Skuespiller Vidar Magnussen

– Kroppen har gitt beskjed om å roe ned

«Spillet» har fått en pangstart på TV 2, og skuespilleren Vidar Magnussen storkoste seg da han deltok i det sosiale eksperimentet. På hjemmebane har Vidar nok av brikker å holde styr på. – Jeg skal innrømme at det koker godt om dagen, forteller han.

<b>VIDAR MAGNUSSEN:</b> Vidar Magnussen jobber som både skuespiller, komiker og regissør. – Jeg har ikke kommet dit at jeg har gått på en smell ennå, forteller han.
VIDAR MAGNUSSEN: Vidar Magnussen jobber som både skuespiller, komiker og regissør. – Jeg har ikke kommet dit at jeg har gått på en smell ennå, forteller han. Foto: Morten Bendiksen
Publisert

I disse dager ruller et nytt og nyskapende realityprogram over TV-skjermene. 12 kjente ansikter konkurrerer i det sørkoreanske konseptet «Spillet» på TV 2, hvor de blir utfordret på sosiale strategier, mental styrke, logikk, personlig karakter og samarbeidsevne.

Hver dag blir de utfordret i et nytt spill med en påfølgende eliminering. Felles for deltagerne, er at alle takket ja til opplevelsen helt uten å vite hva de skulle og hvilke regler som gjelder.

Og det var nettopp denne detaljen som vekket nysgjerrigheten til skuespiller Vidar Magnussen (46), som aldri før har deltatt i et realityprogram.

– Vi kom inn der helt blinde. Det var også en stor del av opplevelsen og det som gjorde forespørselen spennende. De klarte å selge det inn til meg som noe veldig ufarlig. Det endte det også opp med å være for min egen del, men det var litt av en opplevelse. Jeg vet ikke om jeg ville gjort det igjen, men det var gøy da vi holdt på, smiler Vidar lurt.

Les også: Robert Stoltenberg om «Borettslaget»: Klar for et comeback

<b>MULTIKUNSTNER</b>: – Å få gjøre ulike ting er svært viktig for meg. Til høsten skal jeg være en alvorlig regissør for alvorlige stykker. Det er noe jeg ikke har gjort så mye, men det er fint å kombinere disse tingene, forteller han til Her og Nå.
MULTIKUNSTNER: – Å få gjøre ulike ting er svært viktig for meg. Til høsten skal jeg være en alvorlig regissør for alvorlige stykker. Det er noe jeg ikke har gjort så mye, men det er fint å kombinere disse tingene, forteller han til Her og Nå. Foto: Svein Brimi

Realityprogrammet «Spillet»

Det psykologiske spillet kan sette ut de fleste, men for «Side om side»-skuespilleren var oppholdet en opplevelse som først og fremst ga ham en mental opptur.

– Jeg er en svært stabil person, har jeg funnet ut. Jeg endte opp med tre uker med eufori, etter dette. Jeg var så lykkelig da jeg kom hjem igjen.

<b>TV-AKTUELL:</b> Sammen med 12 andre deltagere takket Vidar ja til å delta i det nye TV 2-konseptet «Spillet» – helt uten å vite hva det gikk ut på. 
TV-AKTUELL: Sammen med 12 andre deltagere takket Vidar ja til å delta i det nye TV 2-konseptet «Spillet» – helt uten å vite hva det gikk ut på.  Foto: TV 2

– Jeg skjønte ikke hva som hadde skjedd, men jeg tror det handlet om at jeg fikk være i så mange ulike psykologisk interessante situasjoner at hjernen min ble glad av det. Selvfølgelig gikk jeg også gjennom krevende ting, og jeg tok til tårene en gang, avslører Vidar.

Skuespilleren liker å holde seg i bakgrunnen som en observatør, det bekrefter han overfor Her og Nå når vi møter ham i forbindelse med premierevisningen av «Spillet».

Det blir også tydelig i løpet av de første episodene, hvor Vidar forteller at han i det daglige ofte opplever at noen plutselig utbryter: «Å ja, Vidar er jo her!»

<b>HEKTISK TIMEPLAN:</b> – Når jeg først går inn for noe, er det med hud og hår. Det er veldig intensivt de periodene jeg holder på, men det må det også være for at det skal bli bra, understreker Vidar, som er kjent fra blant annet «Side om side» (bildet) og «Snøfall».
HEKTISK TIMEPLAN: – Når jeg først går inn for noe, er det med hud og hår. Det er veldig intensivt de periodene jeg holder på, men det må det også være for at det skal bli bra, understreker Vidar, som er kjent fra blant annet «Side om side» (bildet) og «Snøfall». Foto: NRK

– Jeg er en som snakker når jeg blir snakket til. Jeg synes ikke jeg selv er så interessant at jeg har behov for å styre rommet med min prat. Jeg er mer en lytter enn en som valser inn og tar ordet. Jeg vil nok beskrive meg selv som stillferdig og tenkende – og trives godt med det.

Les også: (+) Hvorfor var det ingen som sa sannheten om mannen min? «Alle» visste jo om det – unntatt meg

Gift med Åslaug Løseth Magnussen

Også på hjemmebane har Vidar nok av brikker å holde styr på. Nærmere bestemt tre gutter på henholdsvis 8, 10 og 14 år har han og kona Åslaug Løseth Magnussen sammen.

Han har også spilt noen smarte trekk i arbeidslivet, og har flere ben å stå på som både komiker, skuespiller og regissør.

– Jeg skal innrømme at det koker godt om dagen. Det kan bli for mye å rekke over, og kroppen har flere ganger gitt beskjed om at det kan være smart å roe ned tempoet.

– Jeg har ikke kommet dit at jeg har gått på en smell ennå, men jeg prøver å være der i hverdagen for familien min. Det er det som gir meg en form for balanse, forklarer 46-åringen.

<b>HEKTISK PÅ PRIVATEN:</b> Vidar er gift med Åslaug Løseth Magnusson og de har tre gutter sammen.
HEKTISK PÅ PRIVATEN: Vidar er gift med Åslaug Løseth Magnusson og de har tre gutter sammen. Foto: Morten Bendiksen

Når han ser tilbake på de hektiske småbarnsårene, kan han i dag kjenne på et stikk av dårlig samvittighet.

– Jeg angrer på at jeg jobbet veldig mye hele tiden, men så var det også nødvendig på et tidspunkt. Det har jeg derfor rettferdiggjort i hodet mitt. Vi har alltid vært der for ungene våre, men jeg tenker ofte på hvordan det hadde vært om jeg hadde valgt et litt roligere yrke, innrømmer skuespilleren.

Denne saken ble første gang publisert 10/03 2024.

Les også