Turist i egen by

Hyggelige ting du kan gjøre i Oslo i vinterferien

Fordi byen vår har så mye å tilby!

SPASERTUR: Ta på deg spaserskoene og gå en tur langs Havnepromenaden - som gir deg nydelig utsikt over Operahuset i Oslo. Eller kanskje du heller har lyst til å reise på pizzarestaurant, eventuelt ta med vennene en tur på Teknisk museum? Vi har masse gode forslag til deg.
SPASERTUR: Ta på deg spaserskoene og gå en tur langs Havnepromenaden - som gir deg nydelig utsikt over Operahuset i Oslo. Eller kanskje du heller har lyst til å reise på pizzarestaurant, eventuelt ta med vennene en tur på Teknisk museum? Vi har masse gode forslag til deg. Foto: Mats Anda / Getty Images
Sist oppdatert

Ikke alle reiser på fjellet i vinterferien, selv om det til tider kanskje ser sånn ut på Instagram - og på grunn av alle de tomme pultene på arbeidsplasser rundt omkring i disse dager.

Enten du allerede bor i Oslo fra før, eller planlegger å reise til hovedstaden på dagstur, finnes det flust av koselige og underholdende aktiviteter å bruke en ledig dag på.

Side2-redaksjonen har listet opp noen av sine Oslo-favoritter, og kanskje kan du la deg inspirere til å gjøre noe du ikke har gjort før i den flotte byen vår!

1. Gåtur langs Havnepromenaden

Havnepromenaden er Oslo kommunes urbane svar på «markatur» og skal «binde sammen fjorden og byen», som de så fint sier det selv på nettsidene sine. Vi anbefaler å starte turen ved Operaen, gå runden ut på Vippetangen, forbi Akershus festning, og rundt Tjuvholmen. Hvis du har ekstra god tid, kan du gå hele veien til Frognerkilen. En deilig gåtur som gir frisk farge i kinnene!

2. Spill dart på Oche i Torggata

Dart var kanskje et større fenomen tidligere, men Oche i Torggata er klar for å puste nytt liv i spillet. På det nesten nyåpnede stedet får du 85 minutter å spille ved din helt egen bås. Ikke fortvil hvis du ikke kan reglene fra før. Ved hjelp av ny teknologi hjelper spillet deg å holde styring på både regler, poeng (og om motspilleren jukser). Perfekt hvis du er nybegynner. Det blir jo også enda gøyere at du har en personlig servitør mens du spiller. Vi anbefaler å ta med vennegjengen (eller kanskje en date😉) hit for en morsom kveld!

3. Teknisk Museum

Kunnskap går aldri ut på dato, så hva med å friske opp din vitenskapelige interesse på Oslos tekniske museum på Kjelsås? Om du så er fem eller 50, er dette plassen som kan sette i gang kreativiteten. I vinterferien har de også ulike aktiviteter. Blant annet en omvisning om luftfart de siste 150 årene.

4. Spis pizza på Restaurant Teatro

Mange glemmer denne lille perlen rett ved Spikersuppa i Oslo sentrum. Meget god pizza, hyggelig atmosfære, og kort vei til både bane, buss og trikk, med andre ord - det neste morsomme punktet du skal gjennomføre på lista!

5. Korketrekkeren

Om føret tillater det, så få ut det indre barnet i deg, og dra og ak! «Korketrekkeren» er en akebakke der det går unna på kjelke som du leier.

6. Instagram-vennlige donuts

Mat har siden tidens opprinnelse vært hovedmotivatøren til mange for å komme seg ut av huset (hulen), så da er det jo ekstra gøy når både lokalet og maten er bildevennelig. Hos Talor og Jørgen i Youngs gate 9 finner du donuts som er rent galaktiske.

7. Oslo Street Food

I store Torggata Bad, som før i tiden rommet svømmebasseng, finner du nå mat fra alle verdens hjørner. Det er jo kanskje ekstra gunstig om noen skriker etter pizza, mens noen er så pass kultivert at de skal ha litt sushi, mens sistemann bare heiser på skuldrene. Her har du 17 resturanter under samme tak, og da skal man være ganske kresen om man ikke finner noe spennende.

8. The Well

Har du lyst på en deilig avslappende dag alene eller med noen du er glad i, er The Well på Kolbotn rett utenfor Oslo en sikker vinner. Jepp, det koster litt penger, men du får samtidig mye igjen for de pengene du bruker. Planlegger du en detox i vinterferien, synes vi det er et stort pluss at The Well har totalt mobilforbud, og du dermed ikke får sjekket hverken sosiale medier, jobbmail eller meldinger i tiden du er på besøk.

Spa-anlegget er gigantisk, noe som gjør at du ikke «går oppå» de andre gjestene som er der samtidig, spesielt hvis du reiser dit på dagtid. På anlegget er det både varme kildebad, kaldkulper, jaquzzier og en rekke badstuer. Kost på deg en massasje eller ansiktsbehandling hvis du ønsker og har råd til det, eller bare kos deg i bassengene.

9. Gå på kino på Odeon

Skal du først gå på Odeon i Oslo, anbefaler vi deg å teste ut VIP-setene deres, hvor du kan regulere både rygg og fotstøtte, i tillegg til at du får varme i setene og stooort bord til å ha kinogodiset på. Det er bittelitt dyrt, men prøv én gang - det er veldig lett å venne seg til.

10. Reis på Klatreverket på Torshov

Alle kan ha det gøy med klatring, uansett alder, kroppsfasong og fysisk form, og Klatreverket på Torshov er for både nybegynnere og proffe. Lei et par klatresko og du er i gang, men vi kan anbefale en tur på lørdager, hvor nybegynnere kan teste tauklatring med instruktør for en ok pris.

11. Plask i Tøyenbadet

Tøyenbadet er Oslos største svømmehall og har to basseng innendørs, tre basseng utendørs, stupetårn og vannsklie. Er det litt lenge siden du har fått luftet badedrakten, så ta deg en tur og svøm noen runder, da vel. Oversikt over tilgjengelighet finner du på Oslo kommunes nettsider.

12. Besøk Vikingskipshuset

Kan vi bare ta ett minutt og sette pris på hvor kult det er at Oslo har verdens best bevarte samling av vikingskip på Bygdøy, bare en kort busstur fra sentrum? Museet rommer de ekstraordinære funnene fra gravhaugene ved Tune i Østfold, Gokstadhaugen i Sandefjord, Oseberghaugen i Tønsberg og Borrehaugene i Vestfold.

Det er umulig å ikke bli imponert av de massive skipene, også med tanke på at både Tune-, Gokstad- og Osebergskipet var sjøgående skip inntil de ble brukt i begravelsesritualer for velstående personer fra vikingtiden. Museet har i tillegg en stor samling gjenstander utstilt fra de samme gravhaugene. Gjør deg klar for å lære masse om forfedrene våre, på en veldig morsom måte!

13. Tenn bål i skogen og grill pølser/pinnebrød/marshmallows eller hva du enn måtte ønske

Gjør det enkelt! I perioden 16. september til 14. april er det lov å tenne såkalte kaffebål i eller nær skogen i Oslo, så lenge det er 150 meter fra bebyggelse. Så ta med deg det du liker å grille på bål, en god termos med kakao og gjør deg klar for høy trivselsfaktor! Husk sitteunderlag og varmt fottøy.

Denne saken ble første gang publisert 19/02 2019, og sist oppdatert 19/02 2019.

Les også