Dyre hytter

Se, her er de dyreste hyttene akkurat nå!

Lyst på hytte? Hva med et jaktslott til 20 millioner, eller en 40 meter lang privat strandlinje?

EN AV LANDETS DYRESTE: I Hol kommune i Buskerud er denne hytta til salgs til 19 500 000.
EN AV LANDETS DYRESTE: I Hol kommune i Buskerud er denne hytta til salgs til 19 500 000. Foto: FOTO: Eieindomsmegler 1
Publisert Oppdatert

Hyttemarkedet er godt om høsten, og enda bedre i år enn tidligere, skal vi tro ekspertene.

Det ligger for tiden 13 hytter til over 15 millioner kroner ute til salg, men selv om disse er hakket seigere å få solgt, er markedet godt for de litt mer eksklusive hyttene også.

- Markedet har vært veldig bra i år, bedre enn tidligere år, og markedet for de litt dyrere hyttene har også vært bra, sier Stig Svartor i DNB eiendom.

Han jobber for tiden med salget av en ferdig møblert hytte i Lunnstaden på Hafjelltoppen til den nette sum av 19.500.000 kroner.

Artikkelen fortsetter under bildet.

HAVFJELLTOPPEN: Med utsikt over Gudbrandsdalen ligger hytta i et av landets mest ekslusive hyttefelt.
HAVFJELLTOPPEN: Med utsikt over Gudbrandsdalen ligger hytta i et av landets mest ekslusive hyttefelt. Foto: FOTO: DNB Eiendom

Hytteinteresserte nordmenn

Det er vinterhytter det går i om høsten, men det ligger også noen eiendommer ute best egnet som sommersted. Blant andre selges et sommersted med strandlinje på Brekkestø til 25.000.000. Med det er eiendommen den dyreste på markedet i dag.

På Tjøme får du 40 meter strandlinje, brygge og båtplasser til 18.000.000.

Artikkelen fortsetter under bildet.

SOMMER: Det er ikke bare vinterhyttene som går nå om høsten. Ifølge Tore Solberg i Eiendomsmegler 1, kan høsten være en like god tid som våren for salg av sommerhytter. Denne på Tjøme, har en 40 meter lang strandlinje.
SOMMER: Det er ikke bare vinterhyttene som går nå om høsten. Ifølge Tore Solberg i Eiendomsmegler 1, kan høsten være en like god tid som våren for salg av sommerhytter. Denne på Tjøme, har en 40 meter lang strandlinje. Foto: FOTO: Zentuvo

På Romeriksåsen selges en jakthytte bestående av en hovedbygning, anneks, fire garasjer, gildestove, stabbur og stall til 20.000.000.

Christian Falkenberg i Privatmegleren kan fortelle om hytteinteresserte nordmenn.

- Vi selger mange hytter mot vinteren, det er vinterhytter vi forbinder mest med Norge.

Artikkelen fortsetter under bildet.

I prisklassen det er snakk om her, er det selvsagt litt mindre å velge i og salgene kan ta tid.

IKKE LANGT FRA HOVEDSTADEN: - Det er definitivt stor bevegelse i hyttemarkedet nå, forteller Christian Falckenberg i Privatmegleren, som står for salget av dette jaktslottet på Romeriksåsen, til 20 millioner.
IKKE LANGT FRA HOVEDSTADEN: - Det er definitivt stor bevegelse i hyttemarkedet nå, forteller Christian Falckenberg i Privatmegleren, som står for salget av dette jaktslottet på Romeriksåsen, til 20 millioner. Foto: FOTO: Privatmegleren

- Det kan ta tid. Kjøpere i den prisklassen har gjerne et lengre perspektiv. De skal ikke ha en hytte nå som skal selges igjen om få år.

Ifølge Svartor i DNB Eiendom bruker kjøpere i disse prisklassene lenger tid, det kan gjerne gå et år før de får solgt. Grunnen til dette er blant annet at kjøperne er kvalitetsbevisste både på materialbruk og ikke minst beliggenhet.

- Det er et veldig selektivt marked når vi kommer opp på pluss/minus 15 millioner, og vi må regne med flere runder med visninger.

Koppang landbruks- og næringsmegling er i gang med å selge en utmarkseiendom med seter og 47 regulerte hyttetomter i Flå kommune.

Artikkelen fortsetter under bildet.

4667 kvadratmeter i Oppdal ligger ute til 19.500.000. Gjestegården består av til sammen 12 bygninger. 

I Ustaoset i Hol kommune i Buskerud selges 439 kvadratmeter til 19.500.000.

STORT: Selv om Utistu består av hele 12 bygg, har både privatpersoner og bedrifter meldt sin interesse, forteller Olav Granheim i Aktiv Eiendomsmegling.
STORT: Selv om Utistu består av hele 12 bygg, har både privatpersoner og bedrifter meldt sin interesse, forteller Olav Granheim i Aktiv Eiendomsmegling. Foto: FOTO: Aktiv Eiendomsmegling, Oppdal

Interessert i arkitektur, interiør, boligmarked, rengjøring eller hage? Følg Klikk Bolig på Facebook.

USTAOSET: På ustaoset får du en hytte på 439 kvadratmeter med spisestue, tv-stue, kjøkken, og fem soverom. Spisestuen og et av soverommene er utstyrt med peis. Hytta har en prisantydning på 19 500 000.
USTAOSET: På ustaoset får du en hytte på 439 kvadratmeter med spisestue, tv-stue, kjøkken, og fem soverom. Spisestuen og et av soverommene er utstyrt med peis. Hytta har en prisantydning på 19 500 000. Foto: FOTO: Eiendomsmegler 1
SKARSDALEN: -  Her er det jo ikke hytta i seg selv som er det eksklusive, men det store regulerte området på tomten som gjør at det blir dyrt, sier Jan Endre Strandbakken i Koppang landbruks og næringslivseiendom.
SKARSDALEN: - Her er det jo ikke hytta i seg selv som er det eksklusive, men det store regulerte området på tomten som gjør at det blir dyrt, sier Jan Endre Strandbakken i Koppang landbruks og næringslivseiendom. Foto: FOTO: Koppang landbruks og næringslivseiendom

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning