pakketur-hotellet mot et opphold på Puro?
JA, TAKK: Hvem bytter vel ikke ut det slitne pakketur-hotellet mot et opphold på Puro? Foto: FOTO: Hotellet

Er du på jakt etter nye interiørideer? Du finner dem i vår inspirasjonsguide

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning