Tone Damli og Markus Foss

Åpner opp om frieriet: – Jeg hadde minst 150 i puls

Tone Damli har etterlyst en ring på fingeren i lang tid nå. I november gikk Markus Foss ned på kne under en romantisk kjærestetur til London, og avslørte samtidig hvorfor han har ventet så lenge.

<b>TONE OG MARKUS: </b>Tone og Markus har holdt sammen ti år, og har to barn, hytte, hus og båt sammen. Nå er de også klare for å smis i hymens lenker. Her fra fjorårets Elle-galla.
TONE OG MARKUS: Tone og Markus har holdt sammen ti år, og har to barn, hytte, hus og båt sammen. Nå er de også klare for å smis i hymens lenker. Her fra fjorårets Elle-galla. Foto: NTB
Sist oppdatert

Tone Damli (35) viser smilende frem den unike ringen som glitrer på ringfingeren når vi møter henne i forbindelse med den glamorøse Elle-gallaen.

Forloveden Markus Foss (41) forteller at han selv har vært med på å designe det symbolske smykket.

– Jeg planla frieriet i fire måneder før det skjedde, og det var veldig vanskelig å ikke dele det med Tone. Det er jo naturlig for oss å prate om disse tingene.

– Jeg har vært med å designe ringen og har lurt veldig på hva hun syntes. Hva ville hun tenke om steinen? Hemmelighetskremmeri er ikke noe for meg, innrømmer forloveden lattermildt.

<b>NYFORLOVET</b>: Tone Damli og Markus Foss tok seg god tid til å svare på spørsmål rundt den nylige forlovelsen da de dukket opp på Elle-gallaen.
NYFORLOVET: Tone Damli og Markus Foss tok seg god tid til å svare på spørsmål rundt den nylige forlovelsen da de dukket opp på Elle-gallaen. Foto: Svein Brimi

Fridde i London

Det var under en romantisk kjærestetur til London frieriet fant sted. Tobarnsforeldrene var ute og koste seg med en finere middag, da Tone ble fullstendig tatt på sengen. Det avslørte hun blant annet i sin egen podkast.

«Nei, nei, nei!» var spontanreaksjonen da Markus uventet gikk ned på kne, før tårene rant og hun fikk gitt ham sitt rungende «ja!».

– Jeg hadde minst 150 i puls. Jeg var så nervøs, innrømmer Markus.

I utallige intervjuer opp gjennom årene, har sangfuglen måtte svare på om et bryllup ligger i kortene. Nå kan hun endelig stolt vise frem ringen på fingeren.

– Å bli fridd til er selve prikken over i-en. Vi er begge i lykkerus. Vi har vært sammen i ti år nå, vi har to barn sammen, hus og hytte.

– At vi nå skal gifte oss blir som to streker under svaret – og det er veldig deilig å tenke på. Ikke minst har det gitt oss en sånn sinnssyk boost! stråler den kommende fru Foss Damli.

Markus avslører også at det er en helt spesiell grunn til at han har holdt frieriet tilbake.

– Jeg har hatt et ønske om å drysse de fine tingene utover i livet vårt.

Les også: Tone Damli: – Annenhver dag tenker jeg «Hvorfor har jeg sagt ja til dette?»

Mannen i Tones liv

Sogndals-jenta har aldri vært i tvil om at Markus er den rette for henne.

– Vi har det oppriktig kjempebra sammen. Det kan være utfordringer i livet, men ikke utfordringer med oss. Det går ikke en dag uten at vi ler sammen, forteller Tone, og legger til hva som har vært viktig for å holde kjærligheten varm i en hektisk hverdag med to barn.

– Vi er veldig opptatt av hverdagsromantikk. Om det er å dele en flaske vin, tenne stearinlys eller gjøre noe hyggelig for hverandre som å lage middag. At vi begge to gir lite grann. Da er mye gjort. Så legger vi oss samtidig hver kveld.

Det har bare gått noen uker siden frieriet fant sted, men allerede har paret gjort seg noen tanker om hva som er de viktigste prioriteringene på den store dagen.

– Vi vil at gjestene skal ha det sinnssykt gøy! Så må det være god musikk, nikker paret enig.

<b>HVIT DRØM: </b>Tone har ofte gått for hvit kjole på den røde løperen. Men om brudekjolen vil minne om noe av det hun har hatt på seg før, vil hun ikke avsløre. Her fra Costume awards i 2022.
HVIT DRØM: Tone har ofte gått for hvit kjole på den røde løperen. Men om brudekjolen vil minne om noe av det hun har hatt på seg før, vil hun ikke avsløre. Her fra Costume awards i 2022. Foto: NTB

35-åringen uttrykker et ønske om å få hjelp av en bryllupsplanlegger i tiden som kommer. Og bare vi nevner kjolen, sprekker Tone opp i et gigantisk smil.

– Kjole! Herregud, så gøy! Jeg har alltid tenkt at jeg skal få en kjole sydd, og det kan tenkes at jeg fortsatt skal det. Men jeg må nok rundt å prøve litt først, for å se hva som føles riktig og bra.

– Jeg og Markus var innom brudekjolebutikken «Pronovias» da vi var i London. Bare for å kikke litt, erkjenner Tone hemmelighetsfullt.

Les også: (+) Han var ti år eldre enn meg – og gift. Jeg angrer fortsatt på valget jeg tok den gangen

Billie gleder seg

Men det er en helt spesiell kjole Tone har bitt seg merke i når hun har skrollet seg gjennom sosiale medier.

– Kjolen til den italienske influenseren Chiara Ferragni var veldig vakker …

<b>LANGERMET</b>: Her er nok et eksempel på Tones forkjærlighet for hvite kjoler. Tone går ofte for langermede kjoler, så mye kan tyde på at det også vil være preferansen når brudekjolen skal velges.
LANGERMET: Her er nok et eksempel på Tones forkjærlighet for hvite kjoler. Tone går ofte for langermede kjoler, så mye kan tyde på at det også vil være preferansen når brudekjolen skal velges. Foto: NTB

Når bryllupet skal stå, avslører paret ikke. Men én ting er sikkert, og det er at datteren Billie (10) er overmoden for oppgaven som brudepike.

– At barna er store nok til å få med seg hva som skjer, er noe av det hyggeligste ved å gifte seg etter så mange år. Billie vil være brudepike med stor B!

– Hun ble overlykkelig da hun hørte vi skulle gifte oss. Samtidig har hun sett på oss som et stødig par og foreldre uansett. Det blir uansett godt med en bekreftelse for oss alle, og en feiring av kjærligheten! forteller Tone, som også har sønnen Marlon (3) sammen med den kommende ektemannen.

Denne saken ble første gang publisert 08/12 2023, og sist oppdatert 08/12 2023.

Les også