Vi Menn Poker

Norges nye stjerneskudd

Trygve Leite er årets beste norske pokerspiller

Sist oppdatert

Allerede i mai i år begynte ryktene å svirre om Trygve Leite, den tidligere sandvolleyballspilleren som sa opp jobben og solgte leiligheten for å satse fullt på poker. Vi møtte ham i Tallinn, under Vi Menn Open, og han sa det rett ut; han gikk for Gullhånda 2019.

- 2019 var mitt første hele år der jeg har spilt poker på fulltid. Jeg startet året med ti turneringer i Aussie Millions, alle uten cash, men så fikk jeg heldigvis en cash i den 11. Så dro jeg direkte til Manila, på Filippinene, der jeg vant to turneringer og neste $25 000 i løpet av to uker, deriblant en Pokerstars-turnering. Da fikk jeg blod på tann, og satte meg som mål å vinne Gullhånda, gliser han.

Ny rekord

Halvveis ut i pokeråret 2019 lå han og vaket like bak Preben Stokkan og nykommeren Fred Tvedt, men utover høsten hanket han inn den ene cashen etter den andre.

- Fra jeg begynte å spille poker jevnlig i 2015, spilte jeg hovedsaklig cashgames, og jeg hadde bare seks turneringscasher før 2019. I år har det blitt 36 tilsammen, forteller han.

Det er faktisk en mer enn fjorårsvinner Aylar, og dermed ny rekord i Gullhånda-sammenheng. Og selvsagt ble det Gullhånda.

Se hele lista her!

- Halvparten av cashene har endt med finalebord, og omtrent 40% av finalebordene har endt med førsteplass. Så med fare for å virke litt cocky så har jeg gått for gull hver gang, smiler han.

Høyere mål

Et av høydepunktene i år kom i Las Vegas, der han tok en 690. plass og fikk utbetalt $21000 i premie.

- Sammen med de to seierne i Manila, var nok det den gjeveste pengepremien, slår han fast.

Det har gitt en samlet inntjening på 1,4 millioner kroner.

- Etter å ha trukket fra buyins, og flybilletter jorden rundt, så er det nødvendigvis ikke så mye mer enn til salt i grøten, forteller han.

Han er dermed ikke fremmed for å snakke med potensielle samarbeidspartnere.

- Om det er noen som skulle ha troen på en som har satt seg enda høyere mål enn å bli årets spiller i Norge, er det bare å ta kontakt, avslutter han.

Trygve Leite vil motta Gullhånda under Pokergallaen senere i år. Mer info om denne kommer.

Tilsammen var det i overkant av 1250 spillere som casha, som de siste par årene, du finner hele lista her.

Denne saken ble første gang publisert 01/02 2020, og sist oppdatert 20/01 2021.

Les også