Nå kan vi få UFO-svarene

De er her

Helt siden de mystiske omstendighetene i Roswell i 1947 har det vært mye oppmerksomhet omkring fenomenet uidentifiserte flyvende objekter. Nå innrømmer Pentagon at de har observasjoner av uidentifiserte luftfenomen daglig.

<b>OFFENTLIG:</b> Forsvars­departementet i USA har tidligere sluppet tre videoer tatt av amerikanske piloter, som viser uidentifiserte luftfenomen. 
OFFENTLIG: Forsvars­departementet i USA har tidligere sluppet tre videoer tatt av amerikanske piloter, som viser uidentifiserte luftfenomen.  Foto: HANDOUT
Sist oppdatert

Det startet i 1947. 24 juni gjorde piloten Kenneth Arnold noen observasjoner av det han syntes så ut som objekter som fløy som «tallerkener kastet over vann» i nærheten av Mount Rainier i staten Washington. Etter at avisene skrev om det skal det ha kommet ytterligere 800 ulike observasjoner omkring i USA.

4. juli samme år, styrtet et ukjent flyvende objekt i nærheten av byen Roswell i New Mexico, og fire dager senere ble det sendt ut en pressemelding om at Roswell Army Air Field hadde samlet inn en «flyvende plate» fra en ranch i nærheten av Roswell. Kort tid etter trakk Hæren denne pressemeldingen tilbake og fortalte at det var snakk om en værballong.

<b>LIGGER SVARET HER?:</b> Hvor mye vet Pentagon om UFO-er, og hvor mye er de villig til å dele med offentligheten?
LIGGER SVARET HER?: Hvor mye vet Pentagon om UFO-er, og hvor mye er de villig til å dele med offentligheten? Foto: SAUL LOEB/NTB

Uidentifiserte luftfenomen

Interessen for såkalte UFO-er (uidentifiserte flyvende objekter) har vokst enormt de 44 årene etter disse hendelsene. De fleste amerikanere har vært overbevist om at amerikanske myndigheter har holdt informasjon skjult, både om Roswell og en rekke hendelser etter det, og etter at moderne teknologi for alvor har gjort at antallet observasjoner og dokumentering av dette har skutt fart, har også kravene om å mer åpenhet økt i styrke.

Nå har amerikanske etterretningsbyråer blitt kalt inn for å levere en rapport om uidentifiserte luftfenomen, som er den nye betegnelsen på det vi tidligere har kalt UFO. På amerikansk er den nye forkortelsen UAP – Unidentified Aerial Phenomena.

Hver dag i flere år

Denne rapporten håper man vil kunne gi et svar på hva Pentagon vet om UAP, noe de fleste er veldig spent på. De siste årene har nemlig en rekke fotografier og videoopptak fra den amerikanske marinen blitt lekket digitalt, der det er tydelig å se objekter som beveger seg på måter vi ikke kjenner igjen fra andre typer flyvende objekter.

En video lekket fra Marinen i juli 2019, viser en kuleformet uidentifisert gjenstand som flyr over vannet før den tilsynelatende forsvinner i havet.

En tidligere pilot, løytnant Ryan Graves, fortalte at piloter på treningsfly har sett uforklarlige fenomener i lufta «hver dag i minst et par år».

Nå ønsker amerikanske myndigheter et svar på om dette kan være noe som stammer fra en annen verden, eller om det er snakk om avansert utenlandsk teknologi. Svaret er der ute.

Artikkelen ble opprinnelig publisert i Vi Menn nr 29 2021

Denne saken ble første gang publisert 18/06 2021, og sist oppdatert 18/06 2021.

Les også