Vet du hvem disse er døtre av?

Klarer seg fint uten opphavet.

Lily Collins fra v, Gitte Witt, Lily-Rose Depp og Dakota Johnson.
Lily Collins fra v, Gitte Witt, Lily-Rose Depp og Dakota Johnson. Foto: All Over Press
Publisert

(SIDE2): At yrker går i arv, er helt klart. Og i Hollywood dukker det stadig opp barn av den eller den som forsøker seg på en karriere, mer eller mindre i skyggen av en berømt far eller mor.

For noen er opphavet ensbetydende med suksess. Andre må du faktisk tenke deg om før du skjønner er datter av den og den.

Og nå har det dukket opp fire unge damer som gjør det skarpt i Hollywood - eller holder på å skape seg et navn.

DAKOTA JOHNSON

Dakota Johnson er eldste datter av Melanie Griffith og mannen som forsvant, selveste Don Johnson fra TV-serien «Miami Vice».

Dakota har skuespillet innabords fra lang tid tilbake. Mormor er Tippi Hedren, en av Alfred Hitchcocks heltinner. I motsetning til andre kjendisbarn begynte hun først å satse på en karriere etter videregående. Dakota har tatt et vågalt steg og vet nok selv at det både kan briste og bære som Anastasia Steele i den kommende filmversjonen av «Fifty Shades of Grey».

Foto: Rex/stewart Cook (All Over Press)

LILY COLLINS

Av de fire kvinnene vi nevner her, har nok Lily Collins kommet lengst på karrierestigen. Collins er, som navnet lyder, datter av Phil Collins, men hun flyttet tidlig til USA da Collins skilte seg fra hennes amerikanske mor.

Collins er kjent for roller i store filmer som «The Blind Side» der hun spilte mot Sandra Bullock, «Abduction» og «Mirror Mirror», men kanskje aller best i Harald Zwarts filmatisering av «City of Bones».

Hun kunne blant annet avsløre overfor Side2 at Zwart skremte vannet av henne i flere scener.

Foto: Rex/agf S.r.l. (All Over Press)

GITTE WITT

Vår egen Gitte Witt har en internasjonal karriere gående med rolle både i «Exteriors» og «The Impossible». Samtidig som hun stadig har roller i norske filmer, sist i Mona Fastvolds «Søvngjengeren» som i disse dager skal ha premiere på amerikanske kinoer. 

Witt er datter av filmprodusent Karin Julsrud.

Gitte Witt her under Sundance-festivalen i år.
Gitte Witt her under Sundance-festivalen i år. Foto: Seth Browarnik/All Over Press

LILY-ROSE DEPP

Mens lillebror Jack foreløpig holder seg i ro, har en som alltid har blitt holdt unna rampelyset, nemlig 15 år gamle Lily-Rose Melody Depp tatt skrittet frem og opp. I filmen «Yoga Hosers» av Kevin Smith spiller hun mot hans datter, Hailey Quinn.

Og jammen skal ikke hennes  berømte kjekkas-pappa også dukke opp.

Ingen skal si at ikke Smith og Depp passer på sine to døtre.

Glade Lily-Rose slik hun fremstår på Tumblr.
Glade Lily-Rose slik hun fremstår på Tumblr. Foto: Lily-RoseDepp/tumblr

Denne saken ble første gang publisert 04/11 2014.

Les også