Typehus

Supertrendy typehus

Utvendig ser boligen ut som et nostalgisk sørlandshus. Inni er interiøret moderne og personlig.

Publisert Oppdatert
SØRLANDSINSPIRERT: De fire eneboligene på Ris i Oslo er tegnet av arkitekt MNAL Lorentz Gedde-Dahl og ble oppført i 2006.
SØRLANDSINSPIRERT: De fire eneboligene på Ris i Oslo er tegnet av arkitekt MNAL Lorentz Gedde-Dahl og ble oppført i 2006. Foto: foto: Per Erik Jæger
DETALJER: Det er mange gjennomtenkte detaljer i innredningen.
DETALJER: Det er mange gjennomtenkte detaljer i innredningen. Foto: per erik jæger

Fakta

Hvem: Hanne Heffermehl Weerring, Nicolay Werring og deres to små barn.

Hva: Fire eneboliger tegnet av arkitekt MNAL Lorentz Gedde-Dahl, oppført i 2006. Beliggenhet: Ris, Oslo.

Hvorfor: Familien kjøpte nærmest et tomt skall, og har selv vært tungt inni byggeprosjektet for å få løsninger skreddersydd seg. Huset er et eksempel på hvordan man kan gjøre et typehus personlig.

Farger og mønster er viktig i en innredning og man skal ikke være redd for å bruke dem

Utvendig ser boligen ut som et høyreist sørlandshus. Men huset som ligger side om side med tilsvarende hvitmalte boliger ligger verken på Sørlandet eller er som alle andre innvendig.

Les også: Rå design i havgapet

Bygget er fra 2006 og er fylt med alle tenkelige moderne bekvemmeligheter.

En blankpolert, svart kjøkkeninnredning ble toneangivende for resten av det 240 kvm store ferdighuset. Eierne har tenkt helhet i alle rom.

Endret plan

De tre nabohusene er i utgangspunktet helt like: Fire etasjer høyt med et stort loftsrom øverst, tre soverom og to bad i andre etasje, stue, spisestue og kjøkken på grunnplan samt en utleieleilighet i kjelleretasjen. Og under det hele, en oppvarmet fellesgarasje.

- Planen var fin, men vi ønsket oss noe mer. Nå har vi fått et ekstra gjesterom og et kontor på loftet, forteller Hanne.

I tillegg har de fjernet et pipeløp som tok altfor mye plass, og åpnet opp mellom kjøkken og stue.

Svart helhet

Kjøkkeninnredningen er i svart høyglans med granittplater, speilfronter og detaljer i børstet stål.

- Jeg hadde lenge ønsket meg et svart kjøkken. Når det først kom i hus fikk det også betydning for hvordan vi valgte farger i resten av rommene, sier Hanne som driver et agentur- og konsulentfirma for møbel- og interiørbransjen.

Kontraster gir liv

- For å få et vitalt og spenstig miljø har jeg brukt svart som toneangivende farge mot hvitt, brunt og beige som tilleggsfarger, sier Hanne.

Den åpne gasspeisen i motsatt ende, er for eksempel rammet inn i samme type granitt som i benkeplaten på kjøkkenet.

Ellers har Hanne vært bevisst på å bruke flere typer materialer i innredningen. Her er stål og granitt, silkevelur og lin, blankt og matt, rustikk og moderne.

- Jeg synes kontraster gir liv til rommet. Og for at innredningen ikke skulle bli for stram valgte vi å dempe det hele med et antikkbehandlet eikegulv, forteller Hanne.

Materialvalg

Den store villaen har for øvrig en fin miks mellom moderne komfort, kontraster og klassiske, eksklusive møbler. Vi legger spesielt merke til retrotapetet brukt på en av veggene i gangen. Mønstrene gir en markant overgang mot tilliggende rom.

- Farger og mønster er viktig i en innredning og man skal ikke være redd for å bruke dem. Men vær forsiktig med å la flere farger dominere. Da blir det fort kaos. Bruk heller valører av en farge for å gi liv til rommet og vær ikke redd for å blande forskjellige materialer, råder hun.

Les også:

H&M med interiørprodukter

Kule knagger

Trend: Bambus i interiøret

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning