Enkle oppskrifter med serranoskinke

Smakfulle oppskrifter med lettvint førjulskos

Forbered deg til å bli fristet!

NYDELIG OG LETTVINT: Hvem kan motstå serranoskinke, brie og karamellisert løk?
NYDELIG OG LETTVINT: Hvem kan motstå serranoskinke, brie og karamellisert løk? Foto: Produsenten
Publisert Oppdatert

Julen – årets koseligste høytid? Eller...bare stress? Julestria nærmer seg med stormskritt og to-do-listen blir lengre for hver dag. Ikke bare skal gaver kjøpes og pakkes inn, huset skal vaskes, treet skal pyntes, kakene skal bakes, maten skal lages og gjestene skal underholdes.

Men, det er viktig å fokusere på kosen! Stress ned. Det kan være utrolig hyggelig å samle både familie og venner til et hyggelig måltid midt i julestria. Gjør det enkelt: server noe som smaker godt, men som lages kjapt.

Lag en deilig rett med serranoskinke fra Noel. De er en av de ledende selskapene innenfor spansk kjøttindustri. Den lange modnings prosessen i det spesielle mikroklimaet i Spania kombinert med særegen pakketeknikk, gjør at skinken holder en svært høy kvalitet.

STRESS NED: Server gjestene dine noe som smaker godt, men som kan lages kjapt i julestria. Du kan lage utallige retter med serranoskinke fra Noel. .
STRESS NED: Server gjestene dine noe som smaker godt, men som kan lages kjapt i julestria. Du kan lage utallige retter med serranoskinke fra Noel. . Foto: Produsenten

Serranoskinkens utallige muligheter

Serranoskinke er en delikat skinke som er velegnet både til kaldretter og varmretter – som enten forrett, til tapas eller på et spekefat. Se oppskrifter nedenfor!

Du kan nyte den som en forrett i seg selv sammen med melon. Den kan også nytes som topping på pizza, eller så kan du sprøsteke serranoskinken og bruke den som topping til en grønn, frisk salat.

Den spanske serranoskinken har lavere saltinnhold enn norske spekeskinker. Serranoskinke fra Noel har en rund og fyldig smak.

Tips! For å oppnå den beste smaken anbefales det å åpne pakningen minimum 10 minutter før servering. Den nytes best romtemperert.

Smakfulle oppskrifter

Kan vi friste med å servere en enkel forrett bestående av den uslåelige kombinasjonen av serranoskinke og avokado? Her snakker vi en kort ingrediensliste og kjapp tilberedning – ingen hokus pokus!

Serranoskinke og avokadosalat

Ingredienser (2 personer):

Noel serranoskinke, en avokado, en vårløk, en lime, frisk koriander, olivenolje, salt & pepper.

Slik gjør du:

 1. Finhakk vårløken og kutt serranoskinken i strimler
 2. Lag olivenolje-dressing ved å blande litt olje med limesaft
 3. Åpne avokadoen, fjern steinen og skallet, og skjær den i delikate skiver
 4. Legg avokadoen på en tallerken, hell over litt dressing samt salt og pepper
 5. Spre serranoskinken på toppen og dryss over litt frisk koriander
 6. NYT!
SMAKFULL FORRETT: Avokado og serranoskinke – kan det bli bedre?
SMAKFULL FORRETT: Avokado og serranoskinke – kan det bli bedre? Foto: Produsenten

Serranoskinke, brie og karamellisert løk

Hva med å servere gjestene et lettvint og velsmakende smørbrød? Kombinasjonen av serranoskinke, brie og karamellisert løk blir en herlig smaksbombe i munnen.

NYDELIG OG LETTVINT: Hvem kan motstå serranoskinke, brie og karamellisert løk?
NYDELIG OG LETTVINT: Hvem kan motstå serranoskinke, brie og karamellisert løk? Foto: Produsenten

Ingredienser (3 personer):

6 skiver Noel serranoskinke, pizzadeig (du kan godt kjøpe en ferdiglaget en!), 100 gram brie, 1 rødløk, brunt sukker, olivenolje, frisk ruccola og basilikum, eplecider eddik, salt&pepper

Slik gjør du:

 1. Kutt pizzadeigen i individuelle firkanter. Forvarm ovnen til 200 grader. Plasser pizzastykkene på et bakebrett, spre brien over dem, og stek dem til de har blitt gyllenbrune.
 2. I mellomtiden kan du karamellisere løken. Kutt den i skiver og stek den i olivenolje og litt salt. Deretter sprer du over litt brunt sukker, setter ned varmen, tar på et lokk og lar det stå til løken blir karamellisert.
 3. Lag dressing ved å mikse litt olivenolje, en dash eplecider eddik og salt & pepper. Hell dressingen over ruccola-bladene.
 4. Ta pizzastykkene ut av ovnen og spre ruccola og basilikum over dem. Legg på den karamelliserte løken og ferdigstill retten ved å spre serranoskinken på toppen.
 5. NYT!

Produktene får du kjøpt hos Meny

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning