Underholdning

Trailer fra HBO viser helt nye klipp fra siste sesong av «Game of Thrones»

Vinteren er definitivt rett rundt hjørnet!
Spoiler-alert! Ikke les saken hvis du ikke har sett ferdig sesong sju.

Sist oppdatert

Du er herved advart to ganger - denne artikkelen inneholder *store spoilere* for hva som skjer i siste episode for Game of Thrones sesong sju.

Fansen venter i spenning på den siste og avsluttende sesongen av den enormt populære HBO-serien «Game of Thrones», som har premiere natt til 15. april 2019 i Norge.

Ventetiden, som nå nærmer seg slutten etter snart to år, består derfor for mange å enten se igjen de foregående sesongene av serien, dele konspirasjonsteorier i ulike forum på nett eller å lete febrilsk etter nyheter fra skuespillere, produsenter og andre involverte.

Til tross for at det er mindre enn to måneder igjen til kampen om tronen i Westeros skal avgjøres (tror vi?), holder HBO kortene tett til brystet når det kommer til å tilgjengeliggjøre trailere og annet materiell som sier noe om hva den kommende sesongen kommer til å inneholde.

Derfor får man ta det man får, og i helgen slapp selskapet til alles glede noen korte glimt fra den kommende sesongen. Riktignok i en trailer for alt innholdet som kommer fra deres kant i 2019. Traileren ser førøvrig ut til å inneholde masse snacks som vi definitivt gleder oss til å se, men det er de ferske «Game of Thrones»-bildene som har fått mest oppmerksomhet.

Se traileren øverst i saken! Game of Thrones-klippene finner du helt i starten og omkring 47 sekunder inn i traileren.

Les også: Har serieskaperne avslørt skjebnen til to av de mest populære karakterene i «Game of Thrones»?

Drager og Arya

Selv om det kun dreier seg om noen sekunder med ny video, kan vi dra enkelte ting ut av det. Videoklippene viser først ødelagte The Wall, før vi senere får et glimt av både Arya og en av dragene til Daenerys litt lenger ut i traileren.

At The Wall er ødelagt, og at The White Walkers er på full fart inn i Westeros visste vi fra før, fra siste episode i sesong sju.

GLIMT: Et av de korte glimtene vi har fått se fra siste sesong av «Game of Thrones».
GLIMT: Et av de korte glimtene vi har fått se fra siste sesong av «Game of Thrones». Foto: Skjermdump / HBO

Noe vi derimot tidligere ikke har sett tidligere, er Arya som får se en av Daenerys' drager, samt en hær av soldater i et isete landskap.

Vi regner derfor med at det blir både kaldt, drager og krig i den siste sesongen. Det er ikke mye, men det er da noe.

GLIMT: Arya når hun får se en av Daenerys' drager i siste sesong av «Game of Thrones».
GLIMT: Arya når hun får se en av Daenerys' drager i siste sesong av «Game of Thrones». Foto: HBO

Mange spekulasjoner

Det knytter seg stor spenning til hva serieskaperne har gjort i den siste sesongen av det som nå for tiden er verdens mest omtalte TV-serie.

I forbindelse med at «Game of Thrones» ble nominert til Emmy for beste manus i fjor høst, ble originalmanuset til siste episode av sesong sju tilgjengeliggjort på prisutdelingens offisielle nettside.

Foto: HBO Press

Der bet mange seg merke i at det ikke sto noe sted at publikumsfavorittene Thormund Giantsbane og Beric Dondarrion, spilt av henholdsvis norske Kristofer Hivju og Richard Dormer, omkom. Dette selv om de havnet midt oppe i kaoset da The Night King beordret dragen sin til å «smelte» en stor del av isveggen som beskytter Westeros fra omverdenen.

I manus står det kun at «de løper for livet og forsvinner ut av syne.»

Flere tror derfor at dette betyr at de to karakterene overlever, selv om vi ikke har fått vite noe ordrett om skjebnen deres.

Ghost kommer tilbake

Vi har også fått vite via spesialeffekt-sjef Joe Bauer at Jon Snows ulvevenn Ghost vil returnere i siste sesong av serien.

- Ghost dukker opp og han gjør noen... han er veldig tilstedeværende og gjør noen kule ting i sesong åtte, uttalte Bauer til Huffington Post i fjor høst.

SOPHIE TURNER: Skuespiller Sophie Turner tror avslutningen vil splitte fansen.
SOPHIE TURNER: Skuespiller Sophie Turner tror avslutningen vil splitte fansen. Foto: Foto: Noam Galai / Contributor / Getty Images

Seks episoder

Den siste sesongen av serien vil kun bestå av seks episoder.

Ifølge Entertainment Weekly vil enkelte av episodene riktignok vare i mer enn en time, som har vært standard i de foregående sesongene.

Skuespiller Sophie Turner, som har rollen som Sansa Stark, kunne høsten 2018 avsløre at hun tror at avslutningen vil splitte fansen.

- Hvem vet om den (avslutningen, red. anm.) vil bli tilfredsstillende for fansen. Mange fans kommer til å bli skuffet og mange fans kommer til å bli fra seg av glede, tror jeg. Jeg tror det kommer til å bli veldig interessant å se folks reaksjoner, uttalte hun til IGN.

Hun kunne også røpe at Sansa endelig finner ut hva hun vil:

- Hun tar på en måte eierskap over hvem hun er og hva hun står for. Gjennom serien har hun vært helt uoppmerksom på hva hun ønsker, hvor hun ønsker å være, hvem hun egentlig er, men i slutten av denne sesongen føler jeg at hun er den mest selvsikre karakteren i hele showet.

Mens vi venter i spenning, kan du jo kose deg med klipp fra de tidligere sesongene nedenfor:

Denne saken ble første gang publisert 25/02 2019, og sist oppdatert 25/02 2019.

Les også