Bilulykken fikk Vendela Kirsebom til å reflektere over livet

Vendela etter den rystende ulykken: – Fikk meg til å tenke på hvor skjørt livet er

I mars var Vendela Kirsebom involvert i en alvorlig bilulykke. Hun kom uskadet fra hendelsen, men den satt en støkk i henne. – Ulykken fikk meg til å tenke på hvor skjørt livet er, sier hun til Her og Nå.

<b>DRAMATISK ULYKKE:</b> Vendela Kirsebom var med i en dramatisk bilulykke i mars i år. Hun kom heldigvis uskadet fra ulykken. – Det satte en støkk meg, men nå går det fint, sa hun til Her og Nå i juni. 
DRAMATISK ULYKKE: Vendela Kirsebom var med i en dramatisk bilulykke i mars i år. Hun kom heldigvis uskadet fra ulykken. – Det satte en støkk meg, men nå går det fint, sa hun til Her og Nå i juni.  Foto: Morten Bendiksen
Publisert

– Man leser stadig vekk om mennesker som plutselig ikke er mer. Og det kan gå veldig fort – før man rekker å tenke at det kan skje noe.

– Jeg kjenner at ulykken var en påminnelse om å leve og nyte alle livets dager. Både de gode og de mindre gode, sier Vendela Kirsebom (56) til Her og Nå om tankene hun gjorde seg etter bilulykken i mars i år.

Den tidligere supermodellen var passasjer i en bil som mistet grepet på vinterføret. Bilen traff fjellveggen inne i en tunnel.

Vendela og sjåføren kom heldigvis uskadet fra hendelsen, men det var en skremmende opplevelse.

– Det var ikke noe særlig gøy. Det satte en støkk i meg. Den ble der en god stund etterpå. Det vanskeligste ble å sitte på når andre kjørte. Det var ekkelt. Men nå går det helt fint med meg, sier Vendela til Her og Nå når vi møter henne under Oslo Grand Prix på Bjerke travbane.

Les også: Vendela Kirsebom: – Jeg ble oppriktig lei meg og redd

<b>REALITYDELTAGER:</b> I vår var Vendela med på det populære realityprogrammet «Kompani Lauritzen» på TV 2. Her sammen med Agnete Husebye.
REALITYDELTAGER: I vår var Vendela med på det populære realityprogrammet «Kompani Lauritzen» på TV 2. Her sammen med Agnete Husebye. Foto: Svein Brimi

Ektemannen Petter Pilgaard

Sammen med ektemannen Petter Pilgaard (43), konkurrerer Vendela og seks andre kjendiser mot hverandre i et travløp denne solfylte søndagen.

Det er prinsesse Märtha Louise og firmaet Hest 360 som inviterer til den uvanlige kjendis-konkurransen.

– Ulykken fikk meg til å reflektere over hvor skjørt livet er, og som sagt, hvor viktig det er å nyte det, fortsetter Vendela.

<b>KJÆRLIGHET:</b> Vendela og Petter møttes under innspillingen av «Farmen kjendis» i 2016. 
KJÆRLIGHET: Vendela og Petter møttes under innspillingen av «Farmen kjendis» i 2016.  Foto: TV 2

– Er du flink til å nyte livet?

– Ja, det er jeg faktisk veldig flink til, svarer Vendela kontant og smiler varmt.

Vendela er en av få norske modeller som kan skilte med tittelen supermodell.

Ifølge Wikipedia er en supermodell en høyt betalt motemodell som har et verdensomspennende renommé og bakgrunn innen haute couture og kommersiell modellering.

Les også: (+) – Jeg fant meg en ung elsker på Tinder, men jeg var redd for å bli ledd av

30 år siden gjennombruddet

Vendela fikk sitt internasjonale gjennombrudd i 1993 da hun var avbildet på coveret av det legendariske sportsmagasinet Sports Illustrated. I år er det 30 år siden hun prydet forsiden.

Vendela smiler omtrent om kapp med solen når vi minner henne på 30-årsjubileet for det ikoniske badedrakt-bildet.

<b>SUPERMODELL:</b> Vendela er en av få norske supermodeller. Hun fikk sitt internasjonale gjennombrudd i 1993 da hun var på coveret av badedraktutgaven av det amerikanske magasinet «Sports Illustrated».
SUPERMODELL: Vendela er en av få norske supermodeller. Hun fikk sitt internasjonale gjennombrudd i 1993 da hun var på coveret av badedraktutgaven av det amerikanske magasinet «Sports Illustrated». Foto: HO/Reuters/SCANPIX

– Å være på coveret av Sports Illustrated var fantastisk gøy. Det var stort! For meg var det en periode med mye oppmerksomhet. Det er et helt annet kapittel i livet mitt, men en fantastisk, herlig tid som jeg ikke ville vært foruten, sier Vendela. Hun markerer at det er 30 år siden coveret på sin helt spesielle måte.

– Jeg feirer jubileet med å lage en badedrakt til ære for den tiden. Badedrakten ligner på den jeg hadde på meg på coveret, forteller hun til Her og Nå.

Denne saken ble første gang publisert 02/08 2023.

Les også