Norsk interiørarkitektur:

Åpner du maleriet dukker lagerrommet opp...

Laget lekkert skap rett bak maleriet.

SMART SKAP: Det moderne maleriet ble montert på en ramme og utstyrt med kraftige hengsler. Denne finessen og åpning av hele leiligheten er signert Kreo interiørarkitekter.
SMART SKAP: Det moderne maleriet ble montert på en ramme og utstyrt med kraftige hengsler. Denne finessen og åpning av hele leiligheten er signert Kreo interiørarkitekter. Foto: FOTO: Kim Müller
Publisert Oppdatert

Å finne frem til originale, praktiske ideer er ofte det avgjørende kjennetegn på god interiørarkitektur. Det kommer ikke minst tydelig frem i badet i den gamle låven, renoveringen av det gamle huset på Bygdøy samt funkishuset på Frogner i Oslo.

Stuen med det hemmelige skapet

Interiørarkitektene i Kreo renoverte hele denne toppleiligheten i bygården, og en av ideene deres var å benytte seg av en liten krok i stuen til et unikt lagerrom.

Skreddersydde hyller

Dette nesten mannshøye lagerrommet er innredet etter beboerens behov og ønsker. For eksempel er de nederste hyllene skreddersydd til å romme blant annet kjøkkenmaskiner, støvsuger og andre objekter som tar relativ stor plass i leiligheten på 70 kvadratmeter.

Skapet holder huset rent og pent

Denne fikse løsningen har blant annet den effekt at den avlaster kjøkkenbenken og andre områder i huset for alt teknisk utstyr. Disse er ikke altid pene å se på, og fleste har vel oppleved at moderne kjøkkenhjelpemidler har en tendens til stjele plass på arbeidsbenken, og til å samle støv når de ikke er i bruk. Derfor er dette skapet bak maleriet et estetisk og praktisk løft for hele leiligheten.

DET HEMMELIGE ROMMET: Kreo interiørarkitekter laget en helhetsløsnnig som er både lys og lekker. Og hvem skulle tro at bak det delikate maleriet skjuler det seg et lager for sko og støvsuger?
DET HEMMELIGE ROMMET: Kreo interiørarkitekter laget en helhetsløsnnig som er både lys og lekker. Og hvem skulle tro at bak det delikate maleriet skjuler det seg et lager for sko og støvsuger? Foto: FOO: Kim Müller

Et lyssystem tilpasset både skap og rom

- De fire spot takelysene er plassert slik at de gir et tilskudd til allmennbelysningen stuerommet og det gir et ekstra lysinnfall til lagerrommet rett bak maleriet, sier interiørarkitektene Kirsti McCarthy og Anett Wallin i Kreo As til Bonytt.no

Behovsanalysen løste lagringsbehovet.

De to ekspertene understreker at denne kreative skapløsningen er et resultat av en grundig behovanlyse av hele leiligheten i samråd med beboeren. Og i den anledning var det åpning av den lukkete grunnplanen og en utnyttelse av hulrom i vegger til lagring som sto øverst på ønskelisten deres.

Les også:

KOMPLETT BELYSNING: Lyssystemet i taket er tilpasset belysning av både maleri, lagerrom og hele stuen.
KOMPLETT BELYSNING: Lyssystemet i taket er tilpasset belysning av både maleri, lagerrom og hele stuen. Foto: FOTO: Kim Müller
FULL FORVANDLING: Leiligheten ble åpnet opp, og bak hjørnet til venstre skimter du litt av maleriet som gjemmer lagerrommet inne i veggen.
FULL FORVANDLING: Leiligheten ble åpnet opp, og bak hjørnet til venstre skimter du litt av maleriet som gjemmer lagerrommet inne i veggen. Foto: FOTO: Kim Müller

Nå kommer de kule mini-hyttene

Slik fikk de drømmekjøkkenet

Se hva arkitekten gjorde med den gamle boden

Denne hytta er helt rå!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning