Solveig Kloppen har alltid likt oppmerksomhet

Solveig Kloppen er tilbake som programleder i «Norske talenter»: – Handler om å få andre til å fortelle sine historier – og skinne!

For Solveig Kloppen startet karrieren på turné i nabolaget hjemme på Jessheim. Den gangen var drivkraften oppmerksomhet. I dag gleder hun seg over å fortelle andres historier – og få dem til å skinne.

<b>TALENTJAKT:</b> Solveig Kloppen har loset TV-seerne gjennom seks sesonger av «Norske talenter» på TV 2. Til høsten er hun klar for å skape nye, talentfulle øyeblikk på Discovery når TV-kanalen relanserer det populære konseptet. Her med Angelina Jordan, som vant konkurransen i 2014.
TALENTJAKT: Solveig Kloppen har loset TV-seerne gjennom seks sesonger av «Norske talenter» på TV 2. Til høsten er hun klar for å skape nye, talentfulle øyeblikk på Discovery når TV-kanalen relanserer det populære konseptet. Her med Angelina Jordan, som vant konkurransen i 2014. Foto: Lasse Eriksson
Publisert

– Som barn hadde jeg en Ingrid Espelid Hovig-parodi som jeg turnerte rundt med til gamle, hjemmeværende damer i nabolaget. Det var nok veldig hyggelig, slæsj irriterende, tror jeg.

– Jeg har alltid likt oppmerksomhet, ler Solveig Kloppen (51) hjertelig da vi møter henne i forbindelse med «Gullruten»-nomineringen tidligere denne våren.

Om programlederen har hatt et iboende ønske om å formidle fra barnsben av, er hun usikker på. Men én ting er sikkert: Ønsket om oppmerksomhet var en viktig drivkraft i startgropen av karrieren.

– Det er nok ingen jeg har vokst opp sammen med som er overrasket over at jeg havnet i TV-bransjen dessverre.

Solveig trekker på skuldrene med et smil.

23 år har gått siden 51-åringen gjorde sin programlederdebut på TVNorge.

Les også: Solveig Kloppen: – Ikke fortell meg hva jeg skal gjøre!

<b>ANERKJENT</b>: Det siste året har vi fulgt Solveig Kloppen som programleder for «Love IRL» og «Alle mot alle» på Discovery. Begge programmene var nominerte under «Gullruten»-utdelingen i mai.
ANERKJENT: Det siste året har vi fulgt Solveig Kloppen som programleder for «Love IRL» og «Alle mot alle» på Discovery. Begge programmene var nominerte under «Gullruten»-utdelingen i mai. Foto: Svein Brimi

Publikumsprisen for «Idol»

Fra «Mandagsklubben» gikk veien videre til blant annet P3s «Sommermorgen» og skjult kamera-innslag på NRKs «LørDan», før hun for alvor befestet sin posisjon som TV-yndling da hun ledet «Idol» sammen med Ingrid Gjessing Linhave (45) i 2004.

<b>IKONISK:</b> Solveig Kloppen ble for alvor kjent da hun dukket opp som programleder i «Idol» i 2004. Her sammen med tidligere «Idol»-deltager Maria Haukaas Mittet og medprogramleder Ingrid Gjessing Linhave samme år.
IKONISK: Solveig Kloppen ble for alvor kjent da hun dukket opp som programleder i «Idol» i 2004. Her sammen med tidligere «Idol»-deltager Maria Haukaas Mittet og medprogramleder Ingrid Gjessing Linhave samme år. Foto: Knudsen, Anders

– Jeg har vært privilegert og fått holde på med utrolig mye forskjellig. I tillegg har jeg jobbet med veldig mange fine folk hele veien. Det er først og fremst det det handler om. Det har også vært gøy de gangene jeg har fått være med å utvikle egne konsepter, mimrer Solveig, og trekker frem blant annet «En kveld hos Kloppen» på TV 2.

– Det var stas da jeg vant publikumsprisen for «Idol» i 2005. Det var den første prisen jeg vant som programleder. Da løp jeg opp på scenen og var helt euforisk!

Etter hvert som både merittlisten har blitt lenger, har også motivasjonen endret seg. Med tiden har oppmerksomhetsjaget gått over i en formidlingsglede.

– Det var ganske befriende den dagen jeg skjønte at programledelse ikke handlet om meg, men om å få andre til å fortelle sine historier – og skinne!

<b>PRISBELØNT:</b> Jon Almaas og Solveig Kloppen vant pris under «Gullruten» for beste programleder – underholdning for «Alle mot alle» i fjor.
PRISBELØNT: Jon Almaas og Solveig Kloppen vant pris under «Gullruten» for beste programleder – underholdning for «Alle mot alle» i fjor. Foto: NTB

– I dag føler jeg at jeg har fått min dose oppmerksomhet. Det er sjeldnere jeg tar på meg en Ingrid Espelid-parykk nå enn for 30 år siden, flirer Discovery-profilen.

Les også: (+) Mannen min ble veldig opptatt av den nye naboen. Hun var singel og pen, men nå hadde jeg fått nok

Programleder for «Norske talenter»

Til høsten får vi gjensyn med Solveig som «Norske talenter»-programleder når programmet dukker opp i ny drakt på Discovery. Hun har tidligere ledet de til nå seks siste sesongene av programkonseptet for TV 2.

Solveig er kjent for å gå inn i en programlederrolle med hjertet i hånden. Det er en rolle hun kjenner seg trygg i.

<b>ENDRING:</b> Fra tidlig alder elsket Solveig oppmerksomhet. I dag kjenner hun at hun har fått sin dose, og finner glede i å få andre til å skinne på TV-skjermen.
ENDRING: Fra tidlig alder elsket Solveig oppmerksomhet. I dag kjenner hun at hun har fått sin dose, og finner glede i å få andre til å skinne på TV-skjermen. Foto: Svein Brimi

– Å ha følelsene utenpå kroppen plager meg ikke. Jeg har mange følelser i alle retninger. Det er som om følelsene kommer inn og renner ut igjen.

– Det jeg må passe på, er at jeg ikke reagerer mer enn deltagere eller gjester for eksempel. Det prøver jeg å balansere, at jeg ikke overreagerer, forklarer Solveig.

Denne saken ble første gang publisert 01/06 2023.

Les også