Velutstyrt vinterhytte

Spa-avdeling til fjells

Glittersnø ute og avslappende spa inne. Alt er lagt til rette for avslapning på vinterfjellet.

SPAOPPLEVELSE. Trappetrinnene i mosaikk er fine som sitteplasser. De fører opp til badekaret med utsikt. Biopeisen er flyttbar.
SPAOPPLEVELSE. Trappetrinnene i mosaikk er fine som sitteplasser. De fører opp til badekaret med utsikt. Biopeisen er flyttbar. Foto: Foto: Ragnar Hartvig
Publisert Oppdatert
HVITT LANDSKAP. Den mørkbeisede hytta i Eggedal er på 170 kvm og ble bygd for 15 år siden.
HVITT LANDSKAP. Den mørkbeisede hytta i Eggedal er på 170 kvm og ble bygd for 15 år siden. Foto: Foto: Ragnar Hartvig

Det tar to timer fra Hege Kristin Rønning og familien setter seg i bilen i Oslo til de er fremme på hytta i Eggedal.

- Den korte veien fra storbylivet til den stille fjellheimen er hovedårsaken til at vi kjøpte hytta.

Før vi kommer fram setter vi på fjernvarmen, og når vi låser oss inn er klar hygge med en gang, sier vertinnen.

Tåler solid bruk

Hege Kristin Rønning understreker at hytta ikke er en utstillingshytte, den er til for å brukes. Med flere tenåringer i familien må eierne tåle at ting er i bruk.

Pigmentbeisede furuvegger

Hytta på 170 kvm har pigmentbeisede furuvegger i alle rom.

- Mange ønsker at hytta skal være lys, men jeg vil komme inn fra det hvite landskapet til et lunt interiør som er preget av mørke vegger, sier Hege Kristin Rønning.

Skjermet for innsyn

Nylig fikk fjellhytta et nytt tilbygg med foreldresoverom, badstu og bad.

- Badekaret er bygd opp med avsatser. Når jeg sitter i karet, nyter jeg utsikten utover fjellheimen. Og skulle det komme en skigåer forbi, er jeg likevel skjermet for innsyn.

KORTREIST. Baderomsinnredningen er bygd av lokale håndverkere. Håndtakene er lagd av skinnrester som ble til overs etter at sengegavlen var lagd.
KORTREIST. Baderomsinnredningen er bygd av lokale håndverkere. Håndtakene er lagd av skinnrester som ble til overs etter at sengegavlen var lagd. Foto: Foto: Ragnar Hartvig

Badstu og boblebad

På trinnene står det lyslykter og kubbelys. Mosaikktrinnene fungerer også utmerket som sitteplasser for gjester og familiemedlemmer i fjellfrisk spamodus.

- Her slapper vi av før og etter turer i badstuen. Spaavdelingen har en dør ut til boblebadet utenfor. Kjøleskapet med kald drikke som passeres ved utgangsdøren er populært.

Flyttbar biopeis

VARME SAMTALER. Badstuen er en del av hyttas spaopplevelse, den er bygd av en lokal snekker. Marmor-flisene er fra Steinhuset i Oslo.
VARME SAMTALER. Badstuen er en del av hyttas spaopplevelse, den er bygd av en lokal snekker. Marmor-flisene er fra Steinhuset i Oslo. Foto: Foto: Ragnar Hartvig

Baderomsinnredningen er spesiallagd, og en flyttbar biopeis gir varme i rommet. Den kan tas med inn på soverommet ved behov.

Også på soveværelset er møblene bygd av en lokal snekker. Ingenting er overlatt til tilfeldighetene i fjellheimen. Hytta er bygd for komfort.

Les også:

Moderne hytter med naturtomt

SPAOPPLEVELSE. I dusjen er det et felt med mosaikkfliser. Biopeisen er dekorativ samtidig som den gir varme. På gulvet er det lagt kalksteinsfliser.
SPAOPPLEVELSE. I dusjen er det et felt med mosaikkfliser. Biopeisen er dekorativ samtidig som den gir varme. På gulvet er det lagt kalksteinsfliser. Foto: Foto: Ragnar Hartvig
LUNT HI. Gavlen er trukket med okselær. Sengen er som flere av møblene, bygd av en lokal snekker. Den har praktiske oppbevaringsskuffer innebygd. Vegglampene er fra Lama. Fotografiet er tatt av Tom Sandberg.
LUNT HI. Gavlen er trukket med okselær. Sengen er som flere av møblene, bygd av en lokal snekker. Den har praktiske oppbevaringsskuffer innebygd. Vegglampene er fra Lama. Fotografiet er tatt av Tom Sandberg. Foto: Ragnar Hartvig

Hytter med boblebad

Hottest på fjellet

Slik holder du deg slank i julen

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen