Vil ha uønskede penisbilder på pensum i barneskolen

Helsesøster mener at deling av nakenbilder bør bli pensum. - Dette er en viktig del av den digitale kompetansen i skolen, sier kunnskapsministeren.

Foto: iStock
Publisert

Helsesøster Ingrid Bjønnes mener at seksualundervisningen på barneskolen bør ta for seg deling av nakenbilder, og får støtte av kunnskapsminster Torbjørn Røe Isaksen, skriver NRK

- Barn må få et trygt forhold til egen kropp. Dette henger sammen med hvordan de oppfører seg i sosiale medier, sier Bjønnes. 

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen skal snart legge frem en digital strategi for skolen.

Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Han sier at han ikke tror seksualundervisningen i skolen er bra nok, og sier at det er absurd at så mange unge kvinner får tilsendt penisbilder uten å be om det. 

- Noe av dette kan være straffbart. Og elevene må lære at det er forbudt og straffbart å spre bilder av andre i nedverdigende eller intime situasjoner, sier kunnskapsministeren. 

Både han og helsesøster Ingrid Bjønnes er enige om at foreldre er nødt til å ta ansvar, men at seksualundervisningen ikke forholder seg til mange av problemstillingene som kan dukke opp i det virkelige liv. 

Les også: Hun ble spurt om å sende nakenbilder - svaret hennes er helt awesome

Og denne: - App sprer nakenbilder av navngitte norske jenter

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0], r = Math.floor(new Date().getTime() / 1000000); if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.async=1; js.src = "https://www.opinionstage.com/assets/loader.js?" + r; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'os-widget-jssdk'));

Denne saken ble første gang publisert 16/08 2017.

Les også