drømmedame:

Hun var plutselig en av verdens mest berømte modeller – ikke minst på grunn av en viss videosnutt ...

Kate Upton slo igjennom med brask og barm i Sports Illustrated’s Swimsuit Edition i 2011, og etter det har ingen fått nok av henne.

<b>STRANDA:</b> Kate Upton i det som sannsynligvis må være hennes favorittplagg – bikinien.
STRANDA: Kate Upton i det som sannsynligvis må være hennes favorittplagg – bikinien. Foto: NTB/twentieth Century Fox/Lbi Prods/Kobal/REX
Sist oppdatert

Hun kom fra intet og var plutselig en av verdens mest berømte modeller. Et visst idrettsmagasin skal ha mye av æren for det.

Kate Upton vokste opp i Florida, men da hun stilte på audition for det berømte modellbyrået Elite Models i 2008, signerte de kontrakt med henne på flekken. Og det er ikke så vanskelig å skjønne hvorfor, med Kates sjeldne blanding av et smellvakkert ansikt, jordnær «nabojente»-sjarm og mer kurver enn Trollstigen.

Les også: (+) Mystiske, vakre og farlige: De uimotståelige «femmes fatales»

<b>BLONDINER:</b> Som alle andre blonde og barmfagre frøkner, har Kate måttet tåle sammenligning med Marilyn Monroe. 
BLONDINER: Som alle andre blonde og barmfagre frøkner, har Kate måttet tåle sammenligning med Marilyn Monroe.  Foto: NTB/David Silpa/UPI/Shutterstock
<b>BEACH BUNNY:</b> Etter Sports Illustrated-coveret ble det mange badedrakt-oppdrag for Kate. Her fra et arrangement i 2012.
BEACH BUNNY: Etter Sports Illustrated-coveret ble det mange badedrakt-oppdrag for Kate. Her fra et arrangement i 2012. Foto: NTB/Hoo-Me/Mediapunch/REX

Kroppsmaling

Så fulgte noen relativt suksessrike år som modell, før det virkelige gjennombruddet kom i 2011. Da dukket hun nemlig opp i Sports Illustrated’s Swimsuit Edition – riktignok uten badedrakt, kun iført kroppsmaling. Selvfølgelig gikk leserne av skaftet, og Kate ble skutt inn i rampelyset med rakettfart.

Les også: (+) Hun ble Side 3-pikenes største ikon på 80-tallet

Hun ble ansiktet utad for en rekke sminke- og parfymemerker, og ikke minst for opptil flere undertøysmerker, som Victoria’s Secret. Eller, for sistnevnte var det kanskje ikke ansiktet som sto i fokus.

<b>MERCEDES-MOTE:</b> Bilgiganten arrangerte sin egen moteuke i 2012, med Kate Upton som beach bunny.
MERCEDES-MOTE: Bilgiganten arrangerte sin egen moteuke i 2012, med Kate Upton som beach bunny. Foto: NTB/Hoo-Me/REX
<b><P CLASS=INGEN FORMATTERING>IT-JENTE:</b> På den røde løperen i 2012.

IT-JENTE: På den røde løperen i 2012. Foto: NTB/Mediapunch/REX

Formfullendt

Kate var også en gjenganger på forsidene til diverse moteblader, der hun gjerne kunne bli tatt til inntekt for modeller som har mer former enn de vanlige – der man nærmest kan telle ribbena på kroppen.

De samme formene gjorde at hun også figurerte høyt på diverse kåringer over verdens vakreste kvinner i mannebladene. Senest i 2018 kåret Maxim henne til verdens mest sexy.

<b>SWIMSUIT EDITION:</b> Året etter at hun slo igjennom som bikini­modell uten bikini, prydet hun forsiden av samme blad.
SWIMSUIT EDITION: Året etter at hun slo igjennom som bikini­modell uten bikini, prydet hun forsiden av samme blad. Foto: NTB/Picture Perfect/REX

I 2012 fikk hun selve forsiden av Sports Illustrated’s Swimsuit Edition, året etter det store gjennombruddet i samme blad.

Sports Illustrated ble mildt sagt opphengt i den vakre blondinen med den formfulle kroppen. Hun var på forsiden igjen i 2013, mens bladet i 2014 vel følte at de måtte gi forsiden til noen andre. Løsningen ble en slags versjon med to forsider – de måtte jo lage plass til Kate på et eller annet vis.

Les også: (+) Scenen som skapte et sexsymbol

<b>NONNE:</b> Kates arbeidsantrekk i filmen The Three Stooges skilte seg litt fra ellers i karrieren. 
NONNE: Kates arbeidsantrekk i filmen The Three Stooges skilte seg litt fra ellers i karrieren.  Foto: NTB/Inc/Kobal/REX
<b>VAKKER:</b> Enkelte onde tunger hevder modellkarrieren utelukkende var basert på bh-størrelsen. Skulle ha gått til Specsavers … 
VAKKER: Enkelte onde tunger hevder modellkarrieren utelukkende var basert på bh-størrelsen. Skulle ha gått til Specsavers …  Foto: NTB/REX
<b>POPULÆR:</b> Senest i 2017 var Kate badedraktmodell for Sports Illustrated. Hun var også på forsiden i 2016. 
POPULÆR: Senest i 2017 var Kate badedraktmodell for Sports Illustrated. Hun var også på forsiden i 2016.  Foto: NTB/Splash News

Forsøkte seg som skuespiller

Veien fra motebladenes forsider til Hollywood er som kjent ikke lang, og det var den heller ikke i Kates tilfelle. Samme år som gjennombruddet kom med Sports Illustrated fikk hun også sin spillefilmdebut, i «Tower Heist» – en heller forglemmelig actionfilm – og flere forglemmelige roller skulle det bli.

Mindre forglemmelig er imidlertid noen av videosnuttene med Kate som danser. Hvis du for eksempel søker opp «Kate Upton + Cat Daddy», så … vel, du blir ikke skuffet.

Det er også noen snutter av henne der hun danser på stranda, i bassenget og på settet i forbindelse med fotoshoots for Sports Illustrated. Dama er glad i å danse, og heldigvis har det blitt godt dokumentert.

<b>HVIT BRUD:</b> Men dette er fra et moteshow, og ikke bryllupet til Kate. 
HVIT BRUD: Men dette er fra et moteshow, og ikke bryllupet til Kate.  Foto: Getty Images/Alexander Tamargo
<b>HVIT BRUD:</b> Men dette er fra et moteshow, og ikke bryllupet til Kate. 
HVIT BRUD: Men dette er fra et moteshow, og ikke bryllupet til Kate.  Foto: Getty Images/Alexander Tamargo
<b>SI-FAVORITT:</b> Kate Upton er en av de mest populære modellene i Sports Illustrateds Swimsuit-bilag.
SI-FAVORITT: Kate Upton er en av de mest populære modellene i Sports Illustrateds Swimsuit-bilag. Foto: Faksimile: Sports Illustrated

Tobarnsmor

Etter så mange opptredener i Sports Illustrated, skulle det nesten bare mangle at Kate fant seg en idrettsstjerne. Og jo da, i 2017 giftet hun seg med baseballspilleren Justin Verlander. De to har to barn sammen.

Kate deler fortsatt villig bilder av seg selv på sin Instagramprofil, og de er det ingenting å si noe på.

<b><P CLASS=INGEN FORMATTERING>1-2-3:</b> Tre varianter med Kate i 2017.

1-2-3: Tre varianter med Kate i 2017. Foto: Faksimile: Sports Illustrated

Denne saken ble første gang publisert 21/09 2021, og sist oppdatert 29/10 2021.

Les også