ANNONSESAMARBEID

Brukt utstyr er like bra!

Du trenger ikke blakke deg for bli å fit og komme i form.

Treningsekspert Yngvar Andersen demonstrerer en enkel og effektiv styrkeøvelse med kettlebell.
Treningsekspert Yngvar Andersen demonstrerer en enkel og effektiv styrkeøvelse med kettlebell.
Publisert Oppdatert

-Yngvar Andersen er treningsekspert og brenner for å hjelpe flere med å komme seg i aktivitet – og helst på en måte som både er bærekraftig og mulig å gjennomføre.

Se forslag til en enkel treningsøkt m/bilder nederst i saken!

Tips: På Finn.no kan du kjøpe treningsutstyr til en rimelig pris.

Gjør treningen tilgjengelig

– De største hindrene for folk flest når det kommer til trening er dørstokkmila, tidsklemma og mangel på utstyr. Mange mener at det handler om prioriteringer, og det er det vanskelig å argumentere imot. Løsningen er å sette i gang med trening på en måte som ikke gjør at man må snu hverdagen på hodet. Tross alt er det ikke slik at livet skal bygges rundt trening, men omvendt. Med en gang treningen blir mer tilgjengelig, så minsker vi også størrelsen på dørstokken.

Hva trenger du egentlig for å komme i gang med treningen?
– Tenker du at du mangler utstyr, klær og diverse treningsduppeditter for å komme i gang? Ikke forhast deg og kjøp alt med en gang. Ofte kan det være lurt å holde litt tilbake på «tilbehøret» og heller fokusere på treningen. Når du er i gang med treningen og har funnet ut hvilke former for aktiviteter du vil drive med, finner du raskt ut hva slags utstyr du har behov for og som motiverer deg.

Spar penger og miljø

– Det meste av treningsutstyr er like bra brukt, og du kan spare både penger og miljøet ved å velge brukte alternativer. Utstyr som hantler, kettlebells, treningsstrikker og slynger er eksempler på utstyr som tar lite plass og som kan brukes til å effektivt trene hele kroppen, hjemme i stua. Dette er også utstyr som slites i liten grad, og derfor er supert å kjøpe brukt.

Har du plass til større utstyr kan du spare mye penger på både tredemølle, spinningsykkel og romaskinFINN.no.

De fleste av oss har hektiske hverdager, og for mange kan det være vanskelig å presse inn treningstimer i en allerede fullstappet uke. Et smart triks er derfor å legge inn noen korte økter i nærmiljøet ved å bruke det utstyret man har for hånden. Det finnes nok av treningsverktøy og apparater ute i terrenget, som en benk, en fotballbane, en aktivitetspark eller en lekeplass. Slik unngår du tidkrevende transportetapper for å starte og gjennomføre treningen.

En enkel treningsøkt

– Kombinasjonen rask gange, sykkel eller løping og noen gode styrke- og tøyeøvelser er genial og oppnåelig. Under følger et eksempel på en enkel treningsøkt, som du kan gjennomføre hjemme eller rett utenfor døren.

Start med 10 min. oppvarming.
Start med 10 min. oppvarming.

OPPVARMING
Oppvarmingen bør vare i ca. 10 minutter. Det kan være lett jogg/sykle/gå fort. Er du en av dem som har en boksepute hengende i kjelleren blir du fort varm av slå løs på den. Eventuelt kan du gjøre 10 minutter intens gulvvask eller støvsuging.

Deretter gjør du fem styrkeøvelser i 45 sekunder hver, med 15 sekunders pause i mellom øvelsene. Gjør hele runden to ganger.

Øvelse 1: MARKLØFT - STÅENDE MED KETTLEBELL

En kettlebell kan du bruke til å trene hele kroppen. Et kjapt søk på FINN forteller at det finnes 39 kettlebells til salgs nå. Sjekk det ut her!

Øvelse 1: Stående med kettlebell
Øvelse 1: Stående med kettlebell

Slik gjør du øvelsen: Stå med føttene i skulderbreddes avstand med kettlebellen på gulvet mellom føttene. Hold i håndtaket på kettlebellen med strake armer. Hold ryggen rett og bøy lett i knærne. Reis deg opp ved å strekke ut beina, skyt ut hoftene og stram rumpa.

Øvelse 2: KNEBØY MED OPPTREKK MED KETTLEBELL

Øvelse 2: Knebøy med opptrekk med kettlebell
Øvelse 2: Knebøy med opptrekk med kettlebell

En annen fin øvelse med kettlebell er knebøy med opptrekk. Kettlebells kan du kjøpe rimelig på Finn.no her!

Slik gjør du øvelsen: Begynn i samme posisjon som med markløft, men nå bøyer du knærne som om du skal sette deg ned, og tar tak i håndtaket på kettlebellen med begge hender.

Skyt fram brystet, skuldrene tilbake og stram mage og rygg. Reis deg, skyt hoftene fram og trekk kettlebellen opp til skulderhøyde. Pek albuene utover uten å heve skuldrene.

Øvelse 3: Stående biceps-curl med strikk
Øvelse 3: Stående biceps-curl med strikk

Øvelse 3: STÅENDE BICEPS-CURL MED STRIKK
Treningsstrikker får du bokstavelig talt plass til i lomma, og du kan bruke de hvor som helst. Det skal mye til for å slite ut en strikk, så denne kan du fint kjøpe brukt til halv pris. På Finn.no finner du ca 40 treningsstrikker til salgs nå. Sjekk de ut her!

Slik gjør du øvelsen: Stå med strikken under den ene foten. Armene ned langs siden mens du holder i hvert håndtak med håndflatene utover. Bøy i albuene og løft hendene opp til skuldrene. Senk overarmene sakte ned igjen.

Øvelse 4: Pushups
Øvelse 4: Pushups

Øvelse 4: PUSHUPS
Pushups er en super øvelse som trener hele overkroppen. Det eneste du trenger er en matte, og det finner du 60 stykker av på FINN.no nå.

Slik gjør du øvelsen: Stå med tærne og håndflatene i gulvet. Se framover og stram mage og rygg. Bøy albuene og senk kroppen ned mot gulvet så langt du kan og hev deg opp igjen.

Øvelse 5: Beinhev
Ligg på ryggen på matte, med beina opp mot taket. Senk beina ned mot gulvet mens du passer på å aktivere magemusklene og har kontakt mellom korsryggen og gulvet. Senk beina så langt du kommer, med en gang du kjenner at korsryggen løfter seg fra gulvet hever du beina til utgangsposisjon igjen.

Triksene for å gjøre gode kjøp på Finn.no

Bruk flere søkeord
Når du skal finne et produkt på Finn, så kan det lønne seg å prøve seg frem med flere søkeord, og gjerne både produktnavn og merkevarenavn. Med både «spinningssykkel», «Merida» og «Treningsutstyr» tripler du sjansene dine for å finne det produktet du er ute etter.

PS: Akkurat nå er det 50 treff på spinningsykkel på Finn.no, så her er det store sjanser for å kunne gjøre et godt kjøp!

Lagre søket i appen
Deretter bør du lagre søk i FINN-appen på annonser som inneholder søkeordene dine. Da får du varsler når Fitbit-klokken du ønsker deg legges ut og du kan være først ute.

Velg geografisk område
Begrens søket geografisk slik at avstanden ikke er lenger enn at du kan få hentet produktet. Trenger du derimot hjelp med å få hentet det du har kjøpt, så kan du legge ut fraktjobben på FINN småjobber.

Eventuelt kan du ta på deg joggeskoene, legge det du har kjøpt i sekken og ta det som en treningsøkt. Lykke til! Husk at litt aktivitet i hverdagen er bedre enn ingenting.

Her kan du søke etter nytt og brukt utstyr på Finn.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning