Underholdning

«Farmen»-paret er hverandres største støttespillere: - Forholdet er sterkere enn noen gang

Tonje Frøystad Garvik og Lene Sleperud er glade for at «Farmen»-oppholdet har ført dem nærmere hverandre. Nå planlegger de framtiden sammen.

FORELSKET:
Lene Sleperud (t.h) og
Tonje Frøystad Garvik
har planer om et langt
og lykkelig liv sammen.
FORELSKET: Lene Sleperud (t.h) og Tonje Frøystad Garvik har planer om et langt og lykkelig liv sammen. Foto: Morten Bendiksen / Her og Nå
Sist oppdatert

Tonje Frøystad Garvik (29) og Lene Sleperud (29), har denne høsten sjarmert TV-seerne i hele elleve uker på «Farmen».

Strategien om å holde forholdet skjult for de andre deltakerne førte til at Tonje stakk av med seieren og vant hele programmet.

– Det har vært vanvittig gøy. Jeg føler vi har lært masse om oss selv og hvordan vi responderer i intense situasjoner, og ikke minst det fysiske aspektet med å få til alt det vi har gjort der inne. Nå kan vi bygge og sage og snekre, og det er vi veldig glade for å ha fått ut av dette. I tillegg til et styrket forhold, sier Tonje til Her og Nå.

– Vi har blitt veldig imponerte over hverandre. Dette har bygget opp forholdet og gjort at vi ser på hverandre på en litt annen måte. Samtidig har det vært ganske tøft både psykisk og fysisk å skulle stå i dette så lenge som vi har gjort, sier Lene.

HVERANDRES STØTTE: Lene
og Tonje holdt forholdet skjult
for de andre deltakerne i store
deler av «Farmen»-oppholdet.
HVERANDRES STØTTE: Lene og Tonje holdt forholdet skjult for de andre deltakerne i store deler av «Farmen»-oppholdet. Foto: Morten Bendiksen / Her og Nå

– Det har vært en skikkelig psykisk belastning å ha hverandre der inne. Det er ikke bare seg selv man kjemper for, og vi har skjønt hva vi betyr for hverandre på en helt annen måte. Man blir virkelig hverandres beste støttespillere. Vi har kommet mye nærmere hverandre gjennom dette. Vi har virkelig gått og kjent på hvordan det skulle vært å miste hverandre, sier jentene som hadde vært kjærester i ett og et halvt år før deltakelsen i «Farmen».

Les også: Amalie Snøløs: - Jeg trives best hjemme

Forventet negative kommentarer

Begge var spente på hvordan forholdet skulle bli mottatt av TV-seerne.

– Vi forventet egentlig at vi skulle få veldig mange flere negative kommentarer på at vi er i et lesbisk forhold. Men vi har fått så mange fine meldinger fra yngre jenter som sier at de har oss som forbilder. Vi har fått fire fan-kontoer på Instagram og så mye fine tilbakemeldinger. Det er så hyggelig at folk sier at vi er med på å normalisere ting. Og dette er jo en av grunnene til at vi ble med. Vi har lyst til å fremstå som et helt vanlig par. For det er det vi er, sier jentene til Her og Nå.

– Vi har fått masse meldinger fra foreldre som har barn som er lesbiske, og som sier at de støtter oss. Det har vært en del voksne damer som har sendt oss meldinger og fortalt at de har vært sammen med menn tidligere, men at de nå liker jenter og at de synes vi framstår fint i programmet. Vi blir ofte stoppet på gata av folk som sier at de heier på oss, sier Tonje og Lene.

KONKURRENTER: Jentene forteller at det
var både psykisk og fysisk krevende å holde
forholdet skjult for omgivelsene
KONKURRENTER: Jentene forteller at det var både psykisk og fysisk krevende å holde forholdet skjult for omgivelsene Foto: Morten Bendiksen / Her og Nå

Kjæresteparet har stort sett bare mottatte positive reaksjoner fra TV-seerne, men en uke før finalen fikk Lene et hatbrev.

– Jeg gikk for å hente posten, og ser det jeg trodde skulle være et julekort eller noe. Jeg ble ganske sjokkert da jeg så hva det var. Det er synd at slike holdninger fortsatt eksisterer. Det handler om at folk mangler kunnskap, derfor er det fint at vi kan stå fram som et godt eksempel. Ekte kjærlighet er ingen sykdom. Derfor er dette alvorlig, sier Lene.

Overveldende press

Paret møtte hverandre sommeren 2016, på Pride-festivalen i Oslo, og fant raskt tonen. Lene hadde fram til det tidspunktet kun datet gutter, og trengte litt tid for å finne ut av følelsene sine.

– Jeg innser jo at jeg nå har tatt steget helt hundre prosent ut av skapet og hoppet i det med begge beina. Jeg har knust hele skapet foran hele Norge, og det var litt skummelt egentlig, sier Sleperud.

– Jeg jobber i shippingbransjen, som jo er et ganske mannsdominert miljø, og jeg var litt spent på hvordan dette ville bli mottatt, sier Tonje som røper at paret har lagt planer for en felles framtid sammen.

Les også: Skal reise hundre år tilbake i tid: Her er neste års Farmen Kjendis-deltakere

– Jeg tror det kommer til å gå veldig fint med oss. Det presset vi har kjent på har vært ganske overveldende. Men det har vært veldig deilig å vite at vi har hverandre og at vi har familie og venner som vi kan prate med. Vi har det veldig veldig fint sammen og målet er jo at vi nå skal selge hver vår leilighet og få kjøpt oss noe sammen. Det skal bli spennende å se hvordan det går når vi får oss en egen leilighet med litt flere rom og litt bedre plass, sier Lene og får støtte fra kjæresten.

HAR LÆRT MYE: Tonje og Lene synes oppholdet på
gården var vanvittig gøy, og at det bare har vært positivt
for deres forhold. – Vi er begge to blitt veldig
imponert over den andre, forteller Lene.
HAR LÆRT MYE: Tonje og Lene synes oppholdet på gården var vanvittig gøy, og at det bare har vært positivt for deres forhold. – Vi er begge to blitt veldig imponert over den andre, forteller Lene. Foto: Morten Bendiksen / Her og Nå
Foto: Morten Bendiksen / Her og Nå

- Har blitt familien min

– Vi er hverandres bestevenner også. Jeg har aldri ledd så mye med noen som jeg har gjort med henne. Og det tror jeg vi har styrket etter Farmen. Selvfølgelig kan vi krangle og ha kjipe perioder som alle andre, men vi skjønner godt når vi må støtte hverandre, og være der for hverandre. Vi holder på å diskutere hvordan vi gjør det i julen. Jeg skal til Sunnmøre. Det er helt sikkert. Jeg har sagt at Lene er hjertelig velkommen til å bli med, men jeg må feire jula hjemme hos familien min, fastslår Tonje.

– Fedrene våre har allerede blitt veldig gode venner. De har veldig lyst til å besøke hverandre mer. Det er jo veldig hyggelig å feire julen sammen, og hun har jo blitt familien min, så da spiller et for så vidt ingen rolle hvor jeg er. Så lenge vi er sammen, forteller Lene.

– Og så må vi jo få prøve å få bygget den hytta, sier hun og refererer til «Farmen»-gevinsten.

Denne saken ble første gang publisert 16/12 2018, og sist oppdatert 15/12 2018.

Les også