Visste du dette om «Sommerhytta»?

Avslører: Disse premiene får deltakerne beholde

«Sommerhytta» er godt i gang med sesong 8, men selv svorne TV-fans kjenner nok ikke til alle «hemmeligheter» og hva som skjer i kulissene.

<b>SOMMERHYTTA 2024: </b>Hva skjer i kulissene på det populære TV 2-programmet?
SOMMERHYTTA 2024: Hva skjer i kulissene på det populære TV 2-programmet? Foto: TV 2
Sist oppdatert

«Sommerhytta» har gledet TV-seerne hver vår siden 2017. Deltagerne har kjempet om å vinne hytter i Oslo, Ytre Enebakk, Halden, Stange, Nes og Hadeland, mens vi i år for første gang er utenlands i idylliske Kungsvik i Sverige.

De fire hyttene kalles rød, gul, grønn eller blå. En opptelling viser at gul hytte har vunnet fire ganger, rød hytte én, grønn hytte én, og i fjor vant blå hytte for aller første gang.

Nina Engh, som er kommunikasjonsansvarlig i TV 2 og har ansvaret for «Sommerhytta», forteller til Her og Nå at TV-kanalen hvert år får hundrevis av søknader fra folk som vil være med i den populære serien.

Siden serien går hver kveld fra mandag til torsdag, kan TV-seerne få inntrykk av at deltagerne jobber med hvert ukeprosjekt i fire dager.

– Under opptakene varer en opptaksuke fra mandag til fredag. Det betyr at det er fem hektiske dager med både konkurranser og ukeprosjekter som skal presenteres i fire timeepisoder, og da er det en hard prioritering om hva som skal med for å presentere den innholdsrike uken for seerne, forklarer hun.

<b>FLOTT MED BLÅTT:</b> Eli Rebekka Haugen og Benjamin Martinsen vant hytte på Myllatunet i fjorårets sesong. Da var det første gang at blå hytte gikk av med seieren.
FLOTT MED BLÅTT: Eli Rebekka Haugen og Benjamin Martinsen vant hytte på Myllatunet i fjorårets sesong. Da var det første gang at blå hytte gikk av med seieren. Foto: TV 2

Bor i nærheten av innspillingsstedet

Rundt 40 personer er i sving fra produksjonen under den 10 uker lange innspillingen. De første ukene av innspillingen er hyttene ubeboelige, men målet er at deltagerne flytter inn så fort det er muligheter for det.

– Inntil dette skjer, bor de i hytter eller hus i nærheten av innspillingsstedet, forteller TV 2s kommunikasjonsansvarlig.

<b>TILBAKE IGJEN:</b> Cathrine Fossum har blant annet erfaring som nyhetsanker i TV 2. Nå leder hun «Sommerhytta» for andre år på rad.
TILBAKE IGJEN: Cathrine Fossum har blant annet erfaring som nyhetsanker i TV 2. Nå leder hun «Sommerhytta» for andre år på rad. Foto: TV 2

Deltagerne har ikke tilgang til hyttene sine i helgene, og de har heller ikke muligheten til å jobbe gjennom hele natten dersom de ligger bakpå med et ukeprosjekt.

– Hovedregelen er at deltagerparene har anledning til å jobbe i hyttene mellom kl. 08.00 og 22.00.

Les også: Sommerhytta 2024: Årets deltakere gruer seg til dette

Får beholde premiene

Før innspillingen starter, får alle involverte en enkel innføring i hvordan redskapene fungerer.

– I tillegg til Lars Fossum finnes det også en byggeleder som sørger for opplæring i de ulike redskapene som deltagerparene får tilgang til, forteller Nina Engh.

Det er også slik at parene kan beholde verktøy etter at innspillingen er ferdig, men dette varierer fra sesong til sesong.

– Fra den sesongen som vises på TV nå, får de beholde store deler av verktøyet som blir tilgjengeliggjort i hyttene fra første dag.

<b>EKSPERTER:</b> Espen Skarphagen er ny hageekspert i sesong 8. Programleder Cathrine Fossum tok over stafettpinnen etter Guri Solberg i fjor, mens snekkeren Lars Fossum og interiørdesigneren Aina Sollie Steen har vært med i alle åtte sesongene.
EKSPERTER: Espen Skarphagen er ny hageekspert i sesong 8. Programleder Cathrine Fossum tok over stafettpinnen etter Guri Solberg i fjor, mens snekkeren Lars Fossum og interiørdesigneren Aina Sollie Steen har vært med i alle åtte sesongene. Foto: TV 2

I tillegg til gullhammere er også de involverte gjennom to ukentlige konkurranser der de kan velge ulike premier som blant annet pizzaovn, grill, sengetøy, sykkel, boblebad, SUP-brett eller forundringspakke.

De tre parene som ikke vinner hytte, får likevel beholde alle premiene de har vunnet underveis gjennom de 10 ukene, og dermed er det ingen som reiser helt tomhendt hjem fra «Sommerhytta» selv om de ikke vinner hytte.

Les også: (+) Ekskona mener at hun har rett til å overta hytta. Prøver hun å lure meg?

<b>ÅRETS DELTAGERE</b>: Bak fra venstre ekteparet Stine Gabrielsen og Jamina Heggedal, venninnene Mina Bonful og Isabel Mikkelsen Sowe, samboerparet Henrik Heika Wiik og Helene Svaland Johansen samt venneparet Linn Veronika Breivik og Reidar Hammer.
ÅRETS DELTAGERE: Bak fra venstre ekteparet Stine Gabrielsen og Jamina Heggedal, venninnene Mina Bonful og Isabel Mikkelsen Sowe, samboerparet Henrik Heika Wiik og Helene Svaland Johansen samt venneparet Linn Veronika Breivik og Reidar Hammer. Foto: TV 2

Får kompensasjon

På TV hver torsdag ser vi at de åtte deltagerne møtes til et felles måltid mens dommerne går runden sin fra hytte til hytte. Det serveres imidlertid to varme måltider hver eneste dag, men det er ikke alltid det passer for deltagerne å spise samtidig.

<b>FETTER-HYTTE:</b> Michael Angelo Justiniano og Christoffer Wiik vant hytte i Lyseren Strandpark i sesong 2. Noen år senere kjøpte Michael ut fetteren, og i 2022 fortalte han at han hadde tjent over 1 million kroner på å leie ut hytta.
FETTER-HYTTE: Michael Angelo Justiniano og Christoffer Wiik vant hytte i Lyseren Strandpark i sesong 2. Noen år senere kjøpte Michael ut fetteren, og i 2022 fortalte han at han hadde tjent over 1 million kroner på å leie ut hytta. Foto: TV 2

Årets deltagere har valgt å ta seg fri fra jobb eller studier i hele 10 uker for å kjempe om muligheten til å vinne sin egen hytte, men de får ikke kompensert noe for tapt arbeidsfortjeneste.

– Kompensasjonen deltagerne får under deltagelsen i «Sommerhytta», er begrenset til å dekke faste kostnader de enkelte har, men ikke lønn. Det er 25 prosent sjanse for å vinne den største premien i en konkurranse på TV i Norge, understreker Nina Engh.

<b>VANT – OG SOLGTE:</b> Kjartan Haugen og Knut Ivar Pelerud vant sin egen drømmehytte i Røsneskilen utenfor Halden i sesong 3. Paret solgte hytta etter ett års bruk, og har senere arvet en kolonihagehytte i Oslo som de bruker tiden sin på.
VANT – OG SOLGTE: Kjartan Haugen og Knut Ivar Pelerud vant sin egen drømmehytte i Røsneskilen utenfor Halden i sesong 3. Paret solgte hytta etter ett års bruk, og har senere arvet en kolonihagehytte i Oslo som de bruker tiden sin på. Foto: TV 2

«Sommerhytta» sendes på TV 2 mandag til torsdag kl. 20.00. Kan også strømmes på TV 2 Play.


Denne saken ble første gang publisert 18/04 2024, og sist oppdatert 18/04 2024.

Les også