«Sommerhytta» 2024

Årets deltakere gruer seg til dette

Jamina og Stine er spent på hvordan enkelte situasjoner fremstår på TV, men mest av alt er de takknemlige for at de fikk kjent på at de kan utfylle hverandre.

<b>SOMMERHYTTA 2024: </b>Jamina Heggedal (45) og Stine Gabrielsen (47)

Mina Bonful (29) og Isabel Mikkelsen Sowe (29)

Helene Svaland Johansen (31) og Henrik Heika Wiik (29)

Linn Veronika Breivik (36) og Reidar Hammer (40) er årets deltakere!
SOMMERHYTTA 2024: Jamina Heggedal (45) og Stine Gabrielsen (47) Mina Bonful (29) og Isabel Mikkelsen Sowe (29) Helene Svaland Johansen (31) og Henrik Heika Wiik (29) Linn Veronika Breivik (36) og Reidar Hammer (40) er årets deltakere! Foto: TV 2
Sist oppdatert

Den åttende sesongen av «Sommerhytta» er i full gang på TV 2. I år, som tidligere sesonger, kjemper fire par om å vinne en sommerhytte til odel og eie.

Hytta deltagerne får utdelt er et tomt skall, og i løpet av ti uker skal alle stå igjen med sin drømmehytte, men bare ett av parene får beholde nøkkelen.

Ekteparet Jamina Heggedal (45) og Stine Gabrielsen (47) synes det var vanskelig å velge mellom de ulike hyttene.

– Jeg tåler ikke sol, men jeg er gift meg ei som er over middels glad i sol. Dermed ble det litt diskusjon om solforhold, sier Stine til Her og Nå.

Ekteparet kom omsider til enighet, og i dag ser de på deltagelsen i «Sommerhytta» som en opplevelse for livet.

– Det har vært en drøm å være med. Vi har vært veldig heldige, sier Jamina.

<b>NYTT TILSKUDD:</b> Espen Skarphagen (t.v.) er ny hageekspert og dommer i «Sommerhytta». Cathrine Fossum er programleder for andre år på rad. Tømrer Lars Fossum og interiørekspert Aina Sollie Steen har vært med som dommere fra starten i 2017.
NYTT TILSKUDD: Espen Skarphagen (t.v.) er ny hageekspert og dommer i «Sommerhytta». Cathrine Fossum er programleder for andre år på rad. Tømrer Lars Fossum og interiørekspert Aina Sollie Steen har vært med som dommere fra starten i 2017. Foto: Espen Solli

Her kan du bli bedre kjent med ekteparet og de andre av årets deltagere i årets sesong:

Jamina Heggedal (45) og Stine Gabrielsen (47)

– Hva har du lært på «Sommerhytta»?

Stine: – Noe av det viktigste jeg har lært er at selv om du ikke kan så mye i utgangspunktet, kan du få til mye mer enn det du tror. Jeg har lært at jeg er veldig glad i å være på lag med Jamina. Når vi er samlet med venner eller familie og det er konkurranser, blir vi alltid plassert på hvert vårt lag. Så vi har egentlig aldri vært på lag, men nå har vi det, og det har vært skikkelig fint og gøy.

Jamina: – Jeg må si meg enig i det Stine sier! Jeg var så spent på hvordan det ville være. Både om vi kom til å klare oppgavene, men også hvordan vi skulle bruke hverandres styrker. Vi vet at vi er forskjellige og har ulike egenskaper, men vi lærte hvordan vi skulle bruke disse på en måte som gjorde at vi fikk bygd hytta. Jeg har lært masse om hvordan vi kan samarbeide. Jeg har også fått litt tro på min estetiske sans.

<b>GNISTEN:</b> Jamina og Stine meldte seg på «Sommerhytta» for å finne tilbake til gnisten i forholdet.
GNISTEN: Jamina og Stine meldte seg på «Sommerhytta» for å finne tilbake til gnisten i forholdet. Foto: TV 2

– Er det noe dere gruer dere til skal bli vist på TV?

Stine: – Jeg gruer meg til å se hvor mye jeg faktisk knoter.

Jamina: – Jeg synes å huske at det gikk en kule varmt opptil flere ganger, spesielt fra min kant til Stine. Jeg er litt spent på å se det utenfra.

<b>VERKTØYKASSE:</b> Et av oppdragene deltagerne fikk var å lage en verktøykasse. Det gikk ikke så bra for Jamina og Stine. 
VERKTØYKASSE: Et av oppdragene deltagerne fikk var å lage en verktøykasse. Det gikk ikke så bra for Jamina og Stine.  Foto: TV 2

– Hva er din beste hytteopplevelse?

Stine: – Det er vel lov å svare «Sommerhytta» på det? Det er min beste hytteopplevelse. Mens Jamina satt seg ute i solen, satt jeg inne og så på alt det deilige verktøyet vårt. Det var fint.

Jamina: – For meg blir også svaret «Sommerhytta». Det å tusle bort til hytta «vår» på morgenen og sette seg i solveggen med fargekartet, dagens planer og en kaffekopp. Det var bare helt nydelig.

<b>KJÆRESTER</b>: Jamina Heggedal (45) og Stine Gabrielsen (47).
KJÆRESTER: Jamina Heggedal (45) og Stine Gabrielsen (47). Foto: Svein Brimi

– Hva var ditt forhold til hytteliv før «Sommerhytta»?

Stine: – Familien har alltid hatt en hytte i Levanger i Trøndelag som er familiestedet vårt. Det var mormoren min som bygde den. Hytta har gått i arv, og nå er det mine to søstre og jeg som eier den. Hytta er åpen åtte uker hver sommer, og da deler vi opp så vi får noen uker hver. Det er langt dit, så det ville vært fint med en hytte litt nærmere oss.

Jamina: – Mitt forhold til hytte er at jeg i tidlig barndom bare hørte alle andre snakke om hytte. «Jeg skal på hytta i helgen» sa de. Det hadde ikke vi, men i ungdomsårene mine flyttet vi hjem til stefaren min som hadde hytte på Tjøme. Så jeg fikk noen år med skikkelig deilig skjærgårdshytte på Tjøme. Den ble solgt tidlig på 2000-tallet, men det er fine minner.

Les også: Sara og Ibrahim fra «Sommerhytta»: – Jeg er fortsatt litt lei

Helene Svaland Johansen (31) og Henrik Heika Wiik (29)

– Hva har du lært på «Sommerhytta»?

Helene: – Jeg har lært så mye. Både de praktiske tingene vi gjorde, det å bestille varer, og det å lære seg hvilken skrue man bruker til hva. Vi drømmer om å kjøpe en leilighet vi kan pusse opp, nå har vi et mye bedre utgangspunkt enn vi hadde før «Sommerhytta». Jeg har også lært masse om meg selv, om hvordan jeg takler denne type press. Henrik og jeg har også lært mye om hverandre underveis.

Henrik: – Man har nok lært enda mer om seg selv og om hverandre, enn det praktiske. Vi kom veldig godt ut av det i ettertid. Man har møtt alle ytterpunktene av seg selv. Det viktigste for meg er det jeg har lært om oss og om forholdet vårt. Selv om det selvfølgelig er kjekt at vi kan skru sammen møbler og sparkle vegger.

<b>GOD TONE:</b> Helene og Henrik har vært kjærester i fem år. De samarbeidet godt under innspillingen. 
GOD TONE: Helene og Henrik har vært kjærester i fem år. De samarbeidet godt under innspillingen.  Foto: TV 2

– Er det noe dere gruer dere til skal bli vist på TV?

Helene: – Man har vært seg selv på godt og vondt gjennom hele serien. Det er litt sårt at man er så åpen og ærlig om hvem man er i disse utfordrende situasjonene. Nå skal de oppleves av publikum, som igjen skal tolke det de ser. Det blir spennende hvordan det ser ut, men jeg håper det går bra.

Henrik: – Jeg gruer meg ikke til noen spesifikke situasjoner, men jeg gruer meg til den potensielle fremstillingen av meg som jeg ikke vet hva er ennå. Man vet ikke hvordan dette vil se ut. Jeg er veldig optimistisk nå som jeg har sett starten. De har ti timer med film av meg fra hver dag, hva er de ti minuttene de viser? Det er jeg mest spent på.

– Hva er din beste hytteopplevelse?

Henrik: – Jeg vet ikke, jeg har veldig lite forhold til hytte i utgangspunktet.

Helene: – Det var inne på «Sommerhytta». Da vi var ferdig å pusse opp kjøkkenet og kunne ta pause på kvelden. Det å sitte i «vår» egen sommerhytte og spise pizza var et magisk øyeblikk. Jeg må også legge til at jeg har veldig gode minner fra da jeg var liten og vokste opp i Arendal. Da var vi på stranden og fisket krabbe hver eneste dag hele sommeren. På Sørlandet får man hytteopplevelser uten å eie hytte.

– Hva var ditt forhold til hytteliv før «Sommerhytta»?

Helene: – Jeg har hatt en drøm om å eie en hytte. Det ser veldig fint ut. Jeg drømte om en hytte ved sjøen – saltvann, svaberg og lange sommerdager. Vi har ønsket oss et sted hvor man kan slappe av, og bruke tiden på hverandre. Vi har veldig travle, kaotiske liv i Oslo, og hver vår karriere. Det å få et sted å dra til hvor det bare er luft og avslapning, det er drømmen.

Henrik: – Det er nok mye av det samme som Helene svarte. Mitt forhold til hytte er drømmen om en hytte ved sjøen. Så det var helt fantastisk at sommerhytta lå ved sjøen.

Les også: (+) Ekskona mener at hun har rett til å overta hytta. Prøver hun å lure meg?

<b>KJÆRESTER</b>: Helene Svaland Johansen (31) og Henrik Heika Wiik (29)
KJÆRESTER: Helene Svaland Johansen (31) og Henrik Heika Wiik (29) Foto: Svein Brimi

Mina Bonful (29) og Isabel Mikkelsen Sowe (29)

– Hva har du lært på «Sommerhytta»?

Mina: – Jeg har alltid trodd at jeg var veldig tålmodig, og det er jeg når det kommer til andre mennesker. Men når det kommer til verktøy eller å få ting til å bli riktig, da er jeg ikke så tålmodig. Jeg måtte bite det i meg fordi hvis man ikke er nøyaktig og presis, så må man gjøre ting hundre ganger før det blir bra. Jeg lærte også å bruke mange nye verktøy.

Isabel: – Jeg har lært mye om meg selv og jeg har lært å bruke masse verktøy. Jeg føler at jeg har lært at man ikke må gjøre ting mer komplisert enn det som er nødvendig. Alt ordner seg.

– Er det noe dere gruer dere til skal bli vist på TV?

Mina: – Mye av det som skjedde under innspillingen har gått i glemmeboka. Man husker ikke alt, og man går og tenker på at noe kan dukke opp. Jeg gruer meg til noe jeg ikke helt vet hva er.

Isabel: – Du har på deg mikrofon fra du starter dagen til du legger deg. Kameraene er på deg fra morgen til kveld. I løpet av dagen sier du dumme ting og fornuftige ting. Kanskje sier du noe du angrer på, eller noe du skulle ønske du sa på en annen måte. Det er ikke noe konkret jeg kommer på, men jeg vet at dersom man tar lydopptak av hvem som helst en hel dag, så hadde man helt sikkert funnet noe som var rart. Det gjelder nok for meg også. Det er uvissheten som er litt ubehagelig.

<b>OVERRASKET:</b> Isabel og Mina visste ikke hva de meldte seg på da de søkte på «Sommerhytta». De ble positivt overrasket. 
OVERRASKET: Isabel og Mina visste ikke hva de meldte seg på da de søkte på «Sommerhytta». De ble positivt overrasket.  Foto: TV 2

– Hva er din beste hytteopplevelse?

Isabel: – Vi dro på hyttetur med noen venninner for et par år siden. Vi sto på slalåm. Det var veldig fint.

Mina: – Min beste hytteopplevelse må være på tantes hytte i Valdres. Hun tok alltid med meg og søsteren min dit. Når jeg tenker hytte, tenker jeg alltid på tante og alt det fine vi gjorde da vi var der.

– Hva var ditt forhold til hytteliv før«Sommerhytta»?

Isabel: – Jeg har egentlig ikke noe forhold til hytte fra før. Mina og jeg er i samme vennegjeng, så vi har vært på noen hytteturer sammen, men utover det har jeg ikke vært på hytter i oppveksten. Det var egentlig helt tilfeldig at vi meldte oss på. Vi kom over søknaden på nett. Vi har alltid ønsket å gjøre noe kreativt sammen. Vi søkte, glemte det nesten, men så kom vi med. Da visste vi egentlig ikke hva vi hadde kommet med på. Vi hadde aldri sett på «Sommerhytta». Vi visste ikke at vi skulle designe og pusse opp en hel hytte. Og da ble vi litt sånn «Oi, en hytte! Det vil vi ha».

Mina: – Mitt forhold til hytteliv har vært hos tanten min i Valdres og hytteturer med venner. Det er deilig å komme seg bort fra hverdagen. På hytta slapper jeg av og tar det rolig.

Les også: «Sommerhytta»-paret Knut og Kjartan tok over den gamle hytta og pusset den opp. Overtakelsen endret livene deres

<b>VENNINNER</b>: Mina Bonful (29) og Isabel Mikkelsen Sowe (29).
VENNINNER: Mina Bonful (29) og Isabel Mikkelsen Sowe (29). Foto: Svein Brimi

Linn Veronika Breivik (36) og Reidar Hammer (40)

– Hva har du lært på «Sommerhytta»?

Linn Veronika: – Det har vært ti intense uker. Jeg har lært ufattelig mye både om oppussing og om samarbeid. Man lærer mye om seg selv og hvordan man takler ting. Det har vært gøy, men også slitsomt.

Reidar: – Jeg har lært å ikke å spare på sparkel. Jeg har også blitt veldig godt kjent med meg selv, og vi har blitt enda bedre kjent med hverandre.

– Er det noe dere gruer dere til skal bli vist på TV?

Reidar: – Når du er på «Sommerhytta», er du i den såkalte bobla. Det er intenst, du er sliten, også skal du prestere. Det er lite søvn og du har konstant dårlig tid. Alt dette er jeg litt spent på hvordan utspiller seg på TV.

Linn Veronika: – Jeg gruer meg til å se meg selv på det mest slitne. Jeg glemte at kameraene var der – kameraene har du rett og slett ikke overskudd til å tenke på. En episode jeg gruer meg til å se er da vi skulle bruke munnen til å plukke opp badeender fra et badebasseng. Det var ingenting å si på innsatsen vår.

<b>HUMOR:</b> Det blir mye latter mellom de to bestevennene, Linn Veronika og Reidar, i årets sesong av «Sommerhytta».
HUMOR: Det blir mye latter mellom de to bestevennene, Linn Veronika og Reidar, i årets sesong av «Sommerhytta». Foto: TV 2

– Hva er din beste hytteopplevelse?

Linn Veronika: – Min beste hytteopplevelse er på en DNT-hytte på toppen av Fannaråken, (Norges høyest beliggende turisthytte, 2068 moh. journ.anm.). Selv om du sover på rom med 34 andre, er det den fineste hytteopplevelsen jeg har hatt. Det var enkelt, men veldig koselig.

Reidar: – Min beste hytteopplevelse er fra barndommen. Naboen vår hadde en hytte én og en halv times gange fra huset jeg vokste opp i. Hytta var uten strøm og vann. Broren min, de to nabobarna og jeg overnattet på hytta helt på egen hånd. Det var en stor opplevelse.

– Hva slags forhold hadde du til hytteliv før «Sommerhytta»?

Reidar: – Foreldrene til Linn Veronika har en hytte, så vi har vært der en del. For meg er hytteliv god mat og god vin, og skiturer.

Linn Veronika: – Reidar og jeg elsker å være på mine foreldres hytte på Musdalsæter på Tretten. Det er perfekt for oss. Vi forbinder hyttetur med veldig mye kos.

Les også: Vinnerne av «Sommerhytta» 2023: – Jeg hadde lyst til å si unnskyld

<b>VENNER</b>: Linn Veronika Breivik (36) og Reidar Hammer (40).
VENNER: Linn Veronika Breivik (36) og Reidar Hammer (40). Foto: Svein Brimi

«Sommerhytta» sendes på TV 2 mandag til torsdag kl. 20.00. Programmet sendes også på TV 2 Play.


Denne saken ble første gang publisert 14/04 2024, og sist oppdatert 15/04 2024.

Les også