Victoria og Daniel på besøk i Danmark

Måtte vente på Mary

Den danske kronprinsessen var ikke hjemme da kronprinsesse Victoria og prins Daniel kom på besøk på Amalienborg slott.

KONGELIGE GJESTER: Tirsdag gjestet prins Daniel av Sverige, kronprinsesse Mary av Danmark, kronprinsesse Victoria av Sverige og kronprins Frederik av Danmark FN-byen i København
KONGELIGE GJESTER: Tirsdag gjestet prins Daniel av Sverige, kronprinsesse Mary av Danmark, kronprinsesse Victoria av Sverige og kronprins Frederik av Danmark FN-byen i København Foto: Reuters / NTB scanpix
Sist oppdatert

Kronprinsesse Victoria (42) og prins Daniel (46) innledet mandag kveld et to dagers offisielt besøk i Danmark.

Etter en mottagelse hos den svenske ambassadsøren i København, var Victoria og Daniel invitert på en uhøytidelig middag hjemme hos kronprins Frederik (51) og kronprinsesse Mary (47) i deres elegante leilighet i Fredriks VIIs Palæ på slottet Amalienborg.

Da det svenske kronprinsesseparet ankom, var det bare kronprins Frederik som var til stede. Kronprinsesse Mary holdt tale under WHO-møtet i FN-byen den danske hovedstaden.

Uvanlig avslappet

Det danske kronprinsparet og det svenske kronprinsesseparet er ikke bare kolleger, men også gode venner. Stemningen var derfor god og avslappet da alle fire var samlet senere på dagen.

På et bilde lagt ut på det danske kongehusets offisielle Instagram-konto kan vi se parene i avslappede antrekk til kongelige å være. Både Frederik og Daniel droppet dressjakke for anledningen, noe som er nokså uvanlig på offisielle bilder.

Mens Frederik var antrukket i en mørkegrønn skjorte i mykt stoff, hadde prins Daniel kastet dressjakken og gikk for skjorte og dressbukser.

På besøk for klima

Tirsdag og onsdag skal de de to parene gjøre flere representasjonsoppgaver sammen. På Instagram-kontoen til det danske kongehuset opplyses det:

«Formålet med det svenske besøket er å styrke og utvikle de to landenes relasjoner innenfor sunnhetssektoren og den grønne omstillingen».

I løpet av besøket skal de to kronprinsparene innom blant annet forbrenningsanlegget Amager Bakke, Rigshospitalet, utstillingslokalet Øksnehallen, utsillingslokalet House of Green, som fokuserer på en bærekraftig fremtid og Dansk Industris toppmøte i København.

TALTE: Kronprinsesse Victoria av Sverige talte under besøket på FN-byen i København tirsdag. Kronprinsesse Mary talte også dagen før, under WHO-møtet på samme sted.
TALTE: Kronprinsesse Victoria av Sverige talte under besøket på FN-byen i København tirsdag. Kronprinsesse Mary talte også dagen før, under WHO-møtet på samme sted. Foto: Ida Mare Odgaard / AFP / NTB scanpix
KRONPRINSESSENE: Kronprinsesse Mary og kronprinsesse Victoria under besøket i FN-byen i København.
KRONPRINSESSENE: Kronprinsesse Mary og kronprinsesse Victoria under besøket i FN-byen i København. Foto: TT Nyhetsbyrån / NTB scanpix

Denne saken ble første gang publisert 17/09 2019, og sist oppdatert 17/09 2019.

Les også