Lauren har ikke kastet søppel på tre år

Sjekk hvordan Lauren Singer lever helt uten å skape avfall.

Publisert

(SIDE2): I 2013 bestemte Lauren Singer fra New York seg for at hun skulle redusere søppelet hun skaper. Hun kom inn på den miljøvennlige tanken da hun studerte miljøstudier ved Universitetet, og la merke til at en av studentene hun gikk sammen med kastet store mengder plast.

- Vi studerte miljø og hun gjorde av seg med så mye søppel. Men da jeg kikket hjemme etterpå la jeg merke til at hver eneste ting jeg hadde var pakket i plast, sier Lauren til Today.

Hun bestemte seg for å ta grep, og startet med å redusere matavfallet sitt. Det gjorde hun ved å handle mat og grønnsaker på markeder, for å unngå emballasje. All mat hun ikke spiser i løpet av en uke, samler hun i en bolle og legger den i fryseren. En gang i uken kaster hun dette i nabolagets kompost.

Lauren bruker også glasskrukker til å fylle opp med melk, øl og annet som opprinnelig kommer i plastbeholdere.

New York-kvinnen lager i tillegg sine egne toalettsaker og rengjøringsprodukter. At folk impulshandler er en viktig årsak til mye søppel, mener hun. Derfor handler hun mat kun en gang i uken. Andre tiltak hun gjør er å handle klær i bruktbutikker også bruker hun menstruasjonskopp. Side2 har tidligere skrevet om sistnevnte da de fleste kvinner er godt kjent med bind og tamponger, mens menskoppen kanskje kan er ukjent for mange.

Ifølge Lauren selv har hun produsert så lite søppel de siste tre årene, at det får plass i en liten glasskrukke.

Her kan du se noen bilder av hvordan Lauren lever miljøvennlig:

Denne saken ble første gang publisert 25/04 2016.

Les også