«Skal vi danse»-aktuelle Stig André Berge

– Jeg har lyst til å være til stede for barna mine

Etter brytekarrieren var over i 2021 ble Stig André landslagstrener i bryting. Nå skifter han beite. – Jeg har lært av å se andre prioritere feil, sier han til Her og Nå.

<b>STIG ANDRE OG ROSELL:</b> «Skal vi danse»-aktuelle, Stig André Berge, sa opp jobben som landslagstrener i bryting for å få mer tid hjemme. Bildet av datteren Natalie, kona Rosell og Stig André ble tatt i 2021 da datteren Natalie bare var tre måneder gammel.
STIG ANDRE OG ROSELL: «Skal vi danse»-aktuelle, Stig André Berge, sa opp jobben som landslagstrener i bryting for å få mer tid hjemme. Bildet av datteren Natalie, kona Rosell og Stig André ble tatt i 2021 da datteren Natalie bare var tre måneder gammel. Foto: Svein Brimi
Publisert

– Jeg har sagt opp fordi jeg ønsker å være mer hjemme. Når jeg er ferdig i «Skal vi danse» begynner jeg som trener for Kickstart Health sammen med blant andre, Martin Johnsrud Sundby. Da får jeg mer tid hjemme.

– Barna mine, Natalie og Nicklas, er to og fem år – jeg har lyst til å være sammen med dem, sier Stig André Berge (40) til Her og Nå da vi møtte ham i forbindelse med lanseringen av årets «Skal vi danse»-deltagere.

Den tidligere bryteren har sett kolleger gå glipp av deler av oppveksten til barna sine. Det vil ikke Stig André risikere.

– Jeg har ikke lyst til å sitte i den situasjonen han var i, sier Stig André og nikker mot bestekompis og konkurrent i «Skal vi danse», Fritz Aanes (45).

– Han var på Strømmen storsenter og plutselig sto det en voksen mann og snakket med datteren. Fritz holdt på å gå bort og «dra til ham», men mannen var datterens lærer. Fritz hadde aldri sett ham før, forteller Stig André og ler.

Les også: Stig André Berge har vært åpen om den tunge tiden: – Hvorfor skal jeg sitte med en historie, hvis det kan være med på å hjelpe noen andre?

<b>BESTEVENNER</b>: Stig André og Fritz Aanes har vært venner i en årrekke. – Man har et fåtall av mennesker som alltid er der uansett. Fritz er en av dem, sier Stig André til Her og Nå.
BESTEVENNER: Stig André og Fritz Aanes har vært venner i en årrekke. – Man har et fåtall av mennesker som alltid er der uansett. Fritz er en av dem, sier Stig André til Her og Nå. Foto: Svein Brimi

Tung beslutning for Stig André

Å velge bort brytingen har imidlertid ikke vært en enkel beslutning. Bryting og brytemiljøet har vært Stig Andrés liv siden han var barn. Etter han sluttet har han følt på et stort tomrom.

– Det viktigste for meg i dag, er å ha nok å gjøre til at jeg slipper å tenke på at jeg savner brytinga. Hvis jeg hadde kunnet skru klokken tilbake 20 år – hadde jeg gjort akkurat det samme en gang til, forteller han.

40-åringen har vært en av våre fremste brytere i en årrekke. Han tok bronse i sin klasse i OL i Rio de Janeiro i 2016. Han har medaljer fra EM og VM. Men for to år siden, i 2021, han valgte han å legge opp.

– Jeg savner brytingen hver eneste dag. Jeg savner det så utrolig mye. Fordelen med «Skal vi danse» er at jeg nå har et mål og noe å jobbe for. Det føles godt. Jeg har alltid hatt lyst til å lære meg å danse. Jeg synes dans er kult og det er noe jeg ikke mestrer fra før.

<b>SØNNEN NICKLAS:</b> Stig Andrés sønn, Nicklas, bryter gjerne med pappa. Her fra NRK-programmet, «Hodet i klemme».
SØNNEN NICKLAS: Stig Andrés sønn, Nicklas, bryter gjerne med pappa. Her fra NRK-programmet, «Hodet i klemme». Foto: NRK

Stig André håper han blir såpass god at han tør ta plass på dansegulvet når han neste gang er i et selskap. Hittil har «Skal vi danse» vært så gøy at han ikke er mettet selv etter en lang dag med trening.

– Hver eneste dag kommer jeg hjem som et lite barn. «Se Rosell! Se hva jeg har lært», sier jeg til kona. Jeg prøver å showe litt. Hun kommer nok til å bli møkka lei av at jeg kommer hjem og skal vise hva jeg har lært, sier han og ser fornøyd ut.

Les også: (+) Desta Marie Beeder: – Da vi giftet oss i 2016, var vi kun fem stykker i bryllupet, og alle hadde møtt hverandre gjennom TV 2

Kona Rosell Utne

40-åringen har også prøvd å øve litt med kona. Men den første dagen fikk konas dårlige kne en vridning og nå kan hun ikke danse mer.

– Jeg må trene med dansepartneren min, Norunn, de timene jeg har. Kona mi får se på og vurdere. Det er ingen fare for at hun ikke sier klart ifra hva hun mener, sier Stig André.

Noen sier at bryting er som dans, stemmer det?

– Det er langt fra bryting til dans. Vi brytere pleier å si at bryting er som dans. Det er noe vi sier fordi vi ikke vet bedre. Det eneste som er likt er at du har en partner. Men i bryting skal du prøve å få partneren ut av kontroll. Nå skal vi ha kontroll, sammen med partneren, avslutter den blide «Skal vi danse»-deltageren.

<b>NORUNN RINGVOLL:</b> Stig André har alltid ønsket å lære seg å danse. Nå får han endelig oppfylt drømmen sammen med dansepartner Norunn Ringvoll.
NORUNN RINGVOLL: Stig André har alltid ønsket å lære seg å danse. Nå får han endelig oppfylt drømmen sammen med dansepartner Norunn Ringvoll. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Du kan se «Skal vi danse» på TV 2 direkte lørdager kl. 20.00. Du kan også se programmet på TV 2 Play.

Denne saken ble første gang publisert 07/09 2023.

Les også