Sverige er storfavoritt

To timer før kveldens finale er Loreen soleklar favoritt på de internasjonale bettinglistene.

Foto: (Scanpix)
Publisert

(SIDE2:) Store forventninger til Sveriges bidrag i kveldens ESC-finale.

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå

Svenske Loreen har vært storfavoritt til å vinne Eurovision Song Contest 2012 siden lenge før hun ankom Baku, og favorittstempelet har ikke blitt mindre de siste to ukene.

Kommentatorene i Eurovision Song Contest er såpass sikre på at Sverige vinner i kveld at de har begynt å planlegge neste års reise.

Etter den siste generalprøven tidligere i dag var flere av deltakerlandenes kommentatorer såpass sikre på at Sverige vinner at de forhørte seg med Sveriges kommentator Edward Afsillèn om hvilke hoteller de bør booke til neste års opphold, skriver NRK.

Sverige har vunnet den internasjonale Grand Prix-finalen fire ganger tidligere. Sist det skjedde var i 1999 da Charlotte Nilsson vant med låten «Take Me to Your Heaven». Det er bare noen minutter til det braker løs i Baku og om noen få timer får svenskene svaret på om de vinner igjen.

Finalen i Eurovision Song Contest starter klokken 21 i kveld på NRK1. Norske Tooji, som har bursdag i dag, starter som nummer 12, mens Loreen har fått startnummer 17.

Les også: Kan Norge gå helt til topps?

Denne saken ble første gang publisert 26/05 2012.

Les også