Hotell og design

Her er Norges flotteste hotell 2011

Vinnerhotell på Norefjell.

FØRSTEPLASS: Prisen for Norges beste interiør 2011 gikk til Quality SPA & Resort Norefjell. Utdelingen foregikk i regi av Designers Saturday Awards som arrangeres annethvert år. Vinner: Interiørarkitekt MNIL Vigdis A. Bergh i Inn Design. Medarbeidere: Marte R. Fredriksen, Gina Rose. Oppdragsgiver: Estatia v/Christian Wessel.
FØRSTEPLASS: Prisen for Norges beste interiør 2011 gikk til Quality SPA & Resort Norefjell. Utdelingen foregikk i regi av Designers Saturday Awards som arrangeres annethvert år. Vinner: Interiørarkitekt MNIL Vigdis A. Bergh i Inn Design. Medarbeidere: Marte R. Fredriksen, Gina Rose. Oppdragsgiver: Estatia v/Christian Wessel. Foto: FOTO: Quality Spa og Resort Norefjell
Publisert Oppdatert

Blant de nominerte til prisen for Norges beste interiør 2011 var det en broket forsamling prosjekter:

En restaurant, en dagligvarebutikk og et fengsel, men førsteplassen gikk altså til et hotell på Norefjell.

På Quality Spa & Resort Norefjell kan du bokstavelig talt bade deg i nyskapende interiørdetaljer.

TIDLØSE DETALJER: I lobbyen opplever du hvor stor bygningen er. Takhøyden er på syv meter. Her ser vi en fransk lysekrone som blikkfang.
TIDLØSE DETALJER: I lobbyen opplever du hvor stor bygningen er. Takhøyden er på syv meter. Her ser vi en fransk lysekrone som blikkfang. Foto: FOTO: Quality Spa og Resort Norefjell

- Det er veldig gøy å få en slik anerkjennelse, innrømmer interiørarkitekt Vigdis Bergh i Inn Design overfor Bonytt.no. Sammen med fotograf Ole Walter Jacobsen og grafisk designer Gina Rose har hun utviklet en helt unik hotellidentitet.

De nominerte ble valgt ut fra årbøkene til Norske interiørarkitekter og møbeldesigneres Landsforening (NIL) i 2010 eller 2011, hvor designeliten har anledning til å vise hva de duger til.

Prisutdelingen foregikk i regi av Designers Saturday Awards som arrangeres annethvert år. Juryen falt blant annet for det internasjonale skandinaviske uttrykket, et dempet fargevalg og en belysning som er benyttet som en del av scenografien.

LUN HULE: Badet på Quality Spa & Resort Norefjell skal gi assosiasjoner til fjell og fjellvann, ifølge interiørarkitekt Vigdis Bergh. Badekaret er svart og på gulvet ligger grå bruddsten.
LUN HULE: Badet på Quality Spa & Resort Norefjell skal gi assosiasjoner til fjell og fjellvann, ifølge interiørarkitekt Vigdis Bergh. Badekaret er svart og på gulvet ligger grå bruddsten. Foto: FOTO: Quality Spa og Resort Norefjell

Nominasjonen startet med et utvalg på 30 prosjekter; 12 fra 2010 og 18 fra 2011. På Norefjell fant de en utpreget imøtekommende og vennlig atmosfære, som appellerer til mange og innbyr til avkobling og avstressing.

"Et hotell uten hotellpreg. Internasjonalt, men samtidig både skandinavisk og med lokalt særpreg", heter det i begrunnelsen og juryen mener de mange elementene og variasjonene som er blitt benyttet er utført med stor dyktighet innenfor en helhetlig ramme. Kvalitetsmaterialer, raffinerte detaljer, subtilt og godt gjennomtenkt. En innredning som absolutt byr på mange kontaktmuligheter.

For å nå helt til topps må for øvrig innredningsprosjektet være avhengig av en grundig analyse av behov og et godt samarbeid mellom oppdragsgiver, interiørarkitekt, arkitekt og brukere.

LOKALE DYREMOTIVER: Det er fotograf Ole Walter Jacobsens bilder som er blitt benyttet på hotellet. Motivene finner vi på stoler, lampeskjermer og som bilder på veggene. Et gjennomgående finurlig konsept laget spesielt for Norefjell.
LOKALE DYREMOTIVER: Det er fotograf Ole Walter Jacobsens bilder som er blitt benyttet på hotellet. Motivene finner vi på stoler, lampeskjermer og som bilder på veggene. Et gjennomgående finurlig konsept laget spesielt for Norefjell. Foto: FOTO: Quality Spa og Resort Norefjell

Selv beskriver Vigdis Bergh stilen som røff, rocka, men lun - og vi skjønner hva hun mener: Materialer som er benyttet er i skinn, ull, stein og jern.

Det internasjonale snittet møter du i form av en fransk lysekrone i lobbyen. Mens lamper, tekstiler og stoler med skog og dyremotiver, skal ta vare på det lokale uttrykket. Fargevalgene er typisk norske: Lyng og mosefarger, kombinert med svart og tre.

- Jeg ville ikke at det skulle være et typisk designhotell, men et sted med en vakker personlighet, forklarer Vigdis.

ET HOTELL UTEN HOTELLPREG: Internasjonalt, men samtidig både skandinavisk og med lokalt særpreg, heter det i juryens begrunnelse.
ET HOTELL UTEN HOTELLPREG: Internasjonalt, men samtidig både skandinavisk og med lokalt særpreg, heter det i juryens begrunnelse. Foto: FOTO: Quality Spa og Resort Norefjell

Dyrelivet er representert, mens fargevalget er dempet. Panelet er beiset i svart. På gulvene er det mørke keramiske fliser og parkett. Noen av veggene er malt i grått og lilla.

Mens de store vindusflatene skal sørge for at hotellet ikke oppleves som mørkt. Det er for øvrig arkitektene Petter Yran og Bjorn Storbraaten som har tegnet det 40.000 kvadratmeter store bygningene.

Du kan velge å bo i enten leilighet eller hotellrom. Quality Resort & Spa Norefjell ble også kåret til «Beste Norske Spa Resort 2010» av World Travel Awards og vant prisen «Merket for god design» i 2010.

AVSLAPPET STEMNING: En egen ski-inn/ski-ut-løsning. Spa og klatrevegg. 1,5 times kjøring fra Oslo og Gardermoen. Det skal lokke folk til fjells.
AVSLAPPET STEMNING: En egen ski-inn/ski-ut-løsning. Spa og klatrevegg. 1,5 times kjøring fra Oslo og Gardermoen. Det skal lokke folk til fjells. Foto: FOTO: Quality Spa og Resort Norefjell

Hotellprisene er såkalt dynamiske. Det vil si at prisene varierer fra høysesong til lavsesong. Et dobbeltrom med frokost i november ligger på cirka 1500 kroner. Mer informasjon finner du på: choicehotels.no.

Les også:

Nå skal du ha hytteinteriør hjemme

Her finner du bøttevis med lekker interiørinspirasjon

I JURYEN SATT: Lene Nepper Larsen, arkitekt, Rambøll Danmark. Rannveig Getz, interiørarkitekt, NILs representant. Kriss Daatland, redaktør i Bonytt. Carl Erik Krefting, partner i Søylen eiendom AS. Lars Elton, Elton, journalistikk & kritikk, redaktør NILs årbok. Vinnerne er plukket ut fra et utvalg på ca. 100 interiører presentert i årbøkene til Norske interiørarkitekters og møbeldesigneres Landsforening (NIL) fra 2010 og 2011.
I JURYEN SATT: Lene Nepper Larsen, arkitekt, Rambøll Danmark. Rannveig Getz, interiørarkitekt, NILs representant. Kriss Daatland, redaktør i Bonytt. Carl Erik Krefting, partner i Søylen eiendom AS. Lars Elton, Elton, journalistikk & kritikk, redaktør NILs årbok. Vinnerne er plukket ut fra et utvalg på ca. 100 interiører presentert i årbøkene til Norske interiørarkitekters og møbeldesigneres Landsforening (NIL) fra 2010 og 2011. Foto: FOTO: Quality Spa og Resort Norefjell

Slik tenner du opp i peisen

Hytta som gjemmer seg i naturen

SKOGSDRØM: Juryen falt for det skandinaviske uttrykket med et lokalt særpreg. På soverommene kommer dette kanskje aller best til syne.
SKOGSDRØM: Juryen falt for det skandinaviske uttrykket med et lokalt særpreg. På soverommene kommer dette kanskje aller best til syne. Foto: FOTO: Quality Spa og Resort Norefjell

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning