Valen entret scenen med AG-3

Kjendisene satt ytterst på stolene i håp om å slippe unna Valens mange humoristiske skuddsalver. Men ikke alle de fremmøtte slapp unna.

Publisert

(LATTER/SIDE2:) Kjendis-Norge sto onsdag i kø for å se komiker Kristian Valens premiere på hans nye show i Oslo, «Raskere enn sitt eget beste», der han blant annet fleiper med våpendramaet han selv utløste i fjor . Ut av gitarveska dro han ut en AG-3 da han entret scenen.

Side2s anmeldelse av showet:
Ikke sensurer denne mannen!

Intervju med Kristian Valen:
- Jeg vil kødde med skytingen

- Ja, ja det er ingen fare altså. Jeg bare hjelper en kompis med et våtromsprosjekt, proklamerte Valen fra salen mens publikum skrek av latter. Også kom parodiene som perler på en snor. En av dem som fikk gjennomgå var barne- og likestillingsminister Anniken Huitfeldt. Hun var en av politikergjestene som fortalte groviser i Valens versjon av NRK programmet «Du skal høre mye».

-Jeg tenkte «Hvordan skal dette gå?», men det var bare hyggelig. Det er jo en ære og bli parodiert, forsikret ministeren etter showet. Hun innrømmet at hun syntes parodien var god.

  • Se bildene fra den røde løperen nederst

Gode skussmål
Mange komikerkollegaer hadde tatt turen til Latter for å få med seg Valen-premieren.

En av dem som vet hvor vanskelig parodier kan være er Jon Niklas Rønning fra komikerduoen «Bye og Rønning».

- Det var spennende å se en så nedstrippet versjon. Valen er glitrende til å tolke og har en veldig avslappet stil, skryter kollegaen som koser seg med å se hvordan andre komikere gjør parodier.

- Han har et stort spekter og det er det som er imponerende hvor mange han klarer å parodiere, sier Rønning og mener definitivt det var et morsomt show.

Kontroversiell
Innslaget om den såkalte kjendisonanisten som ble pågrepet av politiet i Bergen tidligere i år ble stanset av NRK under utdelingen av Komiprisen i helga. Men ingenting kunne stanse Valens noe spesielle versjon av «Tir Na Noir», og det ble Synnøve Svabøs høydepunkt under showet.

- Ja, det var det morsomste, ler hun og er full av beundring for hvordan Valen har klart å fornye seg. Jeg ble slått av hvor mange han klarte å parodiere på kort tid. Også hadde han en sterk grad av selvironi, skryter hun og haster inn på premierefesten med ektemannen Stein Olav.

810

Denne saken ble første gang publisert 04/09 2008.

Les også