Youtube-stjerne nekter å beklage fatshaming-utsagn

Nå nekter Youtuberen å unnskylde for den kontroversielle videoen.

Publisert

(SIDE2): Youtube-stjernen og komikeren Nicole Arbour fikk massiv oppmerksomhet og mye hatmail da hun la ut videoen «Dear Fat People» på Youtube tidligere i september.

Med over fem millioner sidevisninger er det ingen tvil om at hun har engasjert, og flere tv-personligheter har i ettertid gått ut og kritisert videoen, blant annet for å såre andre mennesker som sliter med overvekt.

- «Fatshaming» eksisterer ikke

I den seks minutter lange videoen benytter blant annet Youtube-stjernen seg av anledningen til å ta opp begrepet «Fatshaming».

- Det eksisterer ikke. Det er bare et begrep dere feite mennesker har kommet opp med for å unnskylde tilstanden deres, sier hun, før hun legger til:

- Det folk glemmer å nevne ved bruken av hashtagen #plussize er at den også står for diabetes og hjerteproblemer.

Videre tar hun opp temaet om egne parkeringsplasser for overvektige mennesker i USA.

- Dere sier at det å være overvektig er en sykdom. Vel, det er det å være avhengig av shopping også. Hvorfor får ikke jeg en egen parkeringsplass ved inngangen? Tross alt så er det jeg som bærer posene, og dere som trenger mosjonen, sier hun.

Ikke overraskende har videoen som var ment som et humoristisk innslag skapt mye sinne, og til slutt ble Nicole nødt til å stenge kommentarfeltet.

Nekter å unnskylde

Nicole har ved flere anledninger nektet å unnskylde for videoen. Den hardnakkede holdningen fikk henne faktisk kastet ut fra Youtube i en kort periode, før kontoen ble åpnet igjen.

I et nytt intervju med The View nektet hun nok en gang å unnskylde for videoen, og forklarte hva som egentlig hadde vært hensikten i utgangspunktet.

- Videoen var laget for fornærme folk, akkurat som alle de andre videoene mine. Det er satire, jeg har det bare morsomt, forklarer hun.

Ble du engasjert av denne saken? Lik oss på Facebook for å bli tipset om flere lignende saker!

Denne saken ble første gang publisert 18/09 2015.

Les også