Tre øvelser - 300 muskler

Effektiv trening på 15 minutter? Fullt mulig.

Foto: (Crestock.com)
Publisert

Forfatteren av treningsboken «Ultimate Warrior Workouts», Martin Rooney, har satt sammen et 15-minutters program på tre øvelser som trener hele 300 muskler. Kanskje er det håp for oss som sitter fast i tidsklemma også.

Rooney forklarer til nettsiden Men's Health at øvelsene skal utføres som en sirkeltrening med 10 repetisjoner per øvelse. Poenget er å ta så mange runder som mulig i løpet av 15 minutter. Om du trenger pauser underveis, skal disse være korte, sier treningseksperten.

1. Løft kroppen

I den første øvelsen står du rett opp og ned på gulvet med føttene en skulderlengde fra hverandre. Senk overkroppen ved å bøye knærne ned til lårene løper parallelt med gulvet. Hold, og reis deg sakte opp.

Se bilde av øvelsen her.

2. Judo-pushup

Begynn i posisjon som om du skal ta vanlige pushups med bena en hoftelengde fra hverandre. Løft rumpa og senk brystet ned mot gulvet slik at du omtrent danner en omvendt V. Senk rumpa og samtidig strekk hodet og skuldre mot taket. Deretter reverserer du bevegelsen og kommer tilbake til utgangspunktet.

Se bilde av øvelsen her.

3. Sprint-situp

Ligg på ryggen med bena strekt ut og armene langs siden, med 90 graders bøy ved albuen. Mens du setter deg opp, vri kroppen mot venstre og trekk venstre kne mot høyre albu samtidig som du trekker høyre albu bakover, omtrent som du gjør når du jogger. Legg deg ned igjen og gjenta øvelsen mot den andre siden. Det er én repetisjon.

Se bilde av øvelsen her.

Liker du denne saken? Da kan vi anbefale disse:

Denne saken ble første gang publisert 13/10 2010.

Les også