hva går på tv i påsken

Dette kan du se på tv i påsken

Det er ikke bare krim som frister på de store tv-kanalene denne påsken. Her er litt av det andre som kan underholde deg.

SPENSTIG FAMILIE: Familien Adampour gir oss et innblikk i en storfamilie med røtter fra Iran.
SPENSTIG FAMILIE: Familien Adampour gir oss et innblikk i en storfamilie med røtter fra Iran. Foto: Kris­tian Hafstad Millstein/ Mons­ter/NRK
Sist oppdatert

Er du litt lei av at påskeunderholdningen utelukkende skal bestå av krim og drap, kan det være mye annet som frister.

Vi har tatt en titt på et lite utvalg av hva de ulike tv-kanalene og strømmetjenestene har å by på av variert underholdning.

Norges Kardashians?

«Fami­lien Adampour» er NRK sin nye dokusåpe. Her møter vi store og små i fami­lien Adampour og får følge dem tett i hver­da­gens krum­spring mens de plan­leg­ger både jul, 17. mai og eid.

Søst­rene Mina, Lina, Diana og Sophia er døtre av flykt­nin­ger fra Iran og vokste opp i en kom­mu­nal lei­lig­het på Grü­ner­løkka i Oslo. N

Nå gjør søst­rene suk­sess på hver sin kant, og det er aldri kje­de­lig rundt dem. Fami­lie­med­lem­mene stik­ker nesen sin i det meste og krang­ler så busta fyker, men kjær­lig­he­ten og loja­li­te­ten er alltid der.

Serien finner du på NRK Tv.

Les også: Vil du se krim? Sjekk ut vår guide til krimseriene på NRK og TV 2

Familien Larkins i ny versjon

Hvis du husker begynnelsen av 90-tallet, husker du sikkert familien Larkin.

Nyinnspillingen «Fami­lien Larkin» byr på et hyggelig gjensyn, men i ny drakt.

På begyn­nel­sen av 1990-tallet fikk Hol­ly­wood-stjer­nen Cathe­rine Zeta-Jones sitt store gjen­nom­brudd som Mariette i «Livet med Larkins».

Nå kan du få med deg en nyinn­spil­ling med den hjer­te­varme stor­fa­mi­lien.

Sidney «Pop» Larkin og Flo­rence «Ma» Larkin bor land­lig til i Kent på slut­ten av 1950-tallet sammen med den stadig vok­sende unge­flok­ken.

Pap­paen i fami­lien driver kan­skje med noen ikke helt legi­time fore­tak, og plut­se­lig en dag dukker skat­te­in­spek­tø­ren Charlie opp på gården!

Sjekk ut serien på NRK TV.

KJENT FAMILIE, NYE SKUESPILLERE: «Fami­lien Larkin» kan by på gamle minner. Serien handler om en storfamilie i England på 70-tallet.
KJENT FAMILIE, NYE SKUESPILLERE: «Fami­lien Larkin» kan by på gamle minner. Serien handler om en storfamilie i England på 70-tallet. Foto: NRK.

«Pørni» er tilbake

Denne morsomme og såre serien var en stor suksess i første sesong, og nå er den andre ute.

Hen­ri­ette Steen­strup er til­bake som Per­nille Mid­del­thon, den single tobarns­mo­ren som jobber i bar­ne­ver­net og fort­satt ringer til sin avdøde søster.

Hver­da­gen er mør­kere for Pørni etter brud­det med Bjørnar. I til­legg gjør hun en stor feil­vur­de­ring på jobb.

Dat­te­ren Sigrid har begynt å snakke svensk, mens eks­man­nen Finn plut­se­lig er til­bake i Oslo for å til­bringe mer tid med døt­rene. Mest opp­tatt er han kan­skje like­vel av å lan­sere den selv­bio­gra­fiske boken «Far faller», som også hand­ler om Pørni.

Sjekk ut begge sesongene på Viaplay.

PØRNI: Henriette Stenstrup er tilbake med sesong 2 av den populære serien.
PØRNI: Henriette Stenstrup er tilbake med sesong 2 av den populære serien. Foto: Viaplay.

Svensk satire

«LIKEA» er en ny, svensk satire om influenserlivet. Humor­se­rien hand­ler om influ­en­se­ren Rut som anset­ter bes­te­venn­in­nen Cajsa som ny assi­stent siden den nyut­dan­nede jour­na­lis­ten Cajsa ikke får seg jobb.

Begge jobber nå i Fube Agency, et medie­im­pe­rium der Lukas og Lise­lotte tyran­ni­se­rer.

Ven­nin­nene møter en verden full av løgner, umulig krav, fester og spon­sor­sam­ar­beid.

Serien finner du på C More og TV 2 Play.

Les også: (+) Jeg fant brevet gjemt i en skuff. Til slutt fortalte mamma sannheten.

INFLUENSERTØYS: «LIKEA» hand­ler om influ­en­se­ren Rut og bes­te­venn­in­nen Cajsa.
INFLUENSERTØYS: «LIKEA» hand­ler om influ­en­se­ren Rut og bes­te­venn­in­nen Cajsa. Foto: TV2

Historisk drama

«Leo­nardo» er et his­to­risk drama om da Vincis liv.

Leo­nardo da Vinci var kunst­ner, viten­skaps­mann og per­fek­sjo­nist. I TV-dra­maet blir vi bedre kjent med hans spen­nende liv som førte til de store ver­kene som gjorde ham ver­dens­be­rømt.

Men ita­lie­ne­ren hadde også mange utford­rin­ger i livet, og et risi­ka­belt valg kan true med å øde­legge all aner­kjen­nelse og anse­else.

Serien ligger på NRK TV.

KUNSTNERENS LIV:: «Leo­nardo» handler om da Vincis liv og hvordan han ble verdensberømt.
KUNSTNERENS LIV:: «Leo­nardo» handler om da Vincis liv og hvordan han ble verdensberømt. Foto: NRK.

Kamp om rettigheter

«Women of the Move­ment» er en dra­ma­se­rie fra virkeligheten.

Serien er basert på den vir­ke­lige his­to­rien om den uredde Mamie Till-Mobley fra Chi­cago og hennes inn­sats for bor­ger­retts­beve­gel­sen på 1950-tallet.

I 1955 ble hennes 14 år gamle sønn Emmett bru­talt drept under et besøk i sør­sta­tene, og mamma Mamie måtte kjempe for rett­fer­dig­het.

Sjekk serien ut hos TV 2 og C More.

Les også: Mari Maurstads tre profilerte sønner: Alle har satset på kreative yrker

FRA VIRKELIGHETEN: «Women of the Move­ment» forteller den vir­ke­lige his­to­rien om uredde Mamie Till-Mobley fra Chi­cago og hennes inn­sats for bor­ger­retts­beve­gel­sen på 1950-tallet.
FRA VIRKELIGHETEN: «Women of the Move­ment» forteller den vir­ke­lige his­to­rien om uredde Mamie Till-Mobley fra Chi­cago og hennes inn­sats for bor­ger­retts­beve­gel­sen på 1950-tallet. Foto: Tv2.

Gyllen tids­al­der

Den siste epi­so­den av sesong 1 av denne serien ble slup­pet rett før påske, så har du ikke sett noe av denne serien ennå, er det bare å benke seg foran en skjerm i påsken.

«The Gilded Age» er skapt av Julian Fellowes, som sto bak popu­lære «Downton Abbey».

Kos­ty­me­dra­maet er ment som en for­lø­per til den bri­tiske serien og fore­går i USA fra 1882.

For­eld­re­løse Marian Brook fra sør­sta­tene flyt­ter inn hos sine strenge og tra­di­sjo­nelle tanter Agnes og Ada i New York.

Indu­stri­ali­se­rin­gen har gjort sitt inntog og skaper øko­no­misk end­ring. «Nye penger» kon­kur­re­rer mot «gamle penger», og klas­se­skil­lene blir utford­ret.

Dramaserien finner du på HBO Max.

KOSTYMEDRAMA: «The Gilded Age» fore­går i USA fra 1882. Indu­stri­ali­se­rin­gen har gjort sitt inntog og skaper øko­no­misk end­ring.
KOSTYMEDRAMA: «The Gilded Age» fore­går i USA fra 1882. Indu­stri­ali­se­rin­gen har gjort sitt inntog og skaper øko­no­misk end­ring. Foto: HBO Max.

Uhar­mo­nisk ekteskap

Ekte­pa­ret Harry og Monica levde et gla­mo­røst liv som stjer­ner med bandet Harmonica og spilte på store scener over hele verden. I serien «Harmonica», som foregår 16 år senere, synger ekte­ska­pet på siste verset.

Hun drøm­mer om å finne til­bake til musik­ken, mens han bare vil over­leve.

Når man­age­ren fore­slår at duoen skal dra på en nos­talgi­turné, får Harry et ulti­ma­tum av Monica: Turné eller skils­misse.

Joseph­ine Bornebusch, kjent som Mickan i «Solsidan», spil­ler rollen som Monica i til­legg til å ha regi på den svenske serien.

«Harmonica» ser du på Viaplay.

SVENSK EKTESKAPSERIE: 16 år etter å ha vært store stjerner, prøver ekteparet i denne serien seg igjen som artister i et forsøk på å redde forholdet.
SVENSK EKTESKAPSERIE: 16 år etter å ha vært store stjerner, prøver ekteparet i denne serien seg igjen som artister i et forsøk på å redde forholdet. Foto: Viaplay.

Denne saken ble første gang publisert 07/04 2022, og sist oppdatert 07/04 2022.

Les også