Hver gang vi møtes-aktuelle Tom «Matoma» Stræte Lagergren

– Jeg følte meg liten og mindre verdt

Tom Lagergren vet at mange mener han er verdens gladeste fyr, men det å være glad og positiv har ikke kommet av seg selv.

<b>POSITIV:</b>: – Noen karakteriserer meg som verdens gladeste gladfis, men jeg jobber for positiviteten. Jeg er veldig takknemlig for alt jeg har og alt jeg får oppleve, sier Tom.
POSITIV:: – Noen karakteriserer meg som verdens gladeste gladfis, men jeg jobber for positiviteten. Jeg er veldig takknemlig for alt jeg har og alt jeg får oppleve, sier Tom. Foto: Svein Brimi
Publisert

Mange kjenner Tom som tidligere dommer i «The Voice» på TV 2, men det er produsentartist og DJ Matoma han først og fremst er.

Nå trer han inn i en ny rolle, når han deltar i «Hver gang vi møtes»

– Det at du skal fortelle om deg selv, at du skal gå inn i materien slik vi gjør i programmet - er tøft. Jeg skjønner at man ønsker TV-øyeblikk, men for meg er det det virkelige livet mitt jeg snakker om, sier Tom «Matoma» Stræte Lagergren (32) til Her og Nå når vi møter ham i forbindelse med pressetreffet for «Hver gang vi møtes» på TV 2.

Maktesløs

Det er første gang en slik artist entrer det musikalske «Hver gang vi møtes»-universet på Kjerringøy utenfor Bodø. Oppholdet, samtalene og musikken gjorde at vonde minner fra fortiden kom frem i lyset igjen.

– Jeg hadde en fin oppvekst og det var et godt klassemiljø i klassen min. Men det var også utfordringer. Noen eldre gutter var lite greie mot meg. Jeg husker episoder som fikk meg til å føle meg maktesløs. Det skjedde ting som gjorde at jeg både følte meg liten og mindre verdt, husker Tom.

Han tror mange av oss har kjent på de samme følelsene.

<b>MATERIALISME:</b> Matoma tjener gode penger, men det er ikke det som motiverer 32-åringen. 
– Det er fint å kunne kjøpe seg ting, men tidlig i karrieren oppdaget jeg at hvis det er det som er motivasjonen må jeg finne på noe annet å holde på med, sier Tom til Her og Nå.
MATERIALISME: Matoma tjener gode penger, men det er ikke det som motiverer 32-åringen. – Det er fint å kunne kjøpe seg ting, men tidlig i karrieren oppdaget jeg at hvis det er det som er motivasjonen må jeg finne på noe annet å holde på med, sier Tom til Her og Nå. Foto: Heiko Junge / NTB

– Når man opplever vonde ting og ikke har verktøyene til å håndtere det, kan det hemme deg videre i livet. Man må ta et oppgjør med det som har skjedd. Det å ha kjent på det vonde gjør meg i stand til å sette pris på alt det gode i livet, sier han ettertenksomt.

Les også: Tone Damli og Markus Foss åpner opp om frieriet: – Jeg hadde minst 150 i puls

Et vendepunkt

I år kommer boken «Ikke god nok» ut. Den tar for seg skjellsettende opplevelser og vendepunkter i DJ-ens liv. «Hver gang vi møtes» ble også et vendepunkt.

– Jeg føler at jeg fant meg selv på ny. Gjennom innspillingstiden får du reflektert over alt du har gjort og opplevd – både når det kommer til musikk og andre opplevelser. Det blir mange store følelser, sier han med et smil.

Under TV 2-programmet kjente Matoma at han for første gang på mange år stolte på sin egen magefølelse.

– Først var jeg litt spent og redd, men da jeg la bort frykten for at de andre ikke skulle like det jeg laget, gjorde det at jeg stolte på magefølelsen på hver eneste låt. Det er det minst ti år siden jeg gjorde sist, forteller 32-åringen.

Les også: (+) Ingebjørg Bratland holder samboeren hemmelig: – Han er litt eldre enn meg, og jeg tror det er en fordel

<b>FØLSOM;</b> Som dommer i «The Voice» på TV 2 viste Tom frem sin følsomme side. Han var dommer i 2021 og 2022.
FØLSOM; Som dommer i «The Voice» på TV 2 viste Tom frem sin følsomme side. Han var dommer i 2021 og 2022. Foto: Robert Dreier Holand/TV 2

Til stede i øyeblikket

Noe av det viktigste for DJ-en fra Flisa, er å leve i nuet.

– Helt siden jeg var liten har jeg tenkt at vi bare har dette øyeblikket her. Jeg er bevisst i øyeblikket. Dette er et øyeblikk, sier han og smiler.

Musikken han lager er også en del av dette – et produkt av alle inntrykk, øyeblikk og følelser Matoma har kjent på i møte med ulike mennesker.

– Når jeg setter meg ned ved pianoet ser jeg for meg Amalie som jeg møtte i fjor, men som nå er borte på grunn av kreft. Jeg ser Ole som jeg var personlig assistent for som ikke er med oss lenger. Det gjør meg takknemlig for hvert eneste øyeblikk jeg har.

Les også: Jarle Bernhoft: – Jeg klarer nok ikke å fylle tårekvoten hans

Fant sjelevennen

I julen 2022 gikk Tom ned på kne og fridde til sin kjære Maren Gjertsen. Paret har vært sammen i nærmere ni år.

Hva har det betydd å møte Maren?

– Det å møte sjelevennen din, det er jo det mest…, sier Matoma og stopper opp, synlig berørt.

– Når man leser boken min så vil man skjønne hva hun har betydd for meg, fortsetter han.

Du er heldig som har møtt sjelevennen din, det er ikke alle forunt?

– Vi har alle en sjelevenn. Du må bare finne den. Det kommer an på hva du aktivt gjør. Det er bare du som kan styre ditt liv, og er du heldig kan du være med på å forme andres også. Jeg har tatt et valg. Jeg vil være med å forme andres liv på den fineste måten jeg vet – med kjærlighet.

Denne saken ble første gang publisert 29/12 2023.

Les også