Oppskrift på fyrstekake

Fyrstekake er en av våre tradisjonskaker, saftig og god kake som passer perfekt til hverdagskaffekoppen.

TRADISJONSRIK: Fyrstekake er en kjent og kjær kake som man også kan fryse ned og spise i porsjoner.
Publisert

Dette trenger du (gir ca 15 stk):

  • 300 g smør
  • 300 g sukker
  • 4 eggeplommer
  • 6 ss melk
  • 600 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • Fyll:

  • 250 g mandler
  • 250 g melis
  • 2–3 eggehviter
  • Pensling:

  • 1 egg

Dette gjør du:

Bunn: Pisk smør og sukker hvitt og luftig. 

Vend inn eggeplommer vekselvis med mel, bakepulver og melk. 

Arbeid deigen raskt sammen og la den hvile kjølig noen minutter. 

Trykk ¾ av deigen ut i en bakepapirkledd springform, ca. 24 cm, og litt opp langs kanten.

Fyll: Mal mandlene fint, bland inn melis og tilsett eggehviter til passe tykk konsistens. 

Den skal være ganske fast og ikke flyte ut. Bre fyllet utover bunnen.

Kjevle ut resten av deigen og skjær ut 1½ –2 cm brede strimler. 

Legg strimlene som et gitter over fyllet og rundt langs kanten på kaken. 

Pensle over med lett sammenpisket egg.

Stekes på midterste rille ved 175° i ca. 50 minutter. Avkjøles i formen, før den skjæres i biter. Server gjerne ferske bær, is eller krem til.

For kakemumser!

Bak flere i samme slengen eller doble oppskriften og lag en stor langpanne. Pakk kaken godt inn og legg i fryseren eller i tett kakeboks.