Solveig Kloppen om Stian Blipp:

– Før hadde han kondomer i lomma, nå har han bleier i bagen

Solveig Kloppen har seks år bak seg som programleder i «Norske Talenter». Når hun nå er tilbake etter fire års pause, ser hun med glede frem til de mange menneskemøtene.

<b>GJENFORENT:</b> Stian Blipp hadde sin TV-debut som program- leder for «Norske Talenter» sammen med Solveig. Nå er de gjenforent på skjermen, med Solveig som programleder og Stian som dommer. Dette bildet er fra 2012.
GJENFORENT: Stian Blipp hadde sin TV-debut som program- leder for «Norske Talenter» sammen med Solveig. Nå er de gjenforent på skjermen, med Solveig som programleder og Stian som dommer. Dette bildet er fra 2012. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Publisert

Når TVNorge bringer «Norske Talenter» tilbake på TV-skjermen denne høsten, er Solveig Kloppen (52) tilbake som programleder.

Det har hun gjort hele seks ganger tidligere, men da på TV 2. Nå gleder hun seg stort over å komme i gang med det som kan bli høstens sprøeste TV-eventyr.

– Vi er allerede godt i gang og det er så gøy å være tilbake igjen. Jeg elsker «Norske Talenter». Nå er det fire år siden sist, så det betyr også at det har samlet seg opp mange spennende talenter der ute! sprudler Solveig.

Hun er kjapp med å kommentere hva vi kan forvente oss av comeback-sesongen:

– Galskap!

Les også: Solveig Kloppen er tilbake som programleder i «Norske talenter»: – Handler om å få andre til å fortelle sine historier – og skinne!

<b>FORVENTNINGSFULL</b>: Solveig Kloppen og gjengen i «Norske Talenter» hadde allerede fullført auditionrundene da vi møtte henne under «Gullruten» i Bergen.
FORVENTNINGSFULL: Solveig Kloppen og gjengen i «Norske Talenter» hadde allerede fullført auditionrundene da vi møtte henne under «Gullruten» i Bergen. Foto: Morten Bendiksen

«Norske Talenter» 2023

Som veteran i talentprogrammet, innrømmer Solveig å ha fått en helt spesiell rolle i produksjonen.

– Jeg er redaksjonens masekråke som sier sånn: «Nå … Er egentlig det så lurt? Er vi helt sikre på det?» flirer den lite selvhøytidelige programlederen.

<b>DRØMMELAG: </b>– Vi har satt sammen det jeg vil kalle et festmåltid av en dommerkvartett, uttalte Solveig i en pressemelding. Her med et fulltallig dommerpanel: Dennis Storhøi, Hkeem, Stian Blipp og Silya Nymoen.
DRØMMELAG: – Vi har satt sammen det jeg vil kalle et festmåltid av en dommerkvartett, uttalte Solveig i en pressemelding. Her med et fulltallig dommerpanel: Dennis Storhøi, Hkeem, Stian Blipp og Silya Nymoen. Foto: NTB

Med seg på dommerlaget har hun i år skuespilleren Dennis Storhøi, rapperen Hkeem, artisten Silya Nymoen og komikeren og programlederen Stian Blipp.

– Det er veldig gøy med nye dommere. Det er en så kompetent, fin og gøyal jury! Det føles nytt og friskt. Så er vi på ny kanal, og alle i produksjonen er ekstra skjerpet og giret!

Les også: (+) Cecilia Ramona Kåss Furuseth: – Da jeg så at han hadde sett storyen og fortsatt ville møte meg, tenkte jeg bare: «Ok, da er vi good!»

Gjenforent med Stian Blipp

Ekstra hyggelig synes hun det er å bli gjenforent med Stian Blipp (33), som hadde sin TV-debut i 2012 som Solveigs medprogramleder i nettopp «Norske Talenter».

– Det er kjempegøy å ha med Stian på laget. Han kan programmet så godt, og har vært en del av «Norske Talenter»-universet som både deltager, programleder og nå som dommer. Han er en gullressurs å ha med.

– Han har blitt voksen siden vi hadde vår første sending sammen. Da hadde han kondomer i lomma, nå har han bleier i bagen, sier Solveig spøkefullt.

Som programleder er Solveig godt trent på å heie, oppmuntre og kanskje trøste de talentfulle deltagerne. Det er noe hun ser frem til også i kommende sesong.

<b>GJENSYNSGLEDE:</b> Etter fire års pause er Solveig Kloppen igjen klar som programleder for «Norske Talenter», som nå sendes på TVNorge.
GJENSYNSGLEDE: Etter fire års pause er Solveig Kloppen igjen klar som programleder for «Norske Talenter», som nå sendes på TVNorge. Foto: NTB

– Noe av det beste med «Norske Talenter»-jobben er menneskemøtene. Jeg setter også pris på at vi er en stor gjeng som lager noe fint sammen, forteller Solveig, og sprekker opp i sitt velkjente smil.

– Så er det utrolig gøy å se hva folk holder på med rundt i de tusen hjem. Det er de underligste ting folk lærer seg. Det som er så gøy med «Norske Talenter», er at du ikke aner hva som dukker opp. Den uforutsigbarheten er spennende!

Les også: Ektemannen Kjartan: – Du skal ikke dø, Solveig. Du skal sove

<b>LOVER GALSKAP: </b>Solveig avslører at TV-seerne har mye galskap i vente når «Norske Talenter» ruller over TV-skjermene denne høsten.
LOVER GALSKAP: Solveig avslører at TV-seerne har mye galskap i vente når «Norske Talenter» ruller over TV-skjermene denne høsten. Foto: Svein Brimi

Imponert over tidligere deltakere

Når hun husker tilbake til de seks foregående sesongene, er det noen talenter som fortsatt får henne til å trekke på smilebåndet.

– Det er utrolig mange som har imponert, men det er jo vanskelig å komme utenom Angelina Jordan, som stilte opp barbent, syv år gammel og sang som om hun hadde levd i åtti år.

<b>GLEMMER IKKE:</b> Angelina Jordan imponerte både Solveig og hele nasjonen da hun sang seg helt til topps i 2014.
GLEMMER IKKE: Angelina Jordan imponerte både Solveig og hele nasjonen da hun sang seg helt til topps i 2014. Foto: Lasse Eriksson

–Og så imponerer de meg, alle de som står bak scenen og som nesten kaster opp av nervøsitet fordi dette er viktig for dem og fordi de har øvd og terpet så mye – og hvor jeg tenker at «du kommer til å besvime når du kommer inn på scenen». Men det er som de skifter ham når scenelyset treffer dem, og så står de der selvsikre og stråler.

Sangeren Erlend Bratland, dansegruppen Quick og sangtalentet Angelina Jordan er bare tre av talentene som har imponert i det populære showet. Programlederen selv drømmer om å tilegne seg et talent som lokker frem hvilepulsen.

– Jeg skulle ønske jeg hadde et talent som gjorde at jeg forsvant inn i min egen verden, som fikk meg til å glemme tid og sted og som ga meg både hvilepuls og hjertebank. Sang, dans, trekkspill eller akvarellmaling; spiller ingen rolle hva.

«Norske Talenter» har premiere på TVNorge fredag 8. september.

Denne saken ble første gang publisert 08/09 2023.

Les også