Et godt glidemiddel kan redde sexlivet ditt

Et glidemiddel av god kvalitet bør være fast inventar i ethvert soverom. Men hvorfor er det sånn? Og hvordan velger du det produktet som passer best til akkurat ditt og deres behov?

GLIDEMIDDEL: Vet du hvilket glidemiddel som passer for deg og dine behov?
GLIDEMIDDEL: Vet du hvilket glidemiddel som passer for deg og dine behov? Foto: Shutterstock
Publisert

Et glidemiddel av god kvalitet bør være fast inventar i ethvert soverom. Men hvorfor er det sånn? Og hvordan velger du det produktet som passer best til akkurat ditt og deres behov?

Hvilke bilder dukker opp i hodet ditt når noen sier glidemiddel? Er det et ukjent område du ennå ikke har stiftet bekjentskap med? Er det et velkjent verktøy du bruker fra tid til annen? Eller er det kanskje et elsket hjelpemiddel du ikke vil være foruten?

Svarene vil helt sikkert variere avhengig av din alder, kjønn og livssituasjon. Er du kvinne, har du sikkert på et eller annet tidspunkt opplevd nødvendigheten av litt ekstra smøremiddel, og et glidemiddel har derfor blitt et fast inventar i nattbordsskuffen. Men faktisk kan et godt glidemiddel virkelig være en game changer for både kvinner og menn, og høyne opplevelsen både under onani og samleie. Derfor er det synd at ikke alle kjenner til fenomenet glidemiddel, eller at noen har en feilaktig oppfattelse av det. Dette vil vi forsøke å endre på i denne artikkelen.

Hvorfor skal du bruke et smøremiddel?

Hvis du noen gang har prøvd å ha sex uten at det har vært tilstrekkelig mengde med smøring tilstede, uansett om det har vært mangel på kroppens eget glidemiddel eller om det har vært et forsøk på analsex uten smøring, har du sikkert opplevd hvor utrolig kjipt dette kan være. I verste fall kan det være så smertefullt, at du mister lysten til å ha sex igjen, og i beste fall kan opplevelsen få deg til å tvile på hvorfor folk hyper dette med sex så voldsomt. Det er derfor mange gode grunner til hvorfor du skal tilføre et godt glidemiddel til de intime fornøyelsene dine.

Liker du analsex, kommer du ikke utenom å bruke et glidemiddel. Anus produserer rett og slett ikke selv noe naturlig smøring, uansett hvor mye den blir stimulert. Når du har vaginal sex er ikke glidemiddel alltid nødvendig, men vil nesten allikevel alltid være en god idé. Glidemiddel får nemlig berøring på intime områder til å føles enda mer intens, også når du leker med sexleketøy. Tilfører du et passende glidemiddel, vil dette avhjelpe uønsket friksjon og sårhet, og generelt gjøre opplevelsen mer spennende og velsmurt. Til og med sex med kondom vil føles vesentlig bedre med et glidemiddel.

GLIDEMIDDEL MED SMAK: Oralsex kan lett krydres med et glidemiddel med smak!
GLIDEMIDDEL MED SMAK: Oralsex kan lett krydres med et glidemiddel med smak!

En annen ting et smøremiddel kan bidra med, er å åpne opp for en helt ny dimensjon i sexlivet. Det finnes nemlig utrolig mange ting du kan bruke et glidemiddel til. Du kan både bruke det når du leker med deg selv, eller når du er sammen med en partner. Det kan brukes med og uten sexleketøy, og det kan brukes som en del av forspillet, eller til intimmassasje. Du kan også velge et glidemiddel med smak, og dermed tilsette et ekstra deilig krydder til oralsexen. Eller hva med å gi leken en ny sanselig dimensjon ved velge en varmende, kjølende eller stimulerende variant? Et godt glidemiddel kan både gjøre sexen mer leken og ikke minst øke nytelsen. Og hvem sier vel nei til det?

Hvilket glidemiddel bør du velge?

Nå som du vet at det finnes uttallige varianter å velge mellom, blir neste spørsmål: hva skal du velge? La oss ta en titt på de forskjellige mulighetene:

  1. Et vannbasert glidemiddel, som økologiske Kaerlig, er best egnet om du skal bruke det sammen med et sexleketøy. Mange sexleketøy er laget av silikon og kan derfor ødelegges av et silikonbasert glidemiddel. Med en vannbasert variant kan du være sikker på at leketøyets overflate ikke blir beskadiget.
  2. Et silikonbasert glidemiddel, som Sinfuls egen Silk, er ideelt for samleie og massasje. Den har en lengre glideevne enn en vannbasert variant, og kan også benyttes sammen med sexleketøy som er laget av glass eller metall.
  3. Mannlig masturbering kan hjelpes godt på vei med et onaniglidemiddel som f.eks. Swiss Navys variant. Den oljebaserte kremen reagerer på kroppsvarme og gjør opplevelsen mye mer stimulerende. Disse kan dog ikke brukes sammen med et kondom.
  4. Analsex glir aller best om du benytter et analglidemiddel. Disse glidemidlene er tykkere i konsistensen enn vanlige glidemidler og passer både til lek med sexleketøy og/eller med kondom.
  5. Oralsex kan enkelt krydres med et glidemiddel med smak, og kan f.eks. forvandle din partners kropp til en deilig jordbærsmakende dessert.
  6. Ekstra stimulering er en annen god ting du kan tilføre leken. Med et glidemiddel som Pink Hot får du en deilig, simulerende varme, mens andre varianter kan gi kjølende eller prikkende stimulering.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning