TV 2-profilen Sturla Dyregrov

– Den største oppturen var da jeg møtte kona mi

– Det hadde nesten vært rart hvis jeg ikke hadde endt opp med en TV 2-er. Det er de menneskene jeg omgås med, forteller TV 2s nyhetsanker Sturla Dyregrov.

<b>MØTTES PÅ JOBB:</b> Sturla og Siril Vatne Meling møttes gjennom jobben og jobber begge fortsatt i TV 2. Sammen har de tre barn.
MØTTES PÅ JOBB: Sturla og Siril Vatne Meling møttes gjennom jobben og jobber begge fortsatt i TV 2. Sammen har de tre barn. Foto: Svein Brimi
Publisert

– Den største endringen siden jeg startet i TV 2 er … fargen på håret!

Sturla Dyregrov (50) flirer når han tenker tilbake på hvordan han som pur ung journalistspire dukket opp på TV-skjermen på slutten av 90-tallet.

Det er i dag gått 26 år siden han satte foten innenfor TV 2-døren for første gang. Han har med andre ord tilbrakt over halve livet sammen med TV 2-familien.

– Jeg har de første pressebildene vi laget da jeg skulle på luften, og jeg så ut som en konfirmant med kjempestort slips. Jeg skjønner ikke hvordan TV 2 slapp meg til på skjermen, humrer nyhetsankeret.

Nyhetsanker i TV 2

Han var den yngste programlederen i en tid hvor bransjen var langt smalere. Nyhetsankrene i TV 2 og NRK var faste innslag i hverdagen til en generasjon hvor lineær TV var den viktigste nyhetsformidleren.

– Alle programlederne så ut som de kunne vært foreldrene mine den gangen. Jeg var vel på et tidspunkt den yngste som hadde ledet en riksdekkende nyhetssending. Det kjente jeg på. Da sa jeg til meg selv: «Her skal jeg sitte så lenge at alderen min ikke lenger skal være noe tema». Nå har jeg gjort det, poengterer Sturla.

<b>DEN GANG DA:</b> Sturla poengterer at han så ut som en konfirmant da han først debuterte på TV-skjermen. Her er et bilde fra helt i startgropen av karrieren, i 2001.
DEN GANG DA: Sturla poengterer at han så ut som en konfirmant da han først debuterte på TV-skjermen. Her er et bilde fra helt i startgropen av karrieren, i 2001. Foto: TV 2

Han mener nå at han er i mål med å bli så etablert på skjermen at folk føler de kjenner ham og dermed tror på det han sier. En av profilene som de som er 25–30 år i dag har vokst opp med i TV-ruta.

At han like før julaften fylte 50 år, burde kanskje da føles mer som en bragd enn noe annet. Det er han ikke 100 prosent enig i.

– Jeg har en veldig god evne til å fortrenge ting. Trenger jeg ikke tenke på det, lar jeg være. Som da jeg var nyforelsket i min kone, og hun overtalte meg til å hoppe strikk fra hundre meter i forbindelse med en reise til Peru.

– Det var langt utenfor min komfortsone. Da stengte jeg det bare ute. Selv på turen opp til avsatsen var jeg et helt annet sted mentalt. Der var jeg også før 50-årsdagen, innrømmer bergenseren.

<b>SPREK 50-ÅRING</b>: TV 2s nyhetsanker Sturla Dyregrov har tilbrakt halve livet i TV-ruta. Nå har trebarnsfaren fylt 50 år.
SPREK 50-ÅRING: TV 2s nyhetsanker Sturla Dyregrov har tilbrakt halve livet i TV-ruta. Nå har trebarnsfaren fylt 50 år. Foto: Svein Brimi

Les også: Linn Wiik åpner opp: Derfor slutter hun i TV 2

Kun hatt én jobb

Når han etter å ha passert 50 runder rundt solen ser tilbake på levd liv og karriere, er det noen opplevelser som skiller seg ut.

Som da han rykket ut på sitt første oppdrag som TV-journalist i 1999. Han var som «rookie» satt på desken da resten av redaksjonen dro på julebord den novemberkvelden.

– Så gikk «Sleipner» ned. Det ble en ilddåp for min del. Jeg husker jeg syntes det var veldig krevende. Oppgaven jeg fikk, var å få tak i overlevende og pårørende. Det er kanskje den vanskeligste oppgaven du kan få, husker Sturla tilbake.

<b>SISTE FINISH: </b>Den største endringen fra da han startet sin TV-karriere, er hårfargen, mener Sturla. Her fra sitt andre tiår i TV 2.
SISTE FINISH: Den største endringen fra da han startet sin TV-karriere, er hårfargen, mener Sturla. Her fra sitt andre tiår i TV 2. Foto: TV 2

Når han beskriver sin tid i TV 2, er det med varme ordelag. Høydepunktene har vært mange, og varierte.

Om han har kjørt vannscooter med popfenomenet Samantha Fox, eller gått tur i skogen i dagevis med kronprins Haakon – menneskemøtene og den store variasjonen står igjen som det aller beste med det han beskriver som drømmejobben. Som for så vidt også er den eneste jobben han har hatt.

– Jeg har sendt én jobbsøknad og vært på ett jobbintervju i mitt liv. Det var hos TV 2.

Les også: (+) NRKs Gry Blekastad Almås lever drømmelivet: – Det hender jeg må klype meg i armen

<b>INGEN DAG ER LIK: </b>Noe av det morsomste med jobben, mener Sturla er variasjonen og menneskemøtene. Her fra en vannscootertur med selveste Samantha Fox.
INGEN DAG ER LIK: Noe av det morsomste med jobben, mener Sturla er variasjonen og menneskemøtene. Her fra en vannscootertur med selveste Samantha Fox. Foto: TV 2

Kona Siril Vatne Meling

Høydepunktene på jobb og privat går hånd i hånd, forteller det anerkjente nyhetsankeret. Arbeidsplassen har på mange måter blitt en forlengelse av familien Dyregrov.

– Den største oppturen var da jeg møtte kona mi Siril gjennom jobben. Det hadde nesten vært rart hvis jeg ikke hadde endt opp med en TV 2-er. Det er de menneskene jeg omgås med, både på jobb og privat.

– Det er kanskje en klisjé, men vi er som en stor familie, smiler Sturla, som i dag har tre barn på henholdsvis 8, 10 og 13 år med kona, Siril Vatne Meling.

Denne saken ble første gang publisert 12/03 2024.

Les også