vi menn poker

Vinner av Gullhånda

Det ble kamp helt inn til døra, og vel så det, men til slutt ble det en ganske solid seier til Aylar

Sist oppdatert

Det ble en forrykende avslutning på pokeråret 2018. Så sent som 29/12 meldte Preben Stokkan at han skulle ta et lodd i en lokal turnering i London. På det tidspunktet skilte det bare noen bittesmå poeng mellom de to.

- Det går en 100 punds-turnering på Aspers Casino, men Aylar har 4-5 større hun kan spille i Las Vegas, fortalte han.

Dessverre for den regjerende Gullhåndavinneren ble det stang ut i siste turnering, mens Aylar greide en fjerdeplass på årets nest siste dag, og med nesten 120 poeng å hente inn kastet Preben til slutt inn håndkledet. Aylar vant Gullhånda 2018.

- Jeg vet ikke engang hvilken dag det er i dag, om det er sommer eller vinter. Det går helt i surr for meg, forteller En stolt og lykkelig Aylar.

Hun pakket bagen for to og et halvt år siden, og har mer eller mindre vært på reisefot med kjæresten Albert Daher.

- Da jeg startet trodde jeg at jeg kunne spille poker, men jeg innser nå at jeg egentlig bare kunne spillereglene. Det var først i 2017 at jeg begynte å skjønne spillet, og i 2018 begynte det endelig å falle på plass og jeg har fått en egen spillestil som tydeligvis har funket bra for meg slik at jeg har casher jevnt og trutt gjennom hele året, forteller hun.

Hele 35 casher har det til slutt blitt, fire av dem (inkludert to seiere) i løpet av de siste par ukene i desember

- Jeg trodde det var over, men jeg ga aldri opp for jeg satte kursen direkte mot Las Vegas da fikk høre at Preben herjet i Praha 14 desember. Planen var å gjøre mitt aller beste de to ukene som var igjen av året, forteller hun.

Go big, or go home

Med en råsterk 14. plass i det 2486 mann storte feltet EPT National, hadde Preben tatt en ledelse, og Aylar måtte mønstre sitt absolutte a-game.

- Det så veldig mørkt og jeg visste jeg måtte virkelig «go big or go home» i de turneringene som var igjen å spille ut året. Det var ekstremt tungt mentalt fordi jeg så det som en nærmest umulig oppgave å ta igjen Preben. Tror jeg aldri har spilt så fokusert og aggressivt før, men jeg hadde bestemt for å vinne de turneringene jeg satt meg ned for å spille. Det var det eneste som kunne gi meg nok poeng til å ta han igjen på så kort tid. Venninnen min har sittet barnevakt for hunden min og typen har jeg ikke rukket å se noe til, forteller hun.

Så smalt det altså en rekke ganger i Vegas, og plutselig var Aylar som satt i førersetet.

- Vi trodde ikke det skulle bli noe julefeiring, men så hadde jeg akkurat klart å passere han med 6 fattige poeng på lille julaften så da tok jeg en liten «juleferie» når han sendte meg gratulasjoner på julaften. Hadde en hyggelig julemiddag og feiret Manig Loeser’s 30 års dag den 26 desember. Den 27 våkner jeg opp megaklein til en melding fra Preben at han skulle spille noe ekstra i nyttårshelgen siden det var så close. Trodde jeg skulle spy, men da googlet jeg «Vegas Hangover kur», rullet ut av sengen og slepte meg ut døra! Da var det bare å stå på til årets siste dag. Kunne ikke ta seieren på forskudd nei, ler Aylar

Ikke Dublin

Som Norges beste pokerspiller har ikke Aylar tenkt til å legge kortene helt på hylla, men det blir mye mindre reiser neste år.

- Albert og jeg er slitne av å leve som signøynere i en bag. Nå skal jeg hjem til Norge, inn i laben og studere mer, men det blir noe reising innimellom til Kypros og Vegas til sommeren tenker jeg. Det blir ikke noe NM på meg om det blir i Dublin. Albert må ha visum dit og da må vi først til Libanon for å søke om det, i tillegg må jeg innrømme at jeg personlig ikke digger Irland. Jeg prøver å overtale Frode til å flytte spillelokalene til Kypros der jeg pleier å spille når de åpner de nye lokalene isteden. Litt lengre reise, men mye bedre sted, avslutter hun.

Det spørs vel om hun får medhold akkurat der, selv om hun nå kan kalle seg Norges beste pokerspiller.

Denne saken ble første gang publisert 02/01 2019, og sist oppdatert 29/06 2020.

Les også