Ulrikke Falch trekker seg fra Vixen Influencer Awards

- Jeg trenger ikke en pris for å vite at det jeg gjør er viktig, sier skuespilleren.

Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)
Publisert

Skuespiller og aktivist Ulrikke Falch (21) har valgt å trekke seg som finalist i kategorien «Årets Gullpenn» i prisutdelingen Vixen Influencer Awards.

Mange har de siste månedene hyllet Ulrikke for sin aktivisme som har skapt stort engasjement, både blant følgerne hennes i sosiale medier og i mediene. 

Les også: Ulrikke Falch er nominert til Jenteprisen

I kronikken «Bloggpris - nei takk!» kritiserer Ulrikke flere bloggere som er nominert i prisutdelingen, samt at hun kommer med et lite stikk til selve arrangementet.

- Flere som er nominert i Vixen Blog Awards fremmer et usunt utseendefokus, et ekstremt forbruk og halvt gjennomtenkte budskap om psykisk helse og plastisk kirurgi. Det er ikke beundringsverdig, skriver hun i teksten sin.

Sterke stemmer blir fullstendig oversett

21-åringen mener sterke stemmer med viktige meninger og motivasjon til å forandre verden blir fullstendig oversett av prisutdelingen. 

Ulrikke forteller videre at hun kommer fortsatt til å fremme sine meninger og budskap, men at hun ikke trenger en slik anerkjennelse for å vite at hun gjør noe viktig.

- Jeg trekker meg fra finalenominasjonen til Vixen Influencer Awards. Jeg trenger ikke en pris for å vite at det jeg gjør er viktig, sier Ulrikke.

Foto: Nrk

Tidligere nominert til Jenteprisen

Ulrikke, som er kjent fra suksess-serien Skam, har tidligere blitt nominert til Jenteprisen. Plan Norge hyller jenter som gjør en ekstra innsats for jenters rettigheter med prisen. 

I løpet av det siste året har hun fått mye oppmerksomhet for å prate åpent om feminisme, kroppspress og andre tematikker som tar opp hvordan det er å være kvinne i dagens samfunn. 

Les også: Ulrikke Falch holder appell under 8. mars-markeringen på Youngstorget

Les også: «Feminisme» kåret til årets ord i USA

Denne saken ble første gang publisert 30/01 2018.

Les også