Sjekk ditt horoskop for 2024

Stort årshoroskop: Slik blir 2024!

Her er horoskopet for alle 12 stjernetegnene.

Pluss ikon
<b>HOROSKOP</b>: Her er årshoroskopet for 2024!
HOROSKOP: Her er årshoroskopet for 2024! Foto: Getty Images
Sist oppdatert

Året 2024 har mye spennende å by på. Mye har skjedd siden pandemien var et faktum, og med planeten for ekspansjon Jupiter gjennom Tyrens tegn har kostnadene og verdiene generelt økt.

Det er blitt tøffere tider for mange. Dette vil utjevne seg litt i 2024, og fokuset vender fra det å balansere økonomien til å forvalte den bedre.

Det blir et løsere og friere grep rundt økonomiske prioriteringer og mer fokus rundt handel, kjøp og salg, så vel som formidling og forvaltning av informasjonsflyten i løpet av 2024.

Pluto vipper mellom Steinbukken og Vannmannens tegn. I tiden den har passert Steinbukkens tegn siden begynnelsen av 2009, da Barack Obama ble den første afroamerikanske president i USA, og Facebook og andre sosiale medier fikk sin renessanse, har det vært et maktskifte der individet har fått større makt og gjennomslagskraft, og flere hierarkier og lederposisjoner har stått for fall.

Mot slutten av 2024 kan nyhetsbildet preges av informasjon rundt politiske verv og disposisjoner og en fremtidsrettet utvikling med økt bruk av kunstig intelligens på flere fordelaktige måter. Flere samarbeidsformer og grupperinger som samarbeider til felles beste for storsamfunnet, er naturlig.

Det kan også gi flere trygge rammer og konstellasjoner som gagner oss alle. Solformørkelsene i Væren og Vekten åpner for en ny begynnelse i å skape et mer balansert, ­harmonisk, fremtidsrettet og åpent samfunn, med ­imponerende nyskapning og innovasjon. Det er en positiv utvikling og et godt fellesskap å se frem mot, selv om noe tar litt tid.

De beste ønsker for året og fremtiden!

Astrolog Nina Skjemstad.
Astrolog Nina Skjemstad. Foto: Hjemmet

Væren 2024

Væren er et ledertegn og ildtegn som forbindes med lidenskap, entusiasme og målrettet fokus. Væren er pioneren og innovatøren som har mot til å satse der andre gir opp. Værens arketyp liker å nå målene raskt og effektivt. En vær er utålmodig, impulsiv, rastløs og ser stadig fremover mot neste mål.

Les ukeshoroskopet til Væren her.

Solformørkelsene i området for relasjoner inviterer til en ny begynnelse i sosiale nettverk og i nære forhold. En romanse kan dukke opp, og single kan møte den rette. Samboerskap, forlovelse og bryllup er aktuelt for noen.

<b>VÆREN</b>: Mennesker født mellom 21. mars og 20. april tilhører Væren.
VÆREN: Mennesker født mellom 21. mars og 20. april tilhører Væren. Foto: Getty Images

Generelt:

En total solformørkelse 8. april i ditt tegn er den andre på to år og indikerer en ny begynnelse i livsstil, image og hvordan du fremstår. Det indikerer en tid for å styrke din posisjon fra i fjor og bygge videre på prosesser du allerede har satt i gang.

Det er ni år til neste gang det er solformørkelse i ditt tegn. Benytt sjansen til å gi slipp på fortidens grums og vend blikket forover. Vær åpen for muligheten til betydelig personlig vekst og utvikling. Å rette blikket mot hvordan du fremstår, mot hvilke vaner og rutiner du ønsker å bygge på, er naturlig. Dette er et spesielt gunstig år for å lykkes med dine planer.

Helse:

Solformørkelsen i ditt tegn åpner for en ny begynnelse i helse og livsstil. Måneformørkelsen 18. september belyser holdninger og forventninger, så vel som uvaner du med fordel kan avslutte og legge bak deg.

I perioden 4.–16. august øker fokus rundt detaljer og perfeksjon hva angår døgnrytme og rutiner. Nye og forbedrede kostholdsregimer med periodisk faste, mye fiber og protein er gunstig for noen. Fysisk aktivitet frigjør energi og øker bevegeligheten.

Privat/kjærlighet:

Solens passerer gjennom området for lidenskap og romantikk i perioden 22. jul–22. august og forsterker engasjementet i nære relasjoner. Venus’ ferd bakover i 2023 i dette området har skapt noe krøll, og fra 16. til 27. august i år beveger Merkur seg på vei bakover i denne sonen.

Din planet Mars’ ferd på vei bakover i samme område i desember indikerer at du kan angre på avgjørelser som er tatt når det gjelder lidenskapelige forhold, om du ikke har de rette intensjoner. Tenk deg godt om før du handler, og velg dine partnere med omhu. Det er tid for å bygge sterkere bånd til den du virkelig ønsker å være intim med.

Lidenskap:

Solformørkelsen i ditt tegn 8. april indikerer at du selv er i fokus, og det gjør deg ekstra frimodig og spenstig. Sørg for å ta initiativ til å realisere dine amorøse drømmer, og invester i det du trenger for å stimulere og inspirere lidenskapen. Hete omfavnelser øker lykkefølelsen.

Våren byr på en spenning som gjør deg ør og mottagelig for lidenskap og den store kjærligheten. Legg til rette for å realisere romantiske drømmer, spesielt i sommer.

Økonomi:

Dette er det beste året på 12 år når det kommer til finansielle saker. Lykkeplaneten Jupiter befinner seg i området for økonomi og verdier frem til 25. mai. Etter det beveger den seg gjennom området for kommunikasjon og kjøp og salg.

Når du har økt inntektene, er det tid for å forvalte verdiene på beste mulige måte via investeringer. Verdiene ser ut til å øke i tiden frem til ut mai, men du må selv engasjere deg og bidra til at det skal skje. Fra juni er publisering eller formidling av kunnskap aktuelt.

Tyren 2024

Tyren er et fast jordtegn som forbindes med fred, stabilitet, trygghet og ro. En tyr er lojal, trygg, sensitiv og sensuell. Oksen er et symbol på frodighet, rikdom og forutsigbarhet. Dens sansesystem som syn, hørsel, lukt og smak er ekstra sterk. De trives derfor i vakre, harmoniske omgivelser og liker å ha kontroll.

Les ukeshoroskopet til Tyren her.

Din livsstil og dine lengsler ses i et klarere lys. Det gjør at du legger merke til hva du vil vie mer tid og oppmerksomhet til. Detaljer og perfeksjon i livsstil og daglige rutiner blir en drivkraft for mål og aktiviteter.

<b>TYREN</b>: Mennesker født mellom 21. april og 21. mai tilhører Tyren
TYREN: Mennesker født mellom 21. april og 21. mai tilhører Tyren Foto: Getty Images

Generelt:

Jupiter befinner seg i ditt tegn fra mai 2023 til slutten av mai 2024. Det er en fantastisk periode som byr på muligheten til stor personlig utvikling. Måneformørkelsen i ditt tegn høsten 2023 har også en virkning frem til høsten 2024 og gjør at du ser dine vaner og rutiner i et klarere lys.

Det er lett å opphøye seg selv med Jupiters optimistiske energi, og det kan gjøre fallhøyden ekstra stor. Benytt anledningen til å gjøre tiltakene som skal til for å dekke dine behov for å skape suksessen du søker. Muligheten til å oppnå personlige mål er ekstra stor i år.

Helse:

Har du helseplager, er tiden inne for å gjøre noe med dem. Med Jupiter gjennom ditt tegn kan alt eskalere. Har du vondter her og der, gjør tiltakene som skal til for å få det sjekket slik at du kan frigjøre deg fra alt som begrenser fremdriften.

Grip muligheten til å bedre din helsetilstand ved å redusere inntaket av sukker, alkohol og røyking. Øk inntaket av frukt og grønnsaker, og vær mer fysisk aktiv. Det vil bidra til bedre helse.

Privat/kjærlighet:

Dine kjærlighetsplaneter Merkur og Mars beveger seg bakover i tre perioder på cirka tre uker hvert år. I år er det periodene 1.–25. april, 4.–27. august og fra 26. november til 14. desember. Det kan bringe uenigheter eller misforståelser på banen, men gir mulighet til å bli bevisst saker som trenger å snakkes om.

I år er du selv i vekst og trenger oppmerksomhet, men høsten byr på en strålende utvikling i forholdet til din kjære. Benytt anledningen i perioden Merkur beveger seg bakover til å komme nærmere din kjære. Felles planlegging skaper lettere harmoni enn å holde planene for seg selv.

Lidenskap:

Du har behov for mye hudkontakt og sanselige opplevelser. Du er perfeksjonist og er hekta på detaljene. Derfor er det viktig å uttrykke overfor din kjære hva du egentlig ønsker. Husk at jo mer kjærlig, romantisk og sensuell du er, desto mer kan du lokke frem de samme tingene fra din kjære.

Gode dufter pirrer deg. Myke stoffer og vakre farger i sengetøy og interiør har stor betydning for din nytelse. Vær litt sofistikert med stolthet.

Økonomi:

Dette er et interessant år i karrieresammenheng. Plutos ankomst i toppen av horoskopet i januar indikerer betydningsfulle endringer i jobbsituasjonen. Det kan dreie seg om endringer i bedriften du er ansatt i, så vel som egenvalgte endringer.

Møtet mellom Jupiter og Uranus 21. april i ditt tegn kan lede til uventede overraskelser rundt hva du ønsker å bruke penger, tid og energi på. Det kan føre til at du ønsker å gi slipp på verdier du har via salg eller donasjoner til fordel for å inkludere noe annet.

Tvillingene 2024

Tvillingenes tegn er et bevegelig lufttegn som forbindes med en skarp hjerne som er mental, kvikk og intelligent. Tvillinger er nysgjerrige, vitebegjærlige, sosiale og lærer raskt. De kan diskutere mye med seg selv og trenger mentale stimuli. De kan rekke mye på kort tid og ser raskt mulighetene i en situasjon.

Les ukeshoroskopet til Tvillingene her.

Vårens solformørkelse åpner for en ny fase i grupper, vennskap og sosiale nettverk. Høstens solformørkelse inspirerer til kreativ utfoldelse, romantikk, kjærlighet, svangerskap og seksuell utfoldelse. Det kan styrke forholdet til barn og åpne for nye prosjekter.

<b>TVILLINGENE</b>: Mennesker født mellom 22. mai og 21. juni tilhører Tvillingene.
TVILLINGENE: Mennesker født mellom 22. mai og 21. juni tilhører Tvillingene. Foto: Getty Images

Generelt:

Dette er et spesielt år for din del. Fra slutten av mai ankommer Jupiter ditt tegn i slutten av mai etter å ha vandret gjennom området for ubevisste lengsler og drømmer i nesten ett år. Det har ført til en klarhet i hva du ønsker deg mer og mindre av i tiden fremover. Å gi andre muligheten til å vokse kan inspirere deg.

Møtet mellom Jupiter og Uranus 21. april har innflytelse på nære relasjoner og fremtidsvisjoner. Det åpenbarer noen nye ideer for hva du ønsker å skape. Du er klar for å gjennomføre viktige endringer som har innflytelse på livsstil, vaner, uvaner, daglige rutiner, plikter og ansvar. Lag en plan.

Helse:

Måneformørkelsen våren 2023, og møtet mellom Jupiter og Uranus 21. april, belyser din helsesituasjon og inspirerer til å studere nærmere din helse og livsstil. Du kan oppdage noe du ikke har vært bevisst på.

Det kan føre til nye avgjørelser når det gjelder vaner og rutiner. Lag deg en fremtidsplan som du vet vil fungere, og som inkluderer spennende muligheter med få begrensninger.

Privat/kjærlighet:

Nye innsikter om din kjære kan føre til nye avgjørelser i forholdet. Er du singel, kan du plutselig oppdage følelser du ikke visste du hadde. Har du undertrykte følelser, kan de komme til overflaten og berøre deg nå. Behovet for å være ekte, ærlig og leve ut det du virkelig føler, forsterkes.

Ny informasjon kan påvirke retningen forover i nære relasjoner. Fra 20. mai til 22. juni belyser Solen forholdet til deg selv. Jupiter ankommer også ditt tegn fra 25. mai og ut året. Det øker interessen for selvutvikling. Du kan bli din egen beste venn.

Lidenskap:

Du er en mental person, men lidenskapen lever inni deg. Følelser kan være litt vanskelig å håndtere, men nå er tiden inne for å leve ut drømmene du bærer på. Å være mer lidenskapelig og intim kan inspirere til å styrke båndene til din kjære. Frigjør deg fra hemningene og by på deg selv.

Tør å være den sårbare, åpne og ærlige, så øker sjansen for å få det samme tilbake fra din kjære. Jo mer fysisk nærhet, desto tettere bånd skapes. Lev ut dine lidenskapelige sider.

Økonomi:

Månen er en av dine finansplaneter, og det indikerer at sol- og måneformørkelsene har innflytelse på finansielle saker. Spesielt den i Fiskenes tegn i september indikerer at en fase er fullført i jobbsammenheng og til det du strekker deg mot. Det er tid for å legge en fase bak seg hva angår ambisjoner og karriere.

For noen kan det innebære å avslutte et arbeidsforhold, mens for andre kan det føre til forfremmelse og jobbskifte. Du blir ikke lenger motivert av det samme som før, og du søker noe som motiverer deg mer nå og fremover. Gi slipp om du ikke lenger ønsker å fortsette som før. Søk noe som passer bedre til den du er nå. Mer ansvar kan friste i løpet av året.

Krepsen 2024

Krepsens tegn er et ledende vanntegn. Krepser forbindes med å være medfølende, omsorgsfull og dypt emosjonelt engasjert i det de involverer seg i. De føler seg frem og liker å være selvstendig. En kreps kan føle månens faser og svinger i takt med den. I perioder innadvendt og privat, i andre perioder sosial, utadvendt og autoritær.

Les ukeshoroskopet til Krepsen her.

Solformørkelsene i ambisjoner og karriere i april og i privatlivet i oktober åpner for en ny fase i retningen forover. Det gjelder å finne balansen mellom engasjement i familie, karriere, status og posisjon. Flytting er aktuelt for noen.

<b>KREPSEN</b>: Mennesker født mellom 22. juni og 22. juli tilhører Krepsen.
KREPSEN: Mennesker født mellom 22. juni og 22. juli tilhører Krepsen. Foto: Getty Images

Generelt:

Jupiters møte med Uranus 21. april inspirerer til å tenke i nye baner. Interessant informasjon dukker opp via viktige personer. Måneformørkelsen i Vekten i mars belyser privatlivet og familien, og det gjør at du ser tydeligere hva du har vokst fra. Det indikerer at en fase er over, og det er tid for å legge fortiden bak seg.

Solformørkelsen i Vektens tegn åpner for en ny begynnelse i privatlivet. Det kan for noen indikere investering i ny bolig, eller det kan handle om andre endringer i hjemmet. Tiden er inne for å sette seg nye mål.

Helse:

Møtet mellom din helseplanet Jupiter og Uranus 21. april indikerer nye opplysninger eller innsikter i din helsesituasjon. Jupiters ferd fra slutten av mai til ut året belyser detaljer som har ligget i underbevisstheten og som ikke har vært så tydelig.

Bevisstheten øker mot høsten, og det er naturlig å bli oppmerksom på hva du ønsker å gjøre mer av for å styrke vitaliteten.

Privat/kjærlighet:

Å vie mer oppmerksomhet til familie og privatliv gjennom året er naturlig. Solformørkelsen i oktober retter energien mot hjemmet og familien. Det øker interessen for å investere i ny bolig, utvide eller pusse opp den du har, eller å gjøre innkjøp av interiør som øker trivselen hjemme.

Å samle familien og styrke båndene mellom dere er også tema i år. Minner fra fortiden kommer opp, og det er naturlig å forholde seg til dem og la dem styrke deg eller bearbeide noe. Vårens måneformørkelse viser hva du med fordel kan legge bak deg og gi slipp på.

Lidenskap:

Uranus, din planet for lidenskap og nærhet, møter Jupiter i april, og det indikerer at du kan la deg overraske og inspirere av din kjære, en venn eller en nær forbindelse. Det kan føre til ny inspirasjon i ditt romantiske liv.

Det er tid for å utforske, eksperimentere og driste seg ut i nye opplevelser. Et vennskap kan utvikle seg til en romanse om du er åpen for det. Ta mot til deg og lev ut dine fantasier og drømmer på den intime fronten.

Økonomi:

Solformørkelsen i april åpner for en ny begynnelse i livsmål og ambisjoner. I tiden før denne inntreffer kan du bli oppmerksom på hvilke justeringer du ønsker å gjøre i karrieren. Du ser resultatene av det du driver med, i et klarere lys. Det øker behovet for å ta grep. Resultatene av en solformørkelse kan komme i løpet av året. Jobbsøkere har hellet med seg, og ny jobb er i sikte for dem som søker det.

Måneformørkelsen i september kan belyse fremtidsvisjoner som inspirerer til å søke mer informasjon eller tenke i nye baner. Studenter kan vurdere å skifte kurs. Det er fremgang i sikte i karrieren for dem som ønsker å oppnå noe mer. Det er opp til deg å sette deg mål og skape fremgangen.

Løven 2024

Løvens tegn er et fast ildtegn som forbindes med å være lidenskapelig, impulsiv, beskyttende og samtidig har behov for kontroll. Løven er selskapelig, sjenerøs, leken og godhjertet. Noen liker å være i sentrum for oppmerksomhet. Kjærlighetskraften er en ekstra sterk drivkraft.

Les ukeshoroskopet til Løven her.

Du kan fristes til å satse på nye bragder i ambisjoner og karriere, men kan ha behov for å sjekke grundig hvilken kunnskap du har og hva du trenger mer innsikt i. Innse hva du har og hva du mangler.

<b>LØVEN</b>: Mennesker født mellom 23. juli og 23. august tilhører Løven.
LØVEN: Mennesker født mellom 23. juli og 23. august tilhører Løven. Foto: Getty Images

Generelt:

Den beste perioden i året er når Solen passerer ditt tegn. Det er fra slutten av juli til 22. august. Da er det naturlig å få ekstra energi, pågangsmot og viljestyrke. April er en spennende måned med interessante opplevelser. Jupiters møte med Uranus, din planet for relasjoner, i toppen av horoskopet i april, åpner for møter med nye kontakter som kan bidra til vekst.

Unngå å forhaste deg i avgjørelser som får langsiktige konsekvenser da. Verdifulle ideer kan dukke opp via nære forbindelser som kan påvirke retningen forover. Din posisjon er i utvikling. Fra slutten av mai øker fokus rundt sosiale nettverk og grupper med likesinnede. Dine vennskap og engasjement blir tydeligere. Det er tid for å stake ut en ny kurs i slike sammenhenger ut over året.

Helse:

Mars’ møte med Saturn i området for transformasjon og forvandling indikerer en tid for å gå dypere til verks i hva du ønsker å involvere deg i. Det er tid for å gi slipp på tanker eller oppgaver som skaper stress og uro.

Å frigjøre tid til å gjøre som du vil, reduserer stresshormonene. Du har behov for å være fysisk aktiv for å få ilden ut av systemet. Blir du for stillesittende, kan ildenergien bevege seg innover og føre til at leddene stivner. Sørg for å øke sirkulasjonen.

Privat/kjærlighet:

Dine kjærlighetsplaneter Jupiter og Uranus’ møte i toppen av horoskopet 21. april kan bringe uventede overraskelser i parforhold. Det kan føre til endring i status og posisjon. Forlovelse og bryllup er i sikte for dem som søker det.

Din kjærlighetsplanet Mars’ møte med Saturn i området for økonomi og verdier du deler med noen, åpner for forvandling og felles investering i parforhold. Lidenskapen øker, og en forpliktelse som styrker fellesskapet, er sannsynlig. Forelskelse og fysisk nærhet styrker kjærlighetshormonene.

Lidenskap:

Behovet for kjærlighet og romantikk er alltid stort for deg, kjære løve. Nå vil det forsterkes med lidenskapelige Mars i området for intimitet og nærhet fra slutten av mars til ut april. Det er lettere å ta initiativ og være nysgjerrig hva angår intimitet i den perioden.

Du kan ende med å velge den seriøse måten å elske på, og du kan trives med å dominere. Skal du oppleve spenning, beveg deg utenfor komfortsonen og gjør noe uprøvd.

Økonomi:

Måneformørkelsen oktober 2023 i toppen av horoskopet har effekt ut over 2024. Det indikerer at en fase er fullført i karriere. Det er tid for å legge en fase bak seg og frigjøre energi til oppgaver som passer deg bedre.

Møtet mellom Jupiter, din planet for arbeidsoppgaver, og din finansplanet Uranus 21. april indikerer uventede muligheter. Noe du ikke har tenkt på, kan dukke opp, og det kan inspirere deg til å tenke i andre baner. Hellet er med deg i livsmål og karriere i tiden frem mot slutten av mai.

Jomfruen 2024

Jomfruen er et bevegelig jordtegn som forbindes med perfeksjon, tjenestevillighet og renhet. Jomfruer analyserer, sorterer og eliminerer. De søker sannhet, klarhet, er praktisk, nøyaktig og tilpasningsdyktig. En jomfru trenger orden og system. De har utpreget praktisk sans og liker å skape med hendene, har god hukommelse og trenger at noen trenger dem.

Les ukeshoroskopet til Jomfruen her.

Du blir mer oppmerksom på hvilke verdier som betyr aller mest for deg, og hva som ikke lenger har betydning. Det gjør at det er naturlig å gi slipp på noe til fordel for noe annet. Salg av verdier er aktuelt.

<b>JOMFRUEN</b>: Mennesker født mellom 24. august og 23. september tilhører Jomfruen.
JOMFRUEN: Mennesker født mellom 24. august og 23. september tilhører Jomfruen. Foto: Getty Images

Generelt:

Nye impulser og innsikter inspirerer og driver deg forover for tiden. Det øker interessen for å jakte på kunnskap og søke ekspertise, slik at du selv kan bli en dyktig rådgiver og pådriver. En spennende tid er i gjære, og du tar store steg i egen utvikling i år.

La deg inspirere av å gjøre noe som gir nye innsikter, enten det er kurs, utdanning, innsikter via sosiale medier, podkast eller andre arenaer. Behovet for å redusere tiden du sløser bort på tidstyver, forsterkes. Tiden går raskere fordi det er mye spennende som interesserer deg.

Helse:

Din helseplanet Uranus’ møte med Jupiter indikerer at forståelsen for helsebringende vaner og rutiner øker betydelig. Du lærer noe verdifullt som har innflytelse på det i år. Dette er året for å sette ut i livet det du allerede kan, og forsterke vanene med ny kunnskap.

Behovet for å bevege deg i naturen og i fjellet øker, og det kan være treningsformen du trives aller best med. Ugjenkallelige avgjørelser er på gang i daglige rutiner i år.

Privat/kjærlighet:

Møtet mellom Mars og Saturn i området for romantikk og kjærlighet 10. april kan føre til temperamentsfulle utbrudd. Det kan også føre til at du setter en strek overfor en du har kjær. Unngå å uttrykke noe du kan angre. Hvis det skjer, kan det skape distanse.

Vit hvorfor du distanserer deg fra noen nå. Er det noen du ønsker å fortsette forholdet til, kan du se situasjonen fra en annen vinkel om en stund. Vær åpen for flere muligheter, og skaff deg kunnskap fremfor å tro. Grip muligheten til å forplikte deg til din kjære nå.

Lidenskap:

Solformørkelsen i april åpner for en ny begynnelse i området for lidenskap, intimitet og nærhet. I 2023 var det også solformørkelse i samme område. En ny fase er i gjære i området for de dypere følelsene og driftene som stimulerer begjæret. Det kan friste til å engasjere seg mer i intimitet.

En ny romanse kan vippe deg av pinnen. Reduser dine kritiske sider og dyrk intimiteten. Vær åpen, fri, kjenn at blodet bruser og hengi deg til å la begjæret vokse. Kjærligheten er der når du er klar.

Økonomi:

Solformørkelsen i april åpner for en ny begynnelse i finansielle saker, og ny jobb er i sikte for dem som søker det. Nye jobbmuligheter kommer din vei, og tar du sjansen på å søke, har du hellet med deg. La lidenskapen bringe deg i riktig retning. Du vet hva du vil om du tar deg tid til å kjenne etter.

Solformørkelsene høsten 2023 og 2024 åpner for en ny fase i forbindelse med evner, talenter og kvaliteter. Det øker muligheten til å bruke flere sider av deg selv og ta i bruk evner du ennå ikke har utnyttet. Det er utsikter for å øke inntekten og verdiene i løpet av året. Nye investeringer kan også berike deg.

Vekten 2024

Vekten er et ledende lufttegn som forbindes med fred, harmoni og balanse. Vekter trives med skjønnhet, sjarm, og de har en magnetisk utstråling. De har et bredt overblikk og evnen til å være diplomatisk. Vekter kan være konfliktsky og trives best med å bidra til å skape balanse. De er sosiale, intelligente, rasjonelle og har sterk rettferdighetssans.

Les ukeshoroskopet til Vekten her.

Forholdet til deg selv, til en partner og til åndelige og materielle verdier du deler med noen, er et aktuelt tema. Nære relasjoner bringer nye muligheter på banen, privat og profesjonelt. Forfremmelse eller jobbskifte er aktuelt for noen.

<b>VEKTEN</b>: Mennesker født mellom 24. september og 23. oktober tilhører Vekten.
VEKTEN: Mennesker født mellom 24. september og 23. oktober tilhører Vekten. Foto: Getty Images

Generelt:

Det er både solformørkelse og måneformørkelse i ditt tegn i år. Det indikerer at du er i en forvandlingsfase både når det kommer til forholdet til deg selv, til livsstil, image, utseende og i forholdet til nære relasjoner. Det åpner for en ny begynnelse.

Du vokser ut av gamle vanemønstre og er i en utviklende fornyelsesfase. Nye kontakter kommer inn i bildet og åpner dører. Gi slipp på negative forsvarsmekanismer, vanemønstre og begrensende tankemønstre.

Helse:

Mars’ møte med Saturn 10. april i området for helse, vaner og rutiner øker interessen for å gjennomføre gode helseregimer. Viljestyrken og handlekraften øker, og du virker disiplinert og målrettet. Det er enklere å gjennomføre dine planer når du vet hva du vil.

Ønsker du å redusere vekten, øker sjansen for å oppnå akkurat det. Å redusere sukkerinntaket, alkohol, hvitt mel og alt som kan begrense energinivået, er tema, og du er villig til å være ekstra streng med deg selv nå. Daglig aerob aktivitet er helsebringende for deg.

Privat/kjærlighet:

Solformørkelsen i april i området for parforhold og kjærlighet åpner for en ny begynnelse i denne arenaen. Potensielle beilere kommer din vei, og single kan møte den rette i løpet av våren. En forelskelse er i emning og å innlede et nytt forhold er aktuelt. Forlovelse og bryllup er tema for noen.

I år er det naturlig å tenke nytt i området for nære relasjoner, og det gjør at du søker andre typer personligheter enn du har gjort tidligere. Jupiters møte med din kjærlighetsplanet Uranus 21. april kan åpne for en overraskelse som fører til viktige avgjørelser i parforhold. Du kan ikke fortsette som før. Vær åpen for dypere kjærlighet og en ny begynnelse i romantikkens arena i 2024.

Lidenskap:

Du er en mental personlighet og kan både snakke og tenke deg bort fra intimitet og nærhet. Tiden er inne for å være mer fysisk i kroppen, være åpen, flørtende, hengiven og ha tillit til din utkårede. Vis hva du kan imponere med og ta initiativ til en romantisk helaften med alt inkludert.

Til det må du være interessert i god mat og drikke, gode dufter, romantisk stemning og legge til rette for ingredienser som skal til for å oppleve seksuelt krydder i forholdet. Det gjelder å signalisere hva du ønsker.

Økonomi:

Dette er et spennende år i finansielle sammenheng. Måneformørkelsen i oktober 2023 har belyst engasjementet i jobb og investeringer. Det indikerer at du i år er i ferd med å fullføre og legge en fase bak deg.

Jupiters møte med Uranus i området for finansielle saker øker muligheten til å inngå avtaler i kreative engasjement. Solformørkelsen i mars og i ditt tegn i oktober indikerer en ny begynnelse i karrieren. Nå kan du styrke din posisjon. Nye kontakter kan bringe muligheter på banen.

Skorpionen 2024

Skorpionen er et fast vanntegn som forbindes med lidenskap, emosjonelt engasjement og drama. Skorpioner er tålmo­dige, utholdende og har evnen til å løfte seg selv ut av dype kriser. De har behov for å tilbringe tid i sin lille hule for å styrke seg selv. Skorpionen ser bakenfor fasaden og kan helbrede andre.

Les ukeshoroskopet til Skorpionen her.

Detaljer er i fokus i år på alle plan. Både i privatlivet, livsstilen og i karrieren. Det gjelder å legge merke til de små tingene som kan vippe deg av pinnen og som kan styrke deg. Eliminer det som ikke fungerer.

<b>SKORPIONEN</b>: Mennesker født mellom 24. oktober og 22. november tilhører Skorpionen.
SKORPIONEN: Mennesker født mellom 24. oktober og 22. november tilhører Skorpionen. Foto: Getty Images

Generelt:

I år øker fokus rundt plikter, ansvar, livsstil og helse. Driver du med oppgaver du ikke liker, eller ikke ønsker å fortsette med, vil du gjøre noe med det. Solformørkelsen i området for livsstil i mars belyser detaljer du bruker tid og energi på.

Det er tid for å rydde i saker som ennå ikke er på plass, privat som profesjonelt. Å rydde i papirer og dokumenter, avtaler og kontrakter er aktuelt for noen. Behovet for å leve harmonisk forsterkes. Vær åpen for mulighetene til vekst som nå dukker opp via møter med kloke og dyktige personligheter.

Helse:

Solformørkelsen i mars og planeten Mars’ møte med Saturn i området for helse indikerer en tid for å gjøre en ekstra innsats for å bedre livsstilen. Er det lenge siden du har vært til legen, er tiden inne for å ta en legevisitt.

Å være mer fysisk aktiv, ute eller inne, og styrke viriliteten ved å konkurrere med deg selv og forbedre resultatene uke for uke, inspirerer og styrker vitaliteten og selvfølelsen.

Privat/kjærlighet:

Din finansplanet Jupiters møte med Uranus, planeten for privatliv og familie, åpner for noen sannheter i finansielle saker og i forholdet til verdier i løpet av våren. Uventede situasjoner kan oppstå, og det kan føre til at du må ta raske beslutninger. En fase er over og det er tid for å gi slipp.

Mars’ møte med Saturn i området for romantikk og lidenskap i april indikerer at en grense er nådd. Tiden er inne for å ta betydningsfulle avgjørelser og sette en strek. Du kan ikke fortsette i samme stil som før, men må redusere kontrollbehovet. I periodene Merkur beveger seg bakover i april, august og fra 26. november til 14. desember, er det viktig å være oppmerksom på kommunikasjonen.

Lidenskap:

Jo mer ydmyk du er i år, desto mer inviterer du din kjære inn i din romantiske verden. Du har manipulative evner og vet å bruke dem. Gjør det også i den intime sonen og sørg for at begge får likeverdig nytelse.

Jo mer du sørger for din kjæres opplevelse, desto flere eventyrlige øyeblikk kan du oppleve selv. Reduser stoltheten, vær ydmyk og vis beundring for din kjære. Unngå overdrivelse. Sørg for å lytte og sanse, så vel som å forvente.

Økonomi:

Din finansplanet Jupiters møte med Uranus 21. april i området for nære relasjoner indikerer at overraskelser kan dukke opp i samarbeidsforhold. Det kan ha innflytelse på hva du ønsker å bygge videre på. Tiden er inne for å tiltrekke seg eksperter som kan perfeksjonere det du gjøre.

Behovet for å være mer kreativ og skapende kan ta deg ut av rutinepregede oppgaver. I periodene 1.–25. april, 4.– 27. august og fra 26. november til 14. desember, er det klokt å unngå investeringer og heller bruke tid på kontroll og opprydding i dokumenter, avtaler og kontrakter.

Skytten 2024

Skytten er et bevegelig ildtegn som forbindes med lidenskap, impulsivitet, nysgjerrighet og visdom. Frihetstrangen er ekstra sterk, og det øker behovet for å bestemme over egen tid. Skytter er eventyrere, optimistiske, glade, oppfinnsomme og trives med å inspirere. Noen elsker åreise, tenke stort og søker kunnskap og visdom.

Les ukeshoroskopet til Skytten her.

En ny fase begynner i selvuttrykk og i forholdet til barn og barnebarn. Behovet for å gjøre mer av det som er morsomt og inspirerer, forsterkes. Dine humoristiske sider trenger utfoldelse. Stak ut en ny kurs og sett deg nye mål.

<b>SKYTTEN</b>: Mennesker født mellom 23. november og 21. desember tilhører Skytten.
SKYTTEN: Mennesker født mellom 23. november og 21. desember tilhører Skytten. Foto: Getty Images

Generelt:

En måneformørkelse i Mars og en solformørkelse i oktober i området for vennskap, grupper, sosiale nettverk øker fokus rundt hvem du vil involvere deg i. En fase er over og det åpner for en ny i løpet av året.

Solformørkelsen i april retter lyset mot selvutfoldelse og øker kreativiteten og vitaliteten. Det er tid for å skaffe seg oversikt og definere hvilke grupper og vennskap du ønsker å involvere deg i – og hva du ønsker å satse på. Du kan inspireres til å kjempe for en sak som betyr mer enn deg selv. Det er tid for å stake ut en ny kurs og sette seg nye mål. Ny inspirasjon kan komme til deg i høst.

Helse:

Jupiters møte med Uranus i området for helse og daglige rutiner indikerer at ny informasjon som kan påvirke prioriteringene og retningen forover. Det tid for å ta en helsesjekk, og nye opplysninger kan dukke opp i april.

Behovet for å bevege seg og bruke musklene er alltid stort. Å være i farta med stor fremdrift, som ved turer i naturen, vil gjøre deg godt og bidra til økt sirkulasjon og bedre humør.

Privat/kjærlighet:

Mars’ møte med Saturn i området for privatlivet i begynnelsen på april, indikerer at reparasjoner eller forbedringer på hjemmebanen er aktuelt. Dine planeter for romantikk og kjærlighet er Merkur og Venus.

Merkurs tre perioder på vei bakover i april, august og fra 26. november til 14. desember antyder at det kan oppstå misforståelser, forsinkelser eller endringer i planene i disse periodene. Unngå de store avgjørelsene i disse periodene. Mars’ ferd på vei bakover fra 6. desember til 23. februar 2025 indikerer at det kan oppstå knuter på tråden om du ikke er fleksibel.

Lidenskap:

Du er i utgangspunktet en lidenskapelig person som trenger å ha følelsen av å erobre din kjære. Konkurranseinstinktet er ekstra sterkt og kan virke som en motivasjonsfaktor. Møter du motstand eller risikerer å møte en du oppfatter som konkurrent, kan det motivere til ekstra innsats.

Benytt deg av dine kraftfulle forførerinstinkt uten å forhaste deg. Å være kreativ og eksperimentere intimt med noe nytt, kan øke lidenskapen mellom deg og din kjære.

Økonomi:

Månefasene er involvert i dine finansielle saker, og i år gjelder det først og fremst ditt forhold til betydningsfulle personligheter, autoriteter, grupper og organisasjoner. Måneformørkelsen i mars belyser aktiviteter, grupper og relasjoner du har vokst fra og ønsker å avslutte eller trekke deg ut av.

Solformørkelsen i oktober i samme område åpner for nye fremtidsplaner der det er naturlig å stake ut en ny kurs og sette seg nye mål. Det øker interessen for å involvere deg i nye aktiviteter. Solformørkelsen i april åpner for en ny begynnelse i ditt selvuttrykk, og det øker interessen for å skape noe nytt og følge lidenskapen og det du brenner for.

Steinbukken 2024

Steinbukken er et ledende jordtegn som forbindes med å være målrettet, disiplinert, seriøs og ambisiøs. De stiller krav til seg selv og andre og er ofte oppmerksom på andre menneskers behov. Steinbukken trenger ett mål å arbeide mot, og behovet for å skape resultater er stort. Noen er melankolske og alvorlige.

Les ukeshoroskopet til Steinbukken her.

En ny fase begynner i ambisjoner og karriere. Det involverer også hvordan du føler deg. Når du lykkes i å skape gode resultater, vil du også ha følelsen av å mestre. Det er suksess i gjære i ambisjoner i år.

<b>STEINBUKKEN</b>: Mennesker født mellom 22. desember og 20. januar tilhører Steinbukken.
STEINBUKKEN: Mennesker født mellom 22. desember og 20. januar tilhører Steinbukken. Foto: Getty Images

Generelt:

Mars’ møte med din planet Saturn 10. april kan både øke aktivitetsnivået og senke det i saker som ikke lenger interesserer deg. Det er som å kjøre forover med håndbrekket på. Det er tid for å ta ansvar for fundamentet du ønsker å bygge både inni deg og utenfor deg selv. Har du vært på vaklende grunn, er tiden inne for å finne fotfeste og ta betydningsfulle beslutninger.

I løpet at april kan du også overraske deg selv av en ny utvikling i dine kreative sider. Forholdet til barn og barnebarn kan ta en overraskende positiv vending. Svangerskap er aktuelt for de fruktbare i løpet av året.

Helse

Merkur og Jupiter er dine helseplaneter, og i Merkurs tre perioder på vei bakover i april, august og fra 26. november til 14. desember kan du oppleve at du blir mer sliten enn ellers. Tempoet senkes, og det er tid for å reflektere og være mer tålmodig.

Jupiters møte med Uranus indikerer nye opplysninger i helsebringende aktiviteter. Det bidrar til å øke livsgnisten og engasjementet. Følger du ikke dine planer, kan skyldfølelsen lure i bakhodet og begrense deg.

Privat/kjærlighet:

Sol- og måneformørkelsene har stor innflytelse på ditt kjærlighetsliv. Det har også Venus og ikke minst møtet mellom Jupiter og Uranus i april. Det er tid for å overraske din kjære ved å investere i noe nytt og spennende. Solformørkelsen i april åpner for en ny begynnelse i privatlivet og fundamentet.

Solens ankomst Tyrens tegn 19. april åpner for å se tydeligere alt som har med romantikk og kjærlighet å gjøre i fire uker fremover. Det øker engasjement i lidenskapen. Svangerskap er aktuelt for de mest fruktbare. Jupiter og Uranus’ møte 21. april i dette området åpner for uventede overraskelser.

Lidenskap:

Det er tid for å bli oppmerksom på hva du lengter etter i lidenskapens arena. Bli mer bevisst hva du ønsker deg av din kjære i intimitet og nærhet. Det finnes minst fem ulike kjærlighetsspråk.

Noen føler seg elsket når de opplever fysisk samkvem, hudkontakt og berøring. Andre føler seg elsket når de får høre hyggelige ord som «jeg elsker deg», får tilpassede gaver eller får utført tjenester. Vær bevisst ditt eget og din kjæres kjærlighetsspråk, og inviter til intimitet ved å gjøre mer av akkurat det.

Økonomi:

I år gjelder det å planlegge dine investeringer fremfor å være impulsiv. Jupiters møte med din finansplanet Uranus 21. april antyder engasjement i finansielle saker. Du kan la deg friste til å investere i noe du mener du trenger.

Du kan også inspireres til å kvitte deg med noe du ikke lenger ser nytten av, og på den måten frigjøre midler til nye investeringer. Det blir tydeligere hvilke kvaliteter du ønsker å bygge på fra 19. februar til 20. mars. Sørg for å ha en klar plan fra 23. juli til 23. august.

Vannmannen 2024

Vannmannens tegn er et fast lufttegn som forbindes med et skarpt intellekt, er original, utradisjonell og forutseende. De liker å sjokkere og utfordre folks generelle oppfatninger. En forsiktig og tilbakeholden holdning kan plutselig endres med uventede rebelske sider som gjør at de tør å gå på tvers av vanlige normer.

Les ukeshoroskopet til Vannmannen her.

Kommunikasjon, planlegging og prioriteringer er tema, og det øker behovet for å tenke fremover. Skal du involvere mange i dine planer, gjelder det å være ute i god tid. En suksessfaktor er raskest mulig å informere de involverte.

<b>VANNMANNEN</b>: Mennesker født mellom 21. januar og 19. februar tilhører Vannmannen.
VANNMANNEN: Mennesker født mellom 21. januar og 19. februar tilhører Vannmannen. Foto: Getty Images

Generelt:

Du er i en betydningsfull utvikling og vekst i år. Om du har følt deg fastlåst i perioder, øker frihetstrangen utover våren, og behovet for å frigjøre tid til å gjøre noe nytt og spennende forsterkes. Det er store endringer på gang i ditt indre fundament, og det kan påvirke dine fremtidsplaner.

Jupiters møte med din planet Uranus i området for privatlivet indikerer utvidelse av familierelasjoner, og det kan inspirere til å investere i større bolig eller å pusse opp boligen du har. Solformørkelsen i april åpner for å utvide ditt sosiale nettverk. Solformørkelsen i oktober øker interessen for å lære mer. Ditt sinn ekspanderer og åpner for nye ideer som kan realiseres mot slutten av året.

Helse:

Vannmannens arketyp har behov for luft under vingene. Det indikerer at mer oksygen via turer i naturen og i fjellet kan ha stor betydning for din mentale helse. Jupiters møte med din planet Uranus i april øker interessen for å utvide aktivitetsnivået.

Pluto har ankommet ditt tegn i år, og det indikerer at du ikke kan ignorere forholdet til livsstil, kropp og helse. Ugjenkallelige endringer er i gjære, og det bidrar til å perfeksjonere daglige rutiner, treningsmetoder og kosthold. Sett inn et ekstra gir.

Privat/kjærlighet:

Solen er din kjærlighetsplanet, og periodene med solformørkelse i april og oktober får større betydning for din romantiske utfoldelse. Familien betyr ekstra mye for deg i år. God kommunikasjon og planlegging har avgjørende betydning for utviklingen i nære relasjoner.

Å organisere felles utflukter og kulturelle opplevelser inspirerer parforholdet, og å involvere nære slektninger har en berikende virkning i familiære sammenheng. Ta grep om stemningen du ønsker å skape i familiesammenheng.

Lidenskap:

Merkur er din planet for lidenskap og intimitet. Det indikerer at romantiske ord kan ha en pirrende virkning. Du kan også bruke kroppsspråk eller ordspill som inspirasjon i intimitet og nærhet. Om din kjære ikke forstår dine hint, gjelder det å finne metoder din partner kan forstå.

Unngå å tenke for mye. Vær mer fysisk og eksperimenter mer i nærhet og seksuell utfoldelse. En klem, et kyss, nærhet og berøring inspirerer til intimitet.

Økonomi:

Din finansplanet Merkurs ferd på vei bakover i april, august og fra 26. november til 14. desember antyder at det er lurt å unngå å innlede avtaler i disse periodene, da det kan oppstå misforståelser. Kanselleringer av bestilte billetter kan også forekomme.

Mars’ møte med Saturn i området for økonomi og verdier i april indikerer at du kan sette en strek over oppgaver du har satset på. I år kan du ha hellet med deg i noe du har lengtet etter å få kloa i. Tiden er inne for å ta vare på det du har og redusere utgifter eller kostnader.

Fiskene 2024

Fiskenes tegn er et bevegelig vanntegn som forbindes med å være sensitiv, intuitiv, kunstnerisk og idealistisk. Fisken elsker artisteri, kunst og kjærlighet. Å benytte den minste motstands vei er aktuelt for noen. Fiskenes sterke intuitive evner gjør at de leser andre som en åpen bok. Det kan gi god forretningssans.

Les ukeshoroskopet til Fiskene her.

Dine verdier ser ut til å øke, og du avgjør selv om det er de åndelige verdiene eller de materielle som skal prege bildet aller mest. Hva gjør deg mest lykkelig? Ditt sterke konkurranseinstinkt er i ferd med å avbalanseres.

<b>FISKENE</b>: Mennesker født mellom 20. februar og 20. mars tilhører Fiskene.
FISKENE: Mennesker født mellom 20. februar og 20. mars tilhører Fiskene. Foto: Getty Images

Generelt:

Sol- og måneformørkelsene i området for personlige verdier kan føre til at du ønsker å utnytte ditt potensial og bruke flere sider av deg selv. Mars’ møte med Saturn i området for livsstil, image og utseende 10. april kan lede til nye muligheter for å styrke din posisjon.

Du blir mer målrettet, disiplinert og resultatorientert i det du setter deg som mål, enten det er jobb, trening, kosthold eller ernæring. Ta ansvar for deg selv og dine prioriteringer. Utfordringen er at du lett kan la deg avlede og endre målene, men tiden er inne for å lage en plan og holde fast på den.

Helse:

Du oppmuntres til å lytte til kroppens signaler og ta ansvar for din helse i år. Mer bevegelse frister alltid, og har du for mange baller i lufta, kan du oppleve at du ikke rekker det du setter deg fore. Det kan føre til stress. Reduser antall aktiviteter og vær målrettet i dine helseplaner.

Lymfesystemet og fotbladene er din sterke og svake side. Sørg for å øke sirkulasjonen generelt via bevegelse. Lytter du ikke til kroppens signaler i år, kan den si fra i sterkere enn før.

Privat/kjærlighet:

Merkur, din planet for privatliv og kjærlighet, beveger seg bakover i tre uker i april, august og fra 26. november til 14. desember. Unngå avtaler og kontrakter i disse periodene, da det kan oppstå misforståelser.

Senk tempoet og skaff deg alle opplysninger du trenger rundt saker du er involvert i, så er det enklere å ta gode beslutninger. Behovet for å tilbringe mer tid med familien øker. Spesielt søsken kan komme sterkere på banen. Din rolle som forelder blir tydeligere, og det gjelder å planlegge hva du ønsker å gjennomføre med barn og barnebarn.

Lidenskap:

Er du redd for lidenskapelige følelser, kan du gå glipp av nærhet ved å rette fokus mot alle andre ting. Det er tid for å ta intimiteten og lidenskapen seriøst og gripe tak i det du drømmer om å oppleve sammen med din kjære.

Vær tydelig rundt hva du ønsker mer av, og lytt til hva din kjære vil oppleve med deg. Kvinner trenger ofte mer tid enn menn, og ekstra hjelpemidler kan pirre nysgjerrigheten.

Økonomi:

Solformørkelsen i april i området for økonomi og verdier åpner for å legge fortiden bak seg og inspirerer til å sette i gang med noe nytt. En fase er over og det åpner for en ny. Måneformørkelsen i mars belyser verdier du har vokst fra. Det indikerer at du kan vurdere å selge eiendeler du ikke lenger har bruk for.

Solformørkelsen i oktober inspirerer til å investere i bolig, bil, båt eller annet. Du har stor vinnersjanse, men sats ikke mer enn du tåler å tape. Ny jobb er i sikte for dem som søker det. Jobbsøkere har hellet med seg. Ønsker du å frigjøre deg fra jobb, er det også aktuelt for noen. Det frigjør tid til andre ting.

Denne saken ble første gang publisert 27/12 2023, og sist oppdatert 03/01 2024.

Les også