Topp ti- moten nå

Hva er mest trendy nå og til neste år? Her er Side2s topp ti-favoritter som varer.

Publisert

BILDESPESIAL LENGER NED
(SIDE2): Motene kommer og går - og noen trender holder lenger enn andre. Side2 gir deg her en oversikt over det som er moteriktig akkurat nå, og som vi har en stor tro på vil vare våren og sommeren ut. Her er de sikreste kortene mot plaggene som varer mer enn én sesong.

Blazer
Dette er en trend som har kommet for å bli, og igjen er supermodell Kate Moss blant trendsetterne. Hun bruker en kul helsetrøye under sin blazer - en kontrast som rocker opp dressjakka. Mary Kate Olsen bruker sin dressjakke til topp og skjørt. Yves Saint Laurent er blant motehusene som fortsetter blazertrenden også til sommeren - og gjerne i en større størrelse enn tidligere.

Kors
Det er umulig å si om dette er en trend som kommer til å slå an, men Side2s motereporter er blant dem som har latt seg inspirere av katolikkenes kors og ikoner. Religiøse innslag er en voksende trend blant interiørelskere, og vil trolig også bli en trend blant moteløver. Mary Kate Olsen er blant stilikonene som elsker store kors rundt halsen.

Støvler
Hunter-støvlene har blitt vel etablert på det norske markedet etter at Kate Moss dukket opp med disse på en musikkfestival. Støvler er både en praktisk og kul trend, spesielt tilpasset norske forhold. Ashley Olsen er blant stjernene som senere har latt seg inspirere av Hunter-trenden.

Side kjoler
Det råder ingen tvil om at kjolenes lengde har gått fra midt på låret, til så sidt som mulig. Eva Longoria er blant stjernene som mer enn gjerne sleper kjolen etter seg. Side2 tror kjoler kan bli den største trenden i 2008.

Geometriske figurer
En ting er sikkert, du kan glemme de ensfargede plaggene til våren. Allerede nå fylles butikkene opp av kjoler og tunikaer i mønster som blomster og geometriske figurer. De geometriske figurene står spesielt sterkt hos Marc by Marc Jacobs.

Blomstrete
Luella Bartley og Roberto Cavalli er blant designerne som elsker den barnslige looken med blomstrete kjoler og topper - og det samme gjør Side2. Akkurat nå er drømmen en mørk slengbukse, en blomstrete topp, blazer og naglebelte på utsiden - et perfekt antrekk nå og til våren.

Sølveffekter
Burberry Prorsum er blant motehusene som går for tilbehør i sølv både denne og neste sesong. Start gjerne med et belte høyt i livet med sølvdetaljer - og du skal se at flere vil dukke opp i slike belter til våren.

Puffermer
Yves Saint Laurent og Balenciaga er blant designerne som elsker store puffermer - en trend som nå har holdt seg gjennom flere sesonger, og ikke blir mindre aktuell til våren av den grunn.

Runde briller
John Lennon-inspirerte solbriller er i vinden som aldri før. Marni, Miu Miu og Prada har kastet seg på trenden.

Heklet
Stella McCartney elsker søte detaljer som heklede broderier. Det samme gjør stilikonet Chloë Sevigny, som alltid, uten unntak, er først ute med det siste. Se og lær, jenter!

Les mer om mote her

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Denne saken ble første gang publisert 13/12 2007.

Les også