Amalie Iuel og Aksel Lund Svindal

Amalie Iuel avslører hva Aksel Lund Svindal tenker om at de skal få en sønn

I begynnelsen av september venter Amalie Iuel og Aksel Lund Svindal en sønn.

<b>SMAK AV SUKSESS: </b>– Den sportslige formen er elendig. Det går ikke veldig fort om dagen, men det er på en måte forventet når du er seks måneder på vei, sier hekkeløperen Amalie Iuel.
SMAK AV SUKSESS: – Den sportslige formen er elendig. Det går ikke veldig fort om dagen, men det er på en måte forventet når du er seks måneder på vei, sier hekkeløperen Amalie Iuel. Foto: Marius Gulliksrud
Publisert

– Jeg tror Aksel blir en kjempefin pappa. Man kan selvfølgelig ikke sammenligne barn og hund, men vi fikk oss hund for noen år siden, og jeg har sett hvor flink han er med henne, sier Amalie Iuel (29).

– Aksel har veldig mye omsorg i seg. Bare det å skape trygghet i hverdagen tror jeg er veldig viktig som foreldre. Jeg føler at han er veldig flink til akkurat det. Jeg tror han kommer til å «naile» papparollen, spår friidrettsutøveren Amalie på spørsmål fra Her og Nå om hvordan hun tror samboeren Aksel Lund Svindal (40) vil bli som pappa.

Og skal vi tro Amalie, er dette en drøm som er i ferd med å gå i oppfyllelse for den tidligere toppalpinisten.

– Jeg vet at Aksel har ønsket å starte familie i lang tid. Familie har alltid vært viktig for ham. Det blir hyggelig å kunne gi ham det. Jeg gleder meg til den prosessen vi skal ha sammen, forteller Amalie og smiler bredt.

Les også: Amalie Iuel: – Jeg tror det er best for alle hvis jeg er med uten Aksel

Vil rekke OL

Vi møter den vordende moren på den tradisjonelle jordbærfesten i forbindelse med Bislett Games. I fjor konkurrerte Amalie på Bislett og stakk av med kongepokalen i NM.

I år må hun stå på sidelinjen. De fysiske forutsetningene er ganske annerledes enn i fjor.

– Den sportslige formen er elendig. Det går ikke veldig fort om dagen, men det er på en måte forventet når du er seks måneder på vei.

– Generelt synes jeg at jeg har vært veldig heldig med tanke på at jeg ikke har vært kvalm. Jeg kunne derfor trene veldig godt i begynnelsen av svangerskapet, forteller en svært engasjert hekkeløper.

29-åringen har ingen planer om å legge løpeskoene på hylla som følge av familieforøkelsen. Tvert imot kan hun nesten ikke vente til hun kan komme i gang igjen.

– Intensiteten må ned, men jeg trener så mye jeg kan. Jo mer jeg får trent før fødsel, jo lettere vil det være å komme tilbake. Jeg har et sterkt ønske om å prøve å rekke OL.

Les også: (+) Hva gjør jeg hvis vannet plutselig går? Fødselslegen svarer

<b>HÅPER PÅ BOOST: </b>– Jeg har hørt fra flere at de ble bedre etter at de fikk barn, så forventningene mine er skyhøye om at jeg skal ta helt av etterpå. Nei da, men det hadde vært veldig gøy hvis jeg fikk en liten «boost», sier Amalie. Her fra landslagssamling på Bislett tidligere i år.
HÅPER PÅ BOOST: – Jeg har hørt fra flere at de ble bedre etter at de fikk barn, så forventningene mine er skyhøye om at jeg skal ta helt av etterpå. Nei da, men det hadde vært veldig gøy hvis jeg fikk en liten «boost», sier Amalie. Her fra landslagssamling på Bislett tidligere i år. Foto: Tore Kristiansen/VG

Termin 4. september

Den siste tiden har imidlertid Amalie fått en del uventede plager.

– De siste ukene har det dukket opp noen utfordringer. Jeg har fått litt bekkenløsning og lyskebrokk. Det er mye greier med graviditeten som jeg ikke var helt forberedt på. For å si det mildt. Men alle har ulike svangerskap. Jeg har jo hatt det relativt greit, forteller Amalie åpenhjertig.

Terminen er 4. september, og Amalie forsøker så godt hun kan å forberede seg til den forestående rollen som mamma.

Til tider kan det likevel bli litt i overkant mye informasjon å forholde seg til.

– Jeg har aldri gjort dette før, men jeg har en haug av søsken og en nevø, så litt erfaring med småbarn har jeg. Jeg vet ikke om man noen gang føler seg helt klar.

– Jeg har lest bøker og leser meg opp mest mulig, men det er forferdelig mye informasjon der ute. Og alle sier ulike ting. Jeg tror rett og slett man må se det litt an og finne det som fungerer best for seg og sin familie, sier den blide bærumsjenta.

Les også: Toppidrettsutøvere som får barn sammen

<b>STORT SAVN:</b> Amalie og Karsten Warholm trener sammen til vanlig. Under pressekonferansen fleipet den regjerende OL-mesteren og ba Amalie om å skynde seg å få barnet slik at hun kunne trene med ham igjen. 
STORT SAVN: Amalie og Karsten Warholm trener sammen til vanlig. Under pressekonferansen fleipet den regjerende OL-mesteren og ba Amalie om å skynde seg å få barnet slik at hun kunne trene med ham igjen.  Foto: Javad Parsa/NTB

Programleder i «Mesternes mester»

Når barnet kommer til verden, blir det ekstra travelt for paret. Amalies satsing mot OL i Paris i 2024 vil kreve tid og dedikasjon.

Også Aksel er travelt opptatt med egne prosjekter, blant annet som programleder for NRK-programmet «Mesternes mester».

Amalie er likevel ganske sikker på at de skal få hverdagen til å gå opp.

– Aksel og jeg må prøve å finne en god balanse. Vi er et godt team, så jeg har tro på at vi skal klare å løse det hverdagslige ganske greit. Vi vet jo ikke hvordan det blir. Vi kan få et barn som er kjempelett, eller vi kan få et med kolikk. Uavhengig av det vil vi få god hjelp av familie som bor i nærheten, så dette skal vi nok klare.

Denne saken ble første gang publisert 21/07 2023.

Les også