Jordbærpavlova i flere etasjer
Liker du jordbær og marengs, er dette kaken du sent vil glemme.

I tillegg til at den er nydelig på smak, er den en fryd for øyet. Dette er kaken du baker når du venter mange og viktige gjester.
(10 stk.)
Dette trenger du:
8 eggehviter
1 ts eddik
8 dl sukker
3 ts maisstivelse (Maizena)
1 ts vaniljeessens
8 ss kokende vann
Fyll og pynt:
50–100 g kokesjokolade
3 dl kremfløte
200 g kremost
1 boks flytende marshmallows
1 kurv jordbær
7 jordbær til toppen
Slik gjør du:
Stivpisk eggehvitene sammen med eddik. Tilsett sukker litt og litt til det danner tykk marengs.
Pisk inn maisstivelsen, vaniljeessens og kokende vann og fortsett med å piske marengsen i noen minutter.
Tegn opp tre rektangler på et bakepapir, ca. 10x25 cm. Fordel marengsen i en sprøytepose og sprøyt på de tre rektanglene slik at det fyller opp.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 180 grader i ca. 5 minutter. Senk så temperaturen til 100 grader og la marengsene steke videre i ca. 1 t. Avkjøl kakene i ovnen med døren på gløtt.
Smelt sjokolade i vannbad og ha den smeltede sjokoladen i en sprøytepose. Klipp et lite hull og dekorer marengsbunnene med sjokolade i ønsket mønster.
Pisk kremfløten stiv og bland inn kremost og marshmallows og fordel det først på den ene bunnen.
Legg så på et lag med friske jordbær, og så neste kakebunn. Fyll på med resten av kremen og legg på halve jordbær.
Legg så på toppen og pynt med halve jordbær. Bruk resten av sjokoladen og sprøyt på et tynt mønster med sjokolade over jordbærene.
Server straks den er ferdig pyntet. Pyntes den for tidlig, blir den seig og bløt.
