Bakemesterskapet-Lindas suksessterte
Oppskrift på suksessterte fra Linda Rorgemoen kjent fra «Bakemesterskapet» på NRK.

Dette trenger du:
- 5 eggehviter
- 250 g sukker
- finkornet
- 250 g mandler, malte
- 6 stk. eggeplommer
- 2,5 dl kremfløte
- 160 g sukker
- 3 ts maisenna
- 2 ts vaniljesukker
- 200 g meierismør
Mandelbunn:
Gul krem (suksesskrem)

Dette gjør du:
Varm ovnen til 180 grader.
Visp eggehvitene stive mens du gradvis tilsetter sukkeret. Visp til marengsen er tykk og blank.
Vend inn malte mandler.
Fordel røren i 24 cm smurt kakeform.
Stek mandelbunnen ved 180 grader i cirka 30 minutter.
Avkjøl i formen på rist.
Slik lager du gul krem (suksesskrem):
Ha eggeplommer, fløte, sukker, maisenna og vaniljesukker i en kjele og visp det sammen.
Sett på medium varme og kok opp blandingen mens du hele tiden rører langs bunnen. La kremen koke i 3–5 minutter før du tar kjelen av varmen.
La den gule kremen avkjøle seg litt, ca. 5–6 min, før du og pisker inn smøret med en visp. Sett den gule kremen til avkjøling.
Hvis kremen er litt for tynn, kan du piske den opp i en kjøkkenmaskin. Da vil den bli stivere, lysere og luftigere. Men man får ikke helt den samme smaken, som hvis den ikke er pisket.
Du kan gjerne piske opp smøret før du blander det inn i eggeblandingen.
Til slutt: Legg kaken over på et fat og bre kremen over. Du kan også pipe den i et fint mønster hvis du ønsker det.