Therese Johaug i podkasten «Johaug Redaksjonen»

Therese Johaug: – Jeg bare lå i senga og gråt

Therese Johaug forteller om fødselen, hormonene etterpå og det at den nyfødte jenta fortsatt ikke har fått et navn.

<b>NYBAKT MAMMA:</b> Therese Johaug ble mamma på 17. mai og i en ny podkast-episode forteller hun åpent om fødselen og tiden etterpå.
NYBAKT MAMMA: Therese Johaug ble mamma på 17. mai og i en ny podkast-episode forteller hun åpent om fødselen og tiden etterpå. Foto: Gorm Kallestad
Publisert

Det var på selveste 17. mai at Therese Johaug (35) og Nils Jakob Hoff (38) ble foreldre for første gang.

Dermed ble ikke feiringen av Norges nasjonaldag helt som planlagt for paret.

– Jeg hadde jo laget pavlova og kanelboller, som jeg skulle ta med til selskapet, men natt til 17. mai så våknet jeg av at jeg trodde jeg hadde tisset på meg, forteller Therese i podkasten «Johaug Redaksjonen».

Les også: (+) Therese Johaug: – Vi hadde nok ikke så god råd da jeg vokste opp

«Johaug Redaksjonen»

Hun innrømmer at det tok en stund før hun skjønte at det var vannet som hadde gått.

– Jeg våknet halv ett på natta og trodde jeg hadde tisset på meg, eller noe. Drømte jeg at jeg satt på do? Var dette enda en ting jeg måtte forholde meg til? Jeg tenkte at jeg måtte gå på do, men så skjønte jeg at vannet gikk, for det renner jo, sier hun.

Paret dro derfor til sykehuset, men fordi riene ikke hadde begynt, ble hun sendt hjem igjen. Men da riene begynte å ta seg opp i 09-tiden, gikk turen tilbake til sykehuset.

– Etter det synes jeg det gikk ganske fort. Hun var ute i 15-tiden, så relativt kjapt. Litt fort og gæli, sånn som jeg har holdt på med hele livet, sier Therese og ler.

Selve fødselen var ikke noe problem for den tidligere langrennsløperen som kan smykke seg med 14 VM-gull og fire OL-gull.

– Det gikk ganske bra altså. Så jeg er ikke redd for det til en eventuell annen gang. Jeg syns ikke det var vondt, eller det var jo vondt, men slutten av graviditeten var mye verre. Det at jeg kunne presse og bruke kreftene mine var mye bedre for meg.

På spørsmål om hvordan kroppen kjennes ut nå fire uker etter fødselen, svarer hun:

– For hver uke som går, er den mer og mer på plass. Hormonene kommer også mer og mer på plass. Jeg er ikke så følsom nå som jeg var de første ukene, og det er godt.

Les også: Celine var oppblåst og forstoppet etter fødselen. Da hun kom til legen fem måneder senere, fikk hun sjokkbeskjeden

Åreknuter og halsbrann

Therese innrømmer at hun ikke likte å være gravid, spesielt ikke mot slutten.

– Det å være gravid passer ikke helt min livsstil. Det er ikke min favoritt. På slutten var det åreknuter og halsbrann, og jeg måtte gå med støttestrømper. Det er varmt ute, og sånn sett er jeg glad for at jeg fødte to og en halv uke før tiden.

<b>SPREKT PAR</b>: Therese og Nils Jakob Hoff har vært et par siden 2014, og på 17. mai i år ble de to foreldre for første gang. Her er de sammen tilbake i 2016.
SPREKT PAR: Therese og Nils Jakob Hoff har vært et par siden 2014, og på 17. mai i år ble de to foreldre for første gang. Her er de sammen tilbake i 2016. Foto: Berit Roald/NTB

Hun forteller også om hormonene som flommet over i kroppen og sier at hun synes at den første uka etter fødselen var veldig tøff.

– Gråt tusen ganger mer enn det hun gjorde. Vanvittig mye hormoner... Føler jeg kjenner kroppen min ganske godt, men jeg hadde ikke kontroll på meg selv for fem flate øre. Jeg bare lå i senga og gråt.

På spørsmål om hva som fikk henne til å gråte, svarer 35-åringen:

– Jeg kunne bare det å ligge se på henne, så kom tårene. Det var helt sykt, faktisk.

Les også: «Har det klikka for deg?» spurte Therese storøyd da Nils Jakob overrasket henne på julaften

Therese Pike

I podkasten avslører Therese at den lille jenta foreløpig ikke har fått et navn.

– Nei, vi har ikke bestemt navn ennå. Hun er «No Name» fortsatt. Men vi må bestemme oss innen seks måneder, da. Hvis ikke bestemmer vel staten hva hun skal hete. Og hvis jeg har forstått det riktig, så får hun da det navnet som er mest populært i det området du bor i, eller i Norge. Jeg er litt usikker, men jeg tror det er i området, sier hun og fortsetter:

– Jeg syns det er vanskelig å bestemme seg. Nils Jakob ville bestemme navn før vi dro på sykehuset, mens jeg ville vente og se til hun var ute, for da trodde jeg vi kom til å se hvilket navn som passet, men sånn ble det ikke. Så vi har jo bare gjort det dumt for oss selv. Så akkurat nå heter hun Therese Pike.

Denne saken ble første gang publisert 07/07 2023.

Les også