Seks små, vakre stuer omkranser hytta 1000 meter over havet på Vaset. På en skrent med utsikt over snødekte topper og endeløse vidder ligger hyttetunet, som er resultatet av familiens mangeårige drøm.

En lav, tett og intim formasjon av syv små og store huskropper, alle bygget i tradisjonell tømmerstil. Inne domineres hytta av den åpne og luftige tømmerstua, møblert med komfortable sofaer foran peisen og vakre antikviteter. Store vinduer åpner for den spektakulære utsikten.

- Alt er bygget etter behov og drømmer - over tid selvsagt. Men vi visste hva vi ville ha; en familiehytte med plass nok til oss alle på samme tid, og med en rimelig og god komfort. Planen var at vi skulle kunne trekke oss tilbake her, også når den yngre generasjonen overtar. Det skal alltid være plass til oss alle, sier eieren.

Hovedhytta inneholder fire soverom, stue, kjøkken og spisestue i åpen løsning og tre bad. I tillegg består tunet av disse bygningene: Stall. Vevstue. Et bakstehus med plass til en stor spesialovn for å helsteke kjøtt. Et gjesteanneks med bad og et lite tekjøkken. Et separat badehus med badstue, dusj og en jacuzzi. Garasje.

Hver eneste bygning er i full bruk. Særlig populære er bakstehuset, vevstua og badehuset. - Jacuzzien er ren lykke. Ingenting kan måle seg med det å komme hjem etter en lang tur, sitte i det varme vannet, nyte et glass rødvin og beundre den praktfulle stjernehimmelen over vidda, sier eieren.

Les også:

En nasjon av hyttedrømmere

Velg riktig badestamp

Guide til snøfresere

Slik velger du riktig truge

Les hele saken
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!