Arkitektur: Loftsleilighet med innendørs hytter

Bygget hytter inne i leiligheten

Designeren ønsket seg private rom i det store gamle fabrikklokalet. Det ble en spennende arkitektur.

ÅPENT OG PRIVAT: Designeren ønsket å bevare den luftige følelsen fra fabrikken kombinert med private rom for avslapning.
ÅPENT OG PRIVAT: Designeren ønsket å bevare den luftige følelsen fra fabrikken kombinert med private rom for avslapning. Foto: FOTO: Shawn Connell
Publisert Oppdatert

Det originale prosjektet, som heter "A Cabin in a Loft", er designet av Terri Chiao fra designbyråret Katz Chiao. Loftshytta ligger i det kunstneriske strøket Bushwick, Brooklyn i New York, og består av en 75 kvadratmeter stor leilighet med to små hytterom.

Det spesielle prosjektet består altså av to små hus bygget inne i en annen bygning.

- De har jeg kalt The cabin og The treehouse, forteller designeren Terri Chiao til klikk.no/bonytt. - Disse små husene er sovekabiner med hver sin "hageflekk" i fellesarealet/stuen.

Åpent og intimt

Leiligheten er et gammelt lokale fra en tekstilfabrikk med store vinduer og mursteinsvegger. Målet til designeren var å beholde den åpne og luftige følelsen fra fabrikken, men samtidig skape private rom.

- For å klare det ble jeg nødt for å bygge små hus inne i huset, forklarer han. Det gir luft og lys i hele det åpne lokalet, mens de mindre rommene er intime og koselige til avslapning, lesing, soving og påkledning.

Resultatet er følelsen av å bo i et lite samfunn med to hus. Vinduene i soverommene gir lys, luft og utsikt til resten av leiligheten som igjenhar utsikt utover Brooklyn.

LOFTSHYTTA: Loftshytta, som kan leies til korttidsopphold, er laget av tømmer og kryssfinér,
LOFTSHYTTA: Loftshytta, som kan leies til korttidsopphold, er laget av tømmer og kryssfinér, Foto: FOTO: Shawn Connell
TREEHOUSE: Den andre hytta i leiligheten har både kontor og oppbevaringsrom under. Det er her designeren bor.
TREEHOUSE: Den andre hytta i leiligheten har både kontor og oppbevaringsrom under. Det er her designeren bor. Foto: Shawn Connell
PLANTEGNING
PLANTEGNING Foto: FOTO: Shawn Connell
PLANTEGNING
PLANTEGNING Foto: FOTO: Shawn Connell

Minihytte til utleie

Loftshytta, den ene av de to små husene, har flere funksjoner for Terri Chiao.

- Selv bor jeg fast og jobber der, forteller Chiao. I dag fungerer også loftshytta (The cabin) som en ett-roms bed & breakfast for reisende fra hele verden. Jeg leier altså ut på korttid, noe som er et godt alternativ til de som ønsker en lokal opplevelse og et noe annet enn de kostbare hotellene i byen. Det vil også gi et mer personlig opphold og en rikere opplevelse med tanke på den kontakten man får med stedet man besøker.

- Det kan også leies ut til private arrangementer, fortsetter han.

The cabin, eller "loftshytta", som leies ut, springer ut fra studioet/designkontoret til Chiao. Ved å leie rommet støtter man hans arbeid som artist, arkitekt og designer.

Materialer i minihyttene

ARBEIDSBORD: I det åpne landskapet står det et langt spisebord som blir brukt til både arbeid og kos.
ARBEIDSBORD: I det åpne landskapet står det et langt spisebord som blir brukt til både arbeid og kos. Foto: FOTO: Shawn Connell
INNE OG UTE: Grønne planter og mye lys gir en følelse av å være utendørs når man oppholder seg i fellesarealet.
INNE OG UTE: Grønne planter og mye lys gir en følelse av å være utendørs når man oppholder seg i fellesarealet. Foto: FOTO: Shawn Connell
STEMNING: Designeren har kontoret sitt under det ene lille huset, mens kjøkkenet ligger i det åpne landskapet.
STEMNING: Designeren har kontoret sitt under det ene lille huset, mens kjøkkenet ligger i det åpne landskapet. Foto: FOTO: Shawn Connell

-Hele strukturen til de små hyttene består av tømmer og kryssfinér, mens gulvet i "The cabin" er furu. Jeg synes treverk er varmt og behagelig, og valgte derfor å ha det som hovedmateriale. Kombinert med de store vinduene gir det meg en leken følelse av å leve og jobbe litt utendørs, midt i industrielle Brooklyn, avslutter designeren.

Under The treehouse, som er hevet over gulvet har designeren plassert et kontor og oppbevaringsplass. The cabin derimot, har oppbevaringsrom integrert i det hevede gulvet.

Det åpne landskapet rundt de to små husene består av et stueområde, et kjøkken og et stort bord til både bespisning og arbeid.

Husene ble bygget med felles innsats av flere venner og naboer i løpet av sommeren 2009.

Funnet via Ideas to steal

Les også:

Alt om arkitektur

SOVEROM: Slik bor designeren Terri Chiao
SOVEROM: Slik bor designeren Terri Chiao Foto: FOTO: Shawn Connell
KLESSKAP: Det alternative klesskapet henger i det åpne fellesrommet.
KLESSKAP: Det alternative klesskapet henger i det åpne fellesrommet. Foto: FOTO: Shawn Connell
UTLEIE: Soverommet i The cabin er enkelt og spartansk innredet. Dette rommet kan leies på korttid.
UTLEIE: Soverommet i The cabin er enkelt og spartansk innredet. Dette rommet kan leies på korttid. Foto: FOTO: Shawn Connell

Skapte designhjem av fem contianere

Leilighetene ble så kule at arkitekten flyttet inn

Slik unngår du å få syke barn hele tiden

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen