vi menn poker

Tim Klarpås best

Norgesmesterskapets siste øvelse ble ferdig halv tolv i kveld. Vi har en ny norgesmester!

Sist oppdatert

Det ble en særdeles spennende avslutning på årets NM i poker på Gardermoen. Ringrevene Michel Sterk og Tim Klarpås satt til slutt ensomme igjen på finalebordet i main. Til slutt var det Klarpås som sto igjen som seierherre, og dermed norgesmester.

Rekord

Dette er tredje gang norgesmesterskapet i poker har blitt arrangert på norsk jord, og tallenes tale er klar: Flere tusen deltakere har målt krefter rundt pokerbordene på Thon Hotel Oslo Airport i løpet av dagene mesterskapet har pågått. Dette inkluderer rekordhøye 506 deltakere i øvelsen Pot Limit Omaha (PLO) og 764 i øvelsen deep stack.

Fem norgesmestere

I løpet av syv dager har det blitt spilt turneringer innen en rekke forskjellige former for poker. Det har blitt avholdt totalt fem mesterskapsøvelser i mesterskapet, som startet 22. november og ble avsluttet rundt klokken 23.30 i natt.

Sondre Rosseland sto til slutt igjen som norgesmester i PLO, mens Ali Halmas ble kronet som norgesmester i deep stack etter en lang og hard kamp. Rosseland inngikk en deal med motspilleren Ali Bonyadi, som sikret begge to om lag 150 000 kroner. Deretter spilte de i hovedtittelen, og Rosseland kom ut på topp.

Ali Halmas hentet på sin side hjem 307 000 kroner som vinner av deep stack-turneringen.

På mesterskapets siste dag har det blitt kåret tre norgesmestere. Rudi Johnsen vant 8-game, en komplisert form for poker hvor man veksler mellom åtte ulike pokervarianter. Johnsen kunne inkassere 54 700,- for seieren.

I Turbo-turneringen ble Oskar Wedde kåret til norgesmester, og dermed vinner av 388 000 kroner.

Avgjort med tress

Cirka halv tolv natt til onsdag ble Tim Klarpås kåret til norgesmesteren i årets hovedturnering, etter at han slo Michel Sterk i kampen om tittelen. Det hele ble avgjort da Sterk gikk all in med K7, og Skarpås hev seg med, med 10-7. I floppen kom det både konge og 10, og da siste kort på bordet var en 10-er, gikk Klarpås seirende ut av duellen, med tress i 10.

- Det føles litt uvirkelig, selv om jeg begynte å få troa da vi bare var fem stykker som satt igjen. Det har vært en lang dag, og jeg synes de fleste har spilt bra. Det var egentlig ikke noen som spilte dårlig. Dette var en seier for livepokermiljøet, over nettspillerne, sier Klarpås.

Internasjonale navn

Internasjonale størrelser dukket også opp i løpet av mesterskapet, i form av Chris Moneymaker og Fatima de Moreira de Melo. Begge spilte i turneringen Vi Menn Invitational, men det var norske Ørjan Skommo som gikk av med seieren.

Av kjente norske navn som deltok har vi blant annet Tone Damli, Aylar, Petter «Katastrofe» Kristiansen og tidligere fotballspiller Tore Pedersen. Norsk pokers Grand Old Man Thor Hansen deltok selvfølgelig også.

Denne saken ble første gang publisert 29/11 2017, og sist oppdatert 02/07 2020.

Les også